Sienna Cole - A bosszú arcai - Ígéret 3. ~ könyvajánló

by - május 04, 2024

Sziasztok! 

Szeretettel köszöntelek benneteket újra itt, a dontforgettosmileandread  blogon! 


Az idei tavasz számomra egyik legjobban várt regénye az Ígéret - sorozat következő része. 
Négy éve folyamatosan elkísérik olvasói életemet a magyar Írónő szenzációs regényei, s mára kijelenthetem, hogy mindközül ez a sorozat a legkedvesebb a szívemnek. 
Kezdettől fogva imádom ezt a történetet, ez talán a legrétegzettebb regénysorozat, amit valaha olvastam. 

Áprilisban az a megtiszteltetés ért, hogy előolvashattam A bosszú arcait (innen is hálásan köszönök mindent, Zsófi!)💗.  A hónap kedvence lett : elképesztő ennek a sorozatnak a nagyívűsége, mely bekebelez, nehezen enged el a bűvköréből, utazás az elmék körül, ez a könyv lüktet, lélegzik , fáj és végül önálló életre kel. 

Nem is hezitálnék sokat, a fülszöveg után következnek is az ajánló soraim. Nem volt kérdés, hogy a blogon lesz róla ajánló, az már más kérdés, hogy ezt milyen régóta is írom (április 25-én fejeztem be a regényt). S még a publikálás előtti percekben sem vagyok biztos abban, hogy ez a poszt, akárcsak megközelíti, méltó-e ehhez a magas szintű regénysorozathoz. 

Miért nehéz róla írni? Mert z s e n i á l i s
Parádés, lehengerlő és észveszejtő. 
Beférkőzik az elmédbe, olyan lelki fejlődést és kidolgozott cselekményvezetést tár eléd, ami páratlanul egyedi. Felkavaró és letaglózó. 

Fülszöveg:

Kiben ​bízhatsz?

Nicholas Benning rengeteget veszített, de még mindig van félni- és féltenivalója. Az ellene irányuló összeesküvés sokkal összetettebb, mint gondolta, a hatásai pedig jóval messzebbre gyűrűznek a vártnál. Az idő és a lehetőségei egyre fogynak, miközben olyanok is ellene fordulnak, akiknek a támogatására mindeddig számíthatott. Vajon van még visszaút a régi életébe, vagy nincs más választása, mint feladni mindent?

Joyce Saunders nyomozó kénytelen belátni, hogy a hagyományos módszerek sorra kudarcot vallanak, és ahhoz, hogy megoldja a sorsokat maga alá temető bűncselekmény-sorozatot, messzire el kell távolodnia a komfortzónájától. Ezúttal a segítségére siet az írónő A köd után című pszichothrilleréből megismert Wade Nelson különleges ügynök is, aki talán képes megtalálni az ellenség Achilles-sarkát. A helyzetet nem könnyíti meg Joyce és Nicholas egyre bonyolultabb személyes kapcsolata, ami újabb váratlan fordulatot vesz.

Sienna Cole az Ígéret-sorozat 3. részében még tovább feszíti a húrt. Meghökkentő, lebilincselő és minden eddiginél kegyetlenebb kalandra hív egy olyan világba, ahol már nincsenek álarcok, csak a vérfagyasztó valóság.

Ez az a történet, amely mindig bizonytalanságban tart.
Ahol mindenki veszélyben van, mindenki potenciálisan megbízhatatlan.

Egy pár nap és a sorozat harmadik részét megtaláljuk a boltok polcain. Addig is megpróbálok mesélni az élményről, amit adott!

