Kővágó Sára : Én még soha ... könyvajánló

by - április 24, 2024

Sziasztok!

Szeretettel köszöntelek benneteket újra itt, a dontforgettosmileandread  blogon! 



Minél jobb egy könyv, annál nehezebben jönnek az ajánló szavak. Kezdem talán a legelején...

Úgy emlékszem arra a szép tavaszi napra, mintha tegnap lett volna, pedig már - majdnem napra pontosan - két év is eltelt azóta (létezik?) , amikoris Kővágó Sárival először találkoztam és megkaptam tőle első regényét, a Római ajánlatot. (Itt ajánlom.) Rövid találkozás volt, de már akkor éreztem Sári pozitív kisugárzását és kedves jelenlétét. Azóta többször is volt szerencsém találkozni és beszélgetni Vele egy kávé mellett, vagy épp könyvbemutatón, nagyon hálás vagyok azért, hogy ismerhetem! 

Hihetetlenül vonzott valami, már az első regényében, így nem csoda, hogy még aznap el is kezdtem olvasni. A Római ajánlat hatalmasat robbant az olvasói életemben , igazi élmény volt a legjavából. Kiváló a stílusa, kívül-belül egyaránt pazar. Csodálatos és lélekemelő. Bármikor jó szívvel és őszintén ajánlom.

Ahogyan az írónő második könyvét is, a Kétségeket! Ez a regény az egyik olyan előolvasási élményem volt, amit nem bírtam letenni. Noha -előolvasás lévén- pdf-ben (akkor még laptopon) olvastam, majdnem egy ültő helyemben ledaráltam, s nehezen jutottam szóhoz. De aztán valamelyest sikerült- ide kattints az ajánlóért . A könyv éjszakába nyúlóan odaszegezett a laptop elé. Hihetetlen varázsa van. Talán az a legnagyobb ereje, hogy bárkiről szólhat. Rólad is, rólam is. Olyan dolgokról mesél, olyan stílusban, ami nem összehasonlítható eddigi olvasmányaimmal. Tele van érzelemmel, mélységgel. Lehengerlő, tökéletesen mai. A regény olyan miliőt teremt, ahová jól esik elvonulni. Olykor a torkomban dobogott a szívem az olvasása közben. 

S aztán jött a Hegek!  Ez a regény épp olyan különleges, mint amilyen Te magad is vagy, aki olvasod ! Női energiák, tűréshatár, erősségek – gyengeségek.
Megvolt benne a kellő romantika, de emellett libabőrösen izgalmas is volt, páratlan. Mindemellett akciódús és lélegzetelállító, filmszerűen pörögtek az események. Érdekfeszítő, vérpezsdítő és sötét, vele eltűnhetsz a világ elől. Te rátaláltál már arra, aki kihúz a sötétségből és segít feloldani minden kétségedet? Ezer meg egy titok húzódik ebben a hihetetlen és intenzív regényben.
Kiszámíthatatlan, megdöbbentő és lehengerlő.
A mondanivalóját pedig még hosszú ideig magaddal viszed és elraktározod. „ A hegei nem elrontják. Azok teszik tökéletessé.” Bővebben a kötetről itt.


A Római ajánlat is csodás történet volt, egy női lélek utazásáról, majd a Kétségekben leomlott minden fal és egy lehengerlően tanulságos kötetet vehettünk a kezünkbe. A Hegek megtanította, hogy a változás mindenkiben ott van!

Már Sári első könyvének elolvasása után tudtam, hogy ő egy olyan írónő, aki sok meglepetést tartogat számunkra. 

Most pedig, végre  már elő is rendelhető a negyedik regénye : az Én még soha... Aminek apropójából íródik ez a bejegyzés. Ugyanis abban az óriási megtiszteltésben volt részem ismét ( s ezt hihetetlenül köszönöm innen is), hogy előolvashattam a nyár regényét! 

Fülszöveg következik: 



ÉN MÉG SOHA NEM SZERETTEM BELE AZ ELLENSÉGEMBE…

Olive Wilson és Blake Maxwell gyerekkoruk óta esküdt ellenségek. Egy könnyelmű ígéret miatt mégis Franciaországban találják magukat a Maxwell család nyaralásán, ahol egy teljes hetet kell kibírniuk összezárva. Arra azonban egyikük sem számít, hogy egy hirtelen jött fogadás mindent felbolygat.

