Hidasi Judit Újrakezdők sorozat ~ könyvajánló

by - május 29, 2024

Sziasztok!

Szeretettel köszöntelek benneteket újra itt, a dontforgettosmileandread  blogon! 



Egyes szerzők képesek szavakkal, könyveken keresztül gyógyítani az emberek lelkét. Hidasi Judit is ilyen! Írásmódját, életfelfogását és gondolkodásmódját nagyon szeretem, közel áll hozzám, bátran ajánlom. Művei újra és újra előtérbe kerülnek nálam, legyen az egy új kötet megjelenése, vagy épp egy régebbi fellapozása. Előbbiről lesz most szó, de ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy '365 ​gondolat a boldog(abb) élethez' című alkotását majdnem minden nap előveszem (azért nem minden nap, mert előfordul, hogy épp nem érkezem hozzá, de bármikor nyitom ki, másra tanít) immár  két (el sem hiszem, de ) három éve. Itt kezdődött el rajongásom az alkotásai iránt, majd jöttek sorban a regényei, kötetei, két olvasmány között pedig a közösségi médiában megosztott gondolatait is egyaránt szeretem. Most pedig az Újrakezdők sorozat a legfrissebb kedvencem.
Regényeit mindig felemelő élmény olvasni, fáradhatatlanul alig várom a következőt! 

S íme! Most két új kötetet is ajánlok Nektek, no de kezdjük a legelején! 
Számomra érthetetlen módon, még nem került sor az Újrakezdők sorozatának ajánlására a blog keretein belül is, - bár minden egyéb platformon folyamatosan el nem múló szeretettel ajánlom-  így most, hogy egy újabb (s egyben utolsó) rész érhető el , itt vagyok ! 

Jó könyvmolyhoz híven sorban haladunk, így a teljes sorozat ajánlóját megtaláljátok ebben a bejegyzésben. 


0,5. Napfényes ​galéria New Yorkban




Az egész Újrakezdők sorozat tanít, kellőképpen inspirál, miközben elegáns, érzelemgazdag, kifinomult, emberi, mégis habkönnyű és romantikus. 
Ennek a novelláskötetetnek a megvásárlására paradox módon rögtön az utolsó rész elolvasása után törekedtem, ugyanis nem hittem el, hogy szereplőit el kell engednem. Na pont ilyen egy jó sorozat , nem? 
Mi van, ha még nélkülem csinálnak valamit a szereplők...

S bár novella, Judit természetesen úgy mesél, hogy azonnal érdekeljen a folytatás. 30 oldallal is lehet páratlanul figyelmet fenntartani és felkelteni úgy, hogy abból valamilyen üzenetet is mindenképpen magaddal vigyél. Valaminek a vége mindig valami újnak a kezdete. 
" Napos reggel köszönt Brooklynra. A kávéját szürcsölő Éva egyedül ébred, és mint mindig, szó nélkül indítja a napot, teszi a dolgát, hiszen fontos találkozója lesz a galériában. Éva ezen a napon találkozik először Connie-val, a művésszel, aki felforgatja az egész életét. Évának döntést kell hoznia a jövőjéről: marad New Yorkban, vagy hazatér a Balaton parti kisvárosba. Az Apró bolt a sétányon előtörténete megmutatja, hogy nincsenek véletlenek, és néha egy idegen jobban tudja, mit kell tennünk ahhoz, hogy boldogok legyünk, mint mi magunk." 

1. Apró bolt a sétányon – Lady lavender. ⛵️



Balaton, nyár , levendula, még több levendula és egy Hidasi Judit regény, mi kell még? #tellmeabettercombo , hogy stílusos legyek. Újabb könyv az írónő tollából, ami megvett engem kilóra. Imádtam, annyira szerethető volt, felemelő élmény olvasni. Nagyon hangulatos, teljesen elvisz magával. Ott vagy a Balatonon, az elképzelt Balatonfaluban, ahová Éva érkezik vissza 20 év elteltével.
Olyan volt, mint a legfinomabb limonádé: először lassan ízlelgeted, rájössz, milyen finom, mennyire jó, mindig csak egy kicsit, aztán hirtelen, elfogyott!