A zűrzavaros korszak folytatódik szereplőink számára, melynek során éles, kemény sziklákra zúdíthatják le az áloméletet, úgy, hogy az olyan apró darabokra repedjen, hogy már ne legyen visszaút. Mindezt átszövi az, ahonnan kiindultunk. Egy gyilkosság, melyet egy fiatal, tehetséges énekesnő sérelmére követtek el. 
"Missy halála szorosan kapcsolódik ehhez az ügyhöz is. Ugyanannak a történetnek egy másik fejezete. Minden Összefügg."
Mintha mindez egy másik évszázadban történt volna mennyi minden megváltozott azóta! És mindennek az a festménybemutató szolgált gyújtópontjául: ott robbant fel a bomba, melynek lökéshullámai mostanáig gyűrűznek. " 





Ragyogóan megtervezett történet, intelligens manipulátorokkal, kaméleonszerű képességgel rendelkező szereplőkkel. Más emberré válnak, fájdalmat lepleznek, különlegesek és érinthetetlenek. Valaki eltűnik, mások új kinézettel játszák ki a rendszert " az új személyazonossága úgy borult a vállára, akár egy színházi jelmez" . 
Csendes szövetség olyanok között, kiknek ellenfeleknek kellene lenniük. 
De ahol ilyen sokan vannak közel a tűzhöz, óhatatlan, hogy a perzselő fájdalom és egyre melegebb miatt valaki, ha csak egy múló pillanatban is, de elkottyint egy apró információmorzsát. Mindig van mit veszteni. Mindenkinek vannak gyenge pontjai. Meddig bírja? Soha ne becsüld alá az ellenséged! Az ördög sosem alszik. Pláne akkor, ha egy ekkora 'nagykutyáról' van szó. Eddig mindenkinek ő diktált, most viszont… 

" Egy hazugságokra és erőszakra épült birodalom tündöklése" véget érhet? 

Tanúi vagyunk, ahogyan a Benning-birodalom pusztulásnak indul.  Úton a megsemmisülés felé. De miért pont ő? Valakit tönkre tenni nem egyszerű feladat: alapos megtervezést, és mérhetetlen indulatot, erőt és valahol önfegyelmet is követel. 
Kíméletlen cselszövés, sokk, ami sokáig kitart…

De vajon meddig?
Képes lesz Nicholas Benning összekaparni magát és ellenállni? Netalántán harcolni? Hiszen nem olyan fából faragták, aki csak úgy veszni hagyja évek munkáját.

Mennyit ér a becsület , mennyit a család, mennyit a hatalom és mennyit az egyéni élet?

Még jobban megismertük Joyce Saunders nyomozót, aki Benningel ellentétben eddig mindig az igazság oldalán áll, ám most ő is nehéz helyzetbe kerül. Képes lehet váltani? 
Mondhatni más pennával írhatunk már: a régi felállás, miszerint " ahol nem érvényesek a jogszabályok, rajta kívül mindenki kedvére áthágja őket" - a feledés homályába kerülhet. 
Joyce nyomozónőnek is szembe kell néznie önmagával, a jelvénye okozta felelősséggel, de azt se felejtsük el, hogy legelsőként ő mégiscsak anya, akinek a családja mindenek felett áll(t).
" Bármennyire igyekezett is helytállni mindkét feladatában - anyaként és rendőrként -, úgy érezte, képtelen ekkora terhet egyedül cipelni. " 

Mellette feltűnik egy régi - új ismerős is, az írónő Elmejáték sorozatából ismert ügynök is, aki többedmagával hozhat egy kis vérpezsdítést a rendőrségnek, akik már képesek összerakni a szálat, rendkívül lassan és körülményesen haladnak.


Az összes apró rejtély, melyet érint, melyről szól, csak egy kis része, a felszín, amit látunk. Mi történik a zárt ajtók mögött? Mennyire ismerhetsz meg igazán egy embert? Na itt fog minden aggály lebomlani. 
Nemcsak rendkívül izgalmas volt, és egész idő alatt felkeltette az érdeklődésemet, de nagyra értékeltem, hogy mennyire pontos a pszichológiai és magatartásbeli ábrázolás. Mint mindig. 


„Ebben a sztoriban mindenkit átvertek - felelte Saunders lesújtva. - Az orrunknál fogva vezettek minket." 

Itt lenne az ideje úgy játszani, ahogy azok, akik a háttérből a szálakat mozgatják. Fel kell venni a kesztyűt, viszont nincs már ehhez túl késő? Láttam, hogy romba dől egy ház…
Természetesen ezt senki nem nézi ölbe tett kézzel a partvonalról…

„ A kép egyre tisztábbá vált az elmúlt években, csakhogy minderre semmiféle bizonyítékot nem találtunk." 