Legfőbb vágyuk legyőzni a másikat, így egyre hajmeresztőbb kihívások elé állítják egymást. A kiszámíthatatlan játékban körről körre feszegetik a határaikat, miközben észrevétlenül egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
Ahogy a sérelmek, titkok és az elfojtott vágyak felszínre törnek, mindketten ráébrednek, talán mégsem utálat, amit valójában éreznek…

Két esküdt ellenség.
Egy fogadás.
És egy mindent felforgató játék.

Kővágó Sára legújabb regénye egy ellenállhatatlanul humoros, fordulatos és szenvedélyes történet az önfeláldozásról, a szorongásról és az egymásra találásról.


Sári újra egy nyárias hangvételű regénnyel varázsolja el olvasóit. Csoda könyv, ismét. Az írőnőben nem csalódtam, kedvenc lett azonnal.
Egy könyv, amely megmutatja, létezhet megbocsátás és második esély.

Amikor egy rég széthullott család egyesítésre készül, vajon van - e pozitív végkimenetel, mielőtt katasztrófába torkollna? 
A három testvér Emily, Blake és Bradford szigorú neveltetésben részesültek Admirális apjuk és mindent irányítani akaró anyjuk szárnyai alatt. "Ahhoz képest, hogy apám a katona, anyám is kiválóan osztogatja az utasításokat." 
Az ikertestvérpár Blake és Bradford, illetve Olive gyermekkorban elválaszthatatlan barátok voltak, együtt nőttek fel. Évek múltán azonban ketté szakadtak, s ahogyan egy hármas barátságban általában lenni szokott, valaki egyedül marad. Olive Kanadába költözik, akit hamarosan Bradford is követett. Az ikerpár ezután több mérföldnyire eltávolodva él egymástól, Blake egyedül maradva igyekszik eleget tenni szigorú szülei minden elvárásának. Mindeközben mogorva és elérhetetlen magatartásával zárja el szívét egy újabb csalódástól. 

Lehet e nagy találkozás?

Bradford saját titka miatti félelem és támogatás miatt mindenképpen szeretné, ha Olive is részt venne ezen a  családi héten. A lánynak viszont abszolút nem tetszik a felállás sem az, hogy az óramű pontossággal működő életében valami olyannak kell történnie, amit nem tud előre kiszámítani. " Eljátszani a legjobb barátom pasijának a barátnőjét?"
" A gondolat, hogy helytelenül cselekszem, hamisan, hogy nem úgy történnek a dolgok, ahogy azoknak történniük kéne … egyszerűen elvesztem tőle a fejem."

Olive szerint, aki épp csak elkezdte orvosi egyetem utáni rezidens képzését, ez nem jó ötlet, hiszen bár a család már-már tagként tekint rá, nem akar egy újabb konfliktust Blake-kel, akivel elég csúnya volt a legutóbbi találkozás. 
Ellenségek. 

Hosszas kérlelés és unszolás után, végül mindannyian megérkeznek a családi összejövetelre. A hangulat rideg és távolságtartó, már-már megrendezett. De mi lenne akkor, ha az unalmas és előre elrendelt mondatok helyett a valós érzéseiket beszélnék meg? Ha egymással kendőzetlenül és őszintén tudnának beszélgetni. Egyesülhet újra a Maxwell család?
Gondolnád, hogy egy karótnyelt család fogja szolgálni az egyik legszórakoztatóbb jeleneteket?Annyira tetszett , ahogyan kommunikálnak a kötetben!
 
Kép forrása: Kővágó Sára szerzői oldala



S akkor megtörténik. Egy fogadás, amelyre, ha igent mond, nincs kiszállás. Emlékszel, anno? Az iskolában. A játék. Én még soha… 
Vékony az a bizonyos határ szeretet és utálat között. Finom, vékony jégen táncoló! Lehet, hogy minden körülöttük csak színjáték, de a szikra tagadhatatlanul valódi.
Olive bizonytalan, hisz ki választaná önként azt a hajszát, amit a legnagyobb ellenségével kell megvívnia? A feszültséget vágni lehet. Dönteni kell. S akkor előáll a feltételek egy részével. A lány önfeláldozó és belemegy kettejük harcába. De Blake-kel ki nem állhatják egymást. Mi lesz , ha elszabadulnak az indulatok? Vagy … a rég elfojtott érzelmek?!

Álarcok hullanak le, régi konfliktusok kerülnek napvilágra, egy titok sem marad leplezetlenül. Kaland, izgalom, szenvedély. Ezernyi érzelem kavarog benne, s az, amit mindannyian keresünk: a boldogság titka. Tökéletesen tökéletlenül. 
Szembeszálni évek óta magukkal hurcolt  poggyászaikkal, miután oly sokáig figyelmen kívül hagyták őket nehéz, de felszabadító.
Itt az ideje, hogy szembenézzenek egymással, nyíltan vállalni, ki kicsoda a maga valójában. 
Az elfojtott érzések támadásra készek, a kémia minden eleme forr,  a szerelem itt mindenkié. Amikor a legtávolabb menekül, akkor közelebb van, mint gondolnád.
 

Egyetlen főszereplő sem marad ki a kiváló jellemfejlődésből, ,mégis mindeközben Olive megy keresztül a legnagyobb előrelépéseken. Szinte kivirágzik! Megtanul újra … élni. Merni belevágni az ismeretlenbe, merni újat cselekedni, meri leküzdeni … szorongását. 
"Nem az a bátor, aki nem fél, hanem az, aki képes leküzdeni a félelmét. " 
Ez a könyv tele volt érzelemmel és gyógyulással. Egyen-egyenként is imádtam a főszereplők útjaik, de együtt csillogtak igazán a legfényesebben. 

Olive személyiségét az orvos(tanhallgató)i közös pont miatt is kiemelten figyeltem. Azt hiszem nem kell sokat magyaráznom (bár néha úgy érzem mégis), milyen egy ilyen egyetemen tanulni, bekerülni ebbe a közegbe. A mentális egészség talán sosem volt olyan fontos, mint ma, mégis hajlamosak vagyunk túlhajszolni magunkat és a végeláthatatlan tétellisták között élni. Panaszkodás? Nem. Sokkal inkább, tény. Kiemelten fontosnak tartom , hogy beszéljünk a diákok lelki egészségéről. Még a legpörgőbb agynak is szüksége van pihenésre. A kikapcsolódás nem luxus, hanem létszükséglet. Máskülönben nagyon hamar találhatjuk magunkat felcserélt szerepben: orvosból beteg székében. 
Így tehát nagyon fontos, nagyra értékelendő, ahogyan a mentális egészség helyet kap ebben a regényben. 
Könnyed, mint a nyári szél, miközben mély és komoly témákkal foglalkozik, olyan regény, ahol a figyelemfelkeltés és a szórakoztatás megfér egymás mellett.

Tökéletes mintája, példája annak, hogy sokszor egy tragédia, betegség, nem feltétlen szervi eredetű. Nem mindig a rendszerben ( testben) kell keresni a hibát. Sokszor egy sokkal nehezebben definiálható részünk, a lélek a felelős a meghibásodásért. S ki képes az összetört szív gyógyítására?

Kép forrása: Kővágó Sára szerzői oldala



Az Én még soha... aranyos és vígkedélyű, a szívem hevesen dobogott, miközben olvastam. Nem egy megszokott romantikus komédia, de műfajában is kiemelkedő! 
Kéz a kézben jár az érzelem a mélységgel. Ha készek segíteni egymásnak, önmaguk legjobb verziói lehetnek. 
Ez a könyv szenvedély.
Ez a könyv dráma.
Ez a könyv tiszta érzelem.
Ez a könyv, ami kétségek között tart.

Ez szívmelengető volt, színtiszta öröm, élettel teli, olyan valóságos, mely összefonódik a jeleneddel. Szórakoztató romkom, ott, ahol sok akadállyal kell szembenézni a szereplőknek. Nem csak nevetés és mosoly volt, hanem kis dráma, egy kis szívszorító monológ és vallomások sora, de összességében mégis édes, mulattató, egyszerűen imádtam!

Minden olyan olvasónak üzenem, aki szereti a romkom műfaját (de megkockáztatom, annak is ezt a történetet ajánlanám, aki tartózkodik tőle) válassza ezt!! 

Az élet túl rövid ahhoz, hogy kihagyjunk egy ilyen zseniális könyvet! 

Ez a könyv felülmúlja minden képzeleted, elragadó és kellően vérpezsdítő! Ébredjen fel mindenki a téli álmából vele.Úgy foglalja el helyét a könyves szívem szegletében, a kedvencek kedvence között, ahogy más romantikus könyvek nem. Szó szerint olyan letehetetlen és addiktív. Gyengéd, barátságos, szívmelengető és tele van érzéki feszültséggel.
 