Élénken és borotvaélesen ábrázol különféle karaktereket. Folyamatosan küzdünk a ránk nehezedő érzelmekkel. 
Ha szereted a karaktervezérelt történeteket, / pszichológiai thrillereket/,  az árulásról, veszteségről, reményről szólókat, ahol nagyon erős az emocionális impulzus, akkor ez a történet neked szól.

Gyakran torokszorító, tartalmas szövegrészekkel, amelyek a korábban megalkotott történet rétegeire épülnek.

Az olvasó egyszer csak arra eszmél fel, hogy így, vagy úgy, de őt is rabul ejtette. Varázslatos a narráció, ami teljesen odaszegez, és az elsőtől kezdve az utolsóig arra késztet, hogy minden szót ízlelgessen és senkiben se bízzon. Néha még önmagunk is megkérdőjeleződünk. 

Olyan feszültséggel teli mesét sző, az utolsó részletekig ismertet minden fontos történést, miközben titkokat kever a már így is sötétben tapogatózó, rejtélyes cselekmény tetejére. Tényleg, itt még a titkoknak is vannak titkaik. Az olvasó pedig kétségtelenül kényszeresen lapoz majd a következő oldalra. 

Ízlelgeted az írás minőségét, őrületes játékét, az ismerős szereplők visszhangját, a félelmet és a szorongást, mely átsüt a lapokról. 

Az ehhez hasonló regények ritkák. Regények, amelyek nyilvánvalóan épp olyan szívvel, mint tehetséggel íródtak.  Az írott szó iránti szeretete felemelő.

EZ A KÖNYV 5 csillagos értékelést érdemel. Többet is tudnék adni, de sajnos nem lehet, így a csillagos ötösön lévő csillaggal fejezem ki rajongásomat. 


Az emberi lélek legmélyebb bugyraiba vezeti az olvasót, ahol végül minden álarc lehullott már, az utolsó rétegig. Tipró érzelmek és leküzdhetetlen vágyak. A kérdés csak az, ki bírja tovább. Mennyit bír el az ember, ha kibillentik egyensúlyából ? Ha kiesik az irányítás a kezéből, ő kap gyorsabban a gyeplő után, vagy az fogja előbb elérni, aki már régóta csak erre az egy gondatlan mulasztásra vár. Csakis egy valami élteti: a bosszú íze. S tudjuk jól : ha a lavina egyszer elindul, nincs az az ember, aki felülkerekedik rajta. 
Néha, az ember nem lát túl saját magán. 
Lüktet az agy, sípol a fül, gombóc van a torokban. 

Egy rendkívüli thriller, amely minden oldallal tovább tudja fokozni a feszültséget. Hogy oldja e? Nos , azt döntsd el Te, kedves olvasó! 

Szerintem ugyanis ez annyira lebilincselő olvasmány volt , hogy a feszültség időnként elviselhetetlen. A karaktereket ügyesen keltették életre egy olyan történettel, amely nemcsak intenzív volt, de hallatlanul okos is. A csavarok sűrűn és olyan jó ütemben, epizoikusan jöttek, majd szédítő magasságokat értek el, hogy letehetetlenné tették a regényt. 
Ebben az évben olvastam már néhány igazán jó könyvet, de ez volt Április abszolút kedvence!  

Mély és velős története van. Az utolsó oldalig okot ad a találgatásokra. Az elejétől a végéig el voltam ragadtatva. 
Nehéz megállni, hogy ne gondoljon az ember később is erre a könyvre. Határozottan a kedvencek polcán van örökös fenntartott helye. 




Készülj fel! Drámát kapsz. Miközben a legszórakoztatóbb is. Annyira valóságosnak tűnik az egész...

Szeretem az Írónő stílusát a gyors váltásokkal és fordulataival, mégis tökéletesen ötvözi a lassabb monológokkal, hagy időt, hogy elmerülj. 
Elmejátékaival mindvégig leköt. Adrenalinnal fűtött pszichológiai thrillerei magasan a legjobbak.


Újfent meg kell jegyeznem, azok kedvéért, akik nem szeretik a krimit és a thriller témát mert nem szeretnek borzongani, olvasni egy gyilkosságról és véres részletekről. Éppen ezért ajánlom Sienna Cole kötetit. Itt bár mindebből van, soha sem túl sok. Mert nála nem az a fontos, ami kívül, sokkal inkább az, ami a felszín alatt zajlik. Az emberekben. Az emberi pszichében. 

Mindazzal, amire tanít csak rajtad áll, mihez kezdesz. Magaddal viszed, beépíted, elfogadod vagy továbblépsz. 

Mi van egy emberi elme legbensőbb lényében? Megérhető-e igazán, vagy sosem ismerhető ki? Ne ragadj le a felszínnél, áss a mélyére! Itt valami nagyon nem stimmel.

Egy regénysorozatról írni mindig hatványozottan nehéz, hiszen azokhoz is szólok, akik olvasták már az előző részeit és képben vannak a sztorival, ugyanakkor azokat az olvasókat is el kell érni, akik eddig úgy gondolták nem akarnak ebbe a bűvös spirálba bekerülni.
Javaslom, engedjetek a csábításnak! 

Vigyázz! Mert olvasás közben akaratlanul is többször figyelsz majd a hátad mögé! Lehetetlen lesz kiszabadulni a vonzásából!

Régóta tartó huzavona, s már az olvasó is megkérdőjelezi melyik oldalon áll. Hohó! De vannak egyáltalán oldalak? 

Hogy kiszámíthatatlan -e ? Persze! Pont, annyira, amennyire az élet is. Nincsenek nyílt kártyák. Megérteni nem muszáj, talán nem is lehet, de mindent érteni fogsz. 

Eufória. Teljes Eufória. Belemászik az elmédbe, te is beleköltözöl és egyszer csak azt veszed észre, hogy már a te szíved is zakatol. Izgulsz. Képek peregnek le előtted. Ez  nem egyszerű könyv. Pedig jó, ha figyelsz az apró részletekre is. 
Képes arra, hogy felkavarja az állóvizet.  
Nem akarod hogy vége legyen, de mégis lapozol . 
Csak még egy fejezet. De hiszen el fogsz késni. Indulnod kell az órádra.
De mindjárt vége.





Álszentség lenne azt mondani, nekünk messzire kell menni, az erkölcstelenség, a gonoszság bárhol megtalál. Sienna ebben a kötetében is érzékenyít. Hiába nézzük, nem lehet csak feketén-fehéren látni a világot. El kell gondolkoznunk rajta, hogy jogos - e valakit csak rosszként vagy csak jóként megítélni. Egyáltalán lehet -e ? 

A regénynek erőssége az, amelyen sok másik elbukik: sok szereplőt és sok szemszögöt mozgat. Nem véletlen. Belelátunk egy kicsit mindenki bensőjébe, és akármennyire is szeretnénk, mindenki felé fogunk egyfajta empátiát érezni. Paradoxonnak tűnhet, de megmutatja, hogy nincs eredendően csodálatra méltó és szánni való lélek. Mindannyiuk felé ott fogod hordozni az irgalmat és a megértést is, annak ellenére, hogy nem tudsz azonosulni a tetteikkel. 

Arra is tökéletes példa, hogyan lehet a leghamarabb elolvasni egy 400+ oldalas regényt akkor is, ha épp a szemeszter utolsó hetei vannak és bizony ahhoz, hogy haladj vele, sokszor éjszakába nyúlóan fent kell maradni az olvasáshoz, vagy épp minden alkalmat megragadni, hogy tovább olvashasd. De amikor a reggeli kávédat iszod, vagy épp igyekszel elérni az ingatag tömegközlekedési járatot is azt fogod gondolni: megérte! Megérte elmerülni benne, megérte tovább olvasni, megérte a "csak még egy fejezet" elvét követni . 


Sienna Cole kiemelkedő a műfajában, úgy olvas és úgy ír az emberi pszichéről,mint a legjobb klinikai szakpszichológusok, de közben hátborzongató thrillerek világába vezet, ahol nem a vérre menő fegyverkezésben van az erő, sokkal inkább az elemek,az elmék harcába nyerünk betekintést.
Sötét titkok, bűnök, szenvedélyek és a lélek végeláthatatlan bugyrai




Ez a vihar még nem csendesült, hamarosan újra tombolni kezd, és kitudja, mit hagy maga mögött!