Vitatják, hogy mi, olvasók találunk meg egy könyvet – vagy inkább azok találnak ránk – a megfelelő időben. Hagyják, hogy a bennük írott szavak lemoshatatlan tintával kerüljenek be életünk lapjaiba. Hagynak hatni, hiszen a jó munkához idő kell. Megnyugtatnak, elmondanak mindent, amit abban a pillanatban hallanunk kell. S mindeközben kellően jól is szórakozunk. 
Ahogyan egyre többet olvasok a műfajban, egyre inkább válogatós lettem a romantikusok terén. Ellenben ez a kötet minden képzeletemet felülmúlta, örülök, hogy ezt mondhatom.

Üdítő volt látni, hogy hirdeti, nem kell megváltoznia senkinek (legyen az külső vagy belső tulajdonság), ahhoz, hogy valaki kedvelje. Mindenki méltó a szeretetre úgy, ahogy van.
Kuncogtam, sóhajtottam, hangosan nevettem, de még könnyeket is ejtettem. Ez a könyv egyszerre ébresztette fel bennem az érzelmek széles tárházát. 
Sári olyan könyveket ír, amelyek igazán megmosolyogtatnak és jól esnek a léleknek. Kedvesek és bizakodóak, lelkesítenek,  jól érzed magad közben. Csodálatos és hihetetlen. Példa nélkülien adja át ugyanazt az érzést, mintha egy friss és kortárs romantikus film átiratát olvasnád. 

Szívmelengető, szórakoztató romantika, tavaszi napsütés a télből felolvadó megújulást kereső szíveknek.
Ne hagyd ki az év egyik legjobb romantikus történetét! 



Együtt akarsz úszni vele az érzelmek tengerén minduntalan, végig. Míg világ a világ! Gyémántként ragyogó könyv volt, mély mondanivalóval és ismét egy nem mindennapi koncepcióval. Az idei évem újra gyarapodott egy meghatározó könyvvel, melyet hosszú időre a szívembe zártam.
Vígjátékszerű elemekkel, nagyon szerettem, peregtek a lapok. Sokat lehet rajta nevetni , de kellően komoly is. 

Irigylem azt, aki első élményként fogja olvasni, de egy jó párszor még biztosan én is előveszem.
A mai fiatalok és a jövő nemzedékei olyan szerencsések, hogy a regényeivel nőhetnek fel. Inspiráció, erő, motivációlöket. Egy igazi kedves, szerető ölelés. 

Végig azon gondolkodtam, hogyan lehet ennyire valósághű, filmszerű és páratlan élményt alkotni minden alkalommal. 
Megtanít, hogy képesek vagyunk a legjobb önmagunkat kihozni ! Soha ne add fel! Kész segíteni, hogy önmagad legjobb verziója légy! 
Távoli tájakra kalauzol, mégis, mintha önmagunk körül keringenénk. Olyan erő lakozik az írásaiban, amivel emberek ezreit tudja olvasásra csábítani. Megérint, megért és elfogad. Eggyé válsz a lapokkal, velük együtt lélegzel. 

Bárcsak úgy kezdhetném újra, mintha először olvasnám! Mégegyszer..

Gyönyörű ívű regény, rendkívül jól  felépített. Humoros, lendületes, tele élettel!
Tökéletes tájleírásoknak köszönhetően nem kívülállónak, sokkal inkább szereplőnek érzed magad.  Rendesen berántott és még mindig visz magával, egyszerűen nem ereszt.

Ilyen egy jó romkom, aminek elolvasása után egy picit boldogabb lesz a világ. Ennek a könyvnek lelke volt és mi most nagyon egy hullámhosszon rezonáltunk. Olvasni kell és élvezni ahogy sodor magával.

Volt annyira felkavaró, léleksimogató és kedves, hogy méltán beszéljünk róla.
Szükséged lesz rá! Édes, mint a porcukor, megspékelve a kis koktélcseresznyével a tetején. Vicces, lezser és lágy szívű. 

Rengeteg mosoly, könnyek és nevetés, feltáruló titkok, erős egyéniségű szereplők – sugárzó tavaszi-nyári olvasmány!




Köszönöm a magam és minden könyvmolytársam nevében, hogy ilyen kortárs szerzőink vannak, azt, hogy Így Írtok nekünk! 