Ami ezután vár még ránk, kedves rajongó társaim, ahhoz hasonlót sem tudunk még csak el sem képzelni…

Addig is olvassátok Ti is! 

A kötetek teljes ajánlója nálam is már a blogomon olvasható.
3. A bosszú arcai ( Megjelenik májusban) 
4. Az ígéret rabjai (Előkészületben)


Regényeiből sosem elég. Ördögien és mesterien bánik a szavakkal, rajta keresztül az olvasóval. Végig egy marionett bábunak érzed magad, akit dróton rángatnak, megvezetnek, de egy percig sem kételkedsz, hagyod neki, hogy vezessen. Még mindig jobb nekem, mint a szereplőknek…

Többször is ellentétbe kerülünk. De miért is csodálkozunk? Hiszen ez Hollywood. 
Nemcsak Hollywoodról szól , a minősége is ilyen. " Tökéletes helyszín egy tökéletes színjátékhoz, amiben ők most mind színészek, és mind életük legjobb alakítását akarják nyújtani." 


Visszatérő olvasók tudják, hogy egy thriller ajánló sem maradhat el a kedvenc sorozatom, igen, a Castle, hasonlata nélkül.  
Hiszen ez egy olyan agyafúrt, kellően titokzatos és mesteri regény, ami, ha eljutna a sorozat producereihez, biztosan vevők lennének végre egy a NAGY visszatérés epizódra. Tökéletes lehetne a vásznon is! 

Ez a regény tipikusan az a fajta , amit miután csütörtökön elolvastam, egészen hétfőig emésztettem , hagytam leülepedni, hagytam, hogy megmaradjon és átadja azt, amit tanítani akar. Engedtem neki, hogy ott legyen még az éjjeli szekrényemen az ebook-ban, ránézzek, újra beleolvassak, nézzen és hasson rám. Megláttam benne azt a pajkos magabiztosságot, aki bizony tudja, hogy maradandót alkotott és ezzel bekerült 2024 legjobb regényei közé. Tudtam, hogy ott lesz. De nem is fogok senkit áltatni, az olvasó valahol ezt várja is az egyik kedvenc írójának következő regényétől. Most pedig minden porcikám a folytatást várja, addig pedig mivel pótolnám a hiányt, ha nem azzal a sorozattal (Elmejáték), melyet még nem olvastam az írónőtől, de már a polcomon van.

Az írónő könyvei világviszonylatban is egyedülálló. Ritka az ilyen könyv, ami ennyire megfog. 


Végezetül: a jó könyvek mindig megihletnek és hozzákapcsolnak régi/új kedvenc elmékezetes dalszövegekhez. Így szokásomhoz híven ezt most sem hagyom ki. 

Gonosz város
A falak mögött milliónyi emberarcú gép
Betontornyok fölött szürke éj
Az aranysárga bálvány körül egyre vadabb a tánc
De minden fogoly lelkén ott a lánc

Többé már úgyse menekülsz
Gonosz város örökre fogva tart
Lázadj hát, úgyse sikerül
Elkábít a füst, a fény, a zaj
A városból úgyse menekülsz
Gonosz város örökre fogva tart

Minden éjjel ledöntik a bukott hős szobrát
És arra festik az új isten nevét
Szebb holnapot hirdetnek a hamis próféták
A tegnapot már elfelejtették

Többé már úgyse menekülsz
Gonosz város örökre fogva tart
Lázadj hát, úgyse sikerül
Elkábít a füst, a fény, a zaj
A városból úgyse menekülsz
Gonosz város örökre fogva tart

(Omega - Gonosz város)



Hálásan köszönöm az élményt innen is! 
Olvassatok, olvassatok Sienna Cole regényeket és tapasztaljátok meg az élményt. Csak ezt kívánom nektek, éljétek át azt a megismételhetetlen olvasmányélményt, melyre könyvei hívnak.

Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5***

Karakterek: 5/5*

Borító: 5/5****

Cím: 5/ 5***

Stílus: 5/5****

Szórakoztatás: 5/5***

Vége: 5/5**

Kiadás: 2024. , Álomgyár kiadó 

Megjelenik: 2024. Május 8.

Oldalszám: 432

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               

„ A két idős szempár tükörként csillant vissza rá, és erős szégyenérzet árasztotta el, amit azzal a meggyőződéssel igyekezett csillapítani, hogy az igazság sokszor nagyobb kárt okoz, mint a féltésből és szeretetből elejtett hazugság. De vajon tényleg megóvhatunk vele másokat? Vagy elvesszük tőlük a lehetőséget, hogy a maguk módján küzdjenek meg a valósággal, és levonhassák a saját tanulságaikat?”

„ Saját magad műalkotásává válhatsz, amit a legapróbb részletekig tökéletesre csiszolhatsz. „

„-  A célunk, a vágyunk, a bosszúnk.. nevezd, aminek akarod.” 

„ Mindent elveszített, és amit cserébe kapott, az csak még elviselhetetlenebbé teszi a poklot, amit ezután az életének nevez.”

„ Nem tudta, hova tart, mi vár rá, milyen élete lesz ezután. A múltját eltörölték, a jövőjére sűrű homály borult”

„ A család azért van, hogy összeadhassuk az erőnket a közös cél érdekében. -
 - Ha idebent béke honol, nem számít, mi van odakint –„ 

„ Mindent tud az emberi pszichéről, és annyi torz személyiség után, amennyivel összeakadt a karrierje során, nem jelent számára kihívást felismerni a hazugságot.” 

„ A manipuláció hatása rendkívül erős lehetett abban a kiszolgáltatott és sérülékeny helyzetben, amibe belekényszerítették” 

„ Nem azt akarjuk, hogy meghaljon. Hanem hogy szembenézzen a sorsával.” 

„ Az egész egy hatalmas átverés, egy gyilkos játék, amelynek végén mindannyiuknak pusztulniuk kell.” 

 „ Megpróbál beletörődni a sorsába, és elfogadni azt, ami maradt neki.”

„ - A maró gúnyodnál tökéletesebb tisztítószer úgysem létezik – grimaszolt.” 

„ - Az üresség, amit érzel... számomra is nagyon ismerős
-  Majd egyszer újra megtelik tartalommal. 
- Gondolod? 
- Bízom benne.  „




„ - Kicsit olyan vagyok, mint az a kő. Repedt 
- Mind repedtek vagyunk - felelte a nő egy halvány mosollyal.” 

„ Néha jó, ha az egyik repedt kő megtalálja a másikat- mondta.” 

„ Van úgy, hogy az embernek nincsenek tervei, csak sodródik - tért ki az egyenes válaszadás elől. -Valószínűleg ez egy ilyen életszakasz.” 

„ Nem tudod kitépni a múltat, csak megbarátkozni vele.” 
" A várakozás elviselhetetlennek tűnt; az órák ólomlábakon vánszorogtak." 
 
" De a rengeteg szenvedés legalább megedzette, harcost faragott belőle. Ez a harcos pedig bosszút akart. Olyan bosszút, amilyet még nem látott a világ." 
 
" mintha valami örökre ideláncolta volna, és képtelen lenne szabadulni a falak vonzásából." 
 
" … ártatlan volt, de azt akarták, hogy bűnösnek lássuk."
 
" - Egy hazugságokra és erőszakra épült birodalom tündöklése" és hanyatlása…


Minden perc kincs és öröm vele. 


Jó olvasást!


Ne feledjétek a mottót , nincs időm rossz könyvekre! #nincsidőmrosszkönyvekre

Előző bejegyzésem és egyben könyvajánlóm: Kővágó Sára: Én még soha...

A recenziós könyvekről általánosságban szóló írásomat is ajánlom, kérlek, olvasd el hozzá, ha érdekel a téma. Minden-amit-recenziós-posztokról-nálam-tudni- kell

Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.

Ahol még megtalálod írásaimat, ajánlóimat és képeimet :
    Instagram: ktssyedina
    Facebook : ktssyedina
    Moly.hu : dontforgettosmileandread
    Pinterest : ktssyedina 
    Threads : ktssyedina 


Remélem még találkozunk, én ugyanis
hamarosan jövök!


A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
2017-2024
Copyrigth,© Kutasi Edina

You May Also Like

0 megjegyzés