Megtisztelő volt előolvasni, hálásan köszönöm! 
Ilyen könyvélményt kívánok mindenkinek!♥

Ha moly.hu olvasók vagytok, csatlakozzatok az ott indított kihívásomhoz, hogy olvasmányélményeitek mellett egy plecsnivel is gazdagodjatok. Olvassunk közösen!

Megjelenésének várható időpontja: 2024. június 13.
Előrendelési link (a teljesség igénye nélkül):

Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5*

Karakterek: 5/5*

Borító: 5/5***

Cím: 5/ 5**

Stílus: 5/5****

Szórakoztatás: 5/5*****

Vége: 5/5**

Kiadás: 2024. , Newline kiadó

Oldalszám: 400

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               

" Mindenkinek, aki mosoly mögé rejtőzve, csendes, de kíméletlen harcot vív a szorongással,
mégis nap mint nap képes leküzdeni azt.
Nyerni fogtok!" 

" Az emberek azt gondolják, hogy az ikrek képtelenek egymás nélkül élni, és mégis, az enyémnek sikerül. "

" Egyszerű fekete ruhát visel és halvány sminket, mégis csinosabb, mint azok a lányok, akik órákig készülődnek a bulik előtt.

Kép forrása: Kővágó Sára szerzői oldala

" – Tudja, hárman együtt nőttünk fel. Nem, ez így nem teljesen pontos. Inkább úgy mondanám,
hogy ugyanabba a bentlakásos iskolába jártunk."

" Nem kell titkolnia a személyisége egyetlen apró részletét sem. Szabadon lehet színész és szabadon lehet szerelmes. " 

" Képes leszek rá? Készen állok az ismeretlenre? Az újdonságokra? Arra, hogy olyan dolgokat tegyek, olyan ételeket kóstoljak, olyan helyzetekbe keveredjek, amikbe korábban még sohasem? Tényleg kényszeres vagyok? Mindig is aggódós voltam, de az egyetem utolsó éveiben, még én is éreztem, hogy egyre elviselhetetlenebbé válik az állandó stresszelésem.
Vajon ez lenne a szorongás? Meg akarok szabadulni tőle. Meg kell szabadulnom… Így hát
megfogadtam magamban, bármilyen kihívás elé kerülök a nyaralás alatt, megpróbálom azonnal
orvosolni. " 

" – Áh, ugyan – röhög fel Brad. – Olyan laza vagy, mint egy betonfal. " 

" – Nem volt más választása – simítja meg a szabad kezem Emily, de elrántom.
– Baromság – vágom rá. – Mindig van választási lehetőségünk..." 


" Ha igent mondasz, nincs kiszállás." 

" Emlékszel még az iskolai játékra? Én még soha... " 

" Szinte sistereg a belőlünk áradó feszültség, ahogy találkozik félúton. "

" Tudom, hogy mélyen belül, nagyon megviselte a gyerekkora csak emögé a megsérthetetlen, mindig vidám álarc mögé bújik." 



" A boldogság egy átmeneti érzés. Nem lehetsz állandóan boldog. Történnek apróbb vagy akár egész nagy események, amik ideig óráig boldoggá tesznek. A köztük eltelt időben pedig megpróbálsz életben maradni. Létezel, haladsz tovább és túlélsz. Ilyen egyszerű." 


" Nem az a bátor, aki nem fél, hanem az, aki képes leküzdeni a félelmét. " 




Kővágó Sára regényeinek ajánlója végezetül mégegyszer : 



Jó olvasást!


Ne feledjétek a mottót , nincs időm rossz könyvekre! #nincsidőmrosszkönyvekre


Előző könyvajánlóm: Farkas-Anett-33-as-sorozat

A recenziós könyvekről általánosságban szóló írásomat is ajánlom, kérlek, olvasd el hozzá, ha érdekel a téma. Minden-amit-recenziós-posztokról-nálam-tudni- kell

Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.

Ahol még megtalálod írásaimat, ajánlóimat és képeimet :
    Instagram: ktssyedina
    Facebook : ktssyedina
    Moly.hu : dontforgettosmileandread
    Pinterest : ktssyedina 
    Threads : ktssyedina 


Remélem még találkozunk, én ugyanis
hamarosan jövök!


A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
2017-2024
Copyrigth,© Kutasi Edina

You May Also Like

0 megjegyzés