Főszereplőnk, Éva egy egész életszakaszt maga mögött hagyva érkezik haza pár bőrönddel és sok évnyi tapasztalattal, otthagyva Amerikát. Hazaérve nagyon gyorsan a húszéves érettségi találkozóján találja magát. A régi barátok, szerelmek, a Balaton: hamar megragadja az emlékek és érzelmek hada.
Azonban „ – Sok minden változott – ingatta anya a fejét. – Az emberek is. Azt hiszed, tudsz mindent, kicsim, de hidd el, sok minden más.
Ezzel most mire célzott? ”

Éva édesanyja egy időre a lányára bízza a parti sétányon levő boltját. Éva életének könyvében immár új fejezet kezdődik, mely még üres és tiszta. „ Bármit írhatok vagy rajzolhatok rá. Idővel. ”
Természetesen, Éva nincs egyedül, a gimis legjobb barátnői, Nóri és Gabi pont olyan kitűnő örömmel és őszinte barátsággal fogadják, mint amilyen mély volt a barátságuk, kiköltözése előtt. Hamar meg is alapítják a Prosecco klubot, hisz a kötelék közöttük sosem szakadt el, csupán megnyúlt barátságuk fonala.
Az egy pohár Prosecco vagy a legfinomabb Pizza/lángos mellett folytatott baráti beszélgetésben pedig szó esik régi & friss sérelmekről, (rossz) kapcsolatokról, bátorságról, gyermekkori barátságokról, újrakezdésről, s még rengeteg fontos dologról.
Mégis kellő humorral átszőve, pezseg az egész !

Az írónő megismételhetetlen stílusával mesél, pontosan úgy érzed magad, mintha Te is ott lennél a Balatonparton, a magyar tenger hullámai kellemesen vonják be lábaidat. A szavak , gondolatok pedig a lelkedet.
☀️
A Balaton és az otthon érzésről tett bekezdések még inkább felemelték a regényt a kedvenceim polcra, a többi könyve mellé!

Láttam magam előtt a sétányt, a boltot, levendulaillat volt az orromban. Sugározza a nyugalmat. Becsukom a szemem és ott vagyok !




Mindezt a borító is elősegíti, amely gyönyörű lett, kivételes harmóniával, nagyon gratulálok hozzá a készítőknek, tervezőknek!

Nagyon hamar olvasható, teljes ízében magyar és nekünk szól!

„ Az ember néha nem tudja, hogy mindennek akkor jön el az ideje, amikor tényleg eljön az ideje. ”

Nem marad más csak az édes változás, s mennyi mindent hozhat még a (balatoni) nyár.



2. Árnyas ​kávézó a szomszédban




A következő limonádédat válaszd az Árnyas kávézó szolgáltatásai közül! Nagyon szeretem azt, ahogyan Judit képes a szórakoztatásra.

Hamarosan itt a nyár első hónapja és be kell vallanom, most sem sokat élvezhetünk egyelőre belőle, nálam a vizsgaidőszak, máshol az érettségi, vagy csak a napi feladatok. Így hatványozottan azt mondom: kellenek azok a könyvek, amelyeket azért olvasol, hogy elrepülj velük.
Ezúttal „csak” a magyar tengerig. A Balatont szeretem mindenki szereti, én legalábbis nem találkoztam olyannal, akinek nem csillant volna fel a szeme nevének hallatán. Bennem is ott élnek azok a pillanatok, amikor először nyaraltam a partján, először láttam meg a nagy kékséget, először ültem levendula szörpöt iszogatva Tihanyi levendula-kávézó partján. Végestelen végig lehetne sorolni az élményeket... Ugye? Máris jobb a hangulatod! 

S akkor itt van ez a sorozat. Ami ízig-vérig magyar, amiből ömlik a Balaton, a jókedv, tele élettel, kedvvel, újrakezdéssel.

Az Apró bolt a sétányon kötetből megismert három hölgy története folytatódik, ezúttal Nórit ismerhetjük meg közelebbről. Egy örök álmodozó, igazi nő és vérbeli szinglik életet éli. Eltökélt és mindig tervez valamit. Az első rész sikeres, ingatlanokkal foglalkozó vállalkozója úgy néz ki egy időre szögre akasztja az eladó-kiadó otthonok kulcsát és valami egészen újba kezd! "Vettem egy kávézót.És rendbe szedem az életem." 
Hogy ez milyen lesz?☕️
„milyen klassz volna, ha végre egy igazi kávézó is lenne a parton. Ahol tényleg jó a kávé, friss a péksütemény, le lehet ülni tíz percre, de akár két órára is beszélgetni. Ahol otthon érzed magad a reggeli kifli társaságában, de a délutáni lustálkodáshoz is tökéletes az atmoszféra.”
„Nem szeretnék semmi flancot. A kávé legyen jó, a péksütemény friss és a hely kedves. Nem akarok urbánus, fémes, fennhéjázó dizájnt, csak valami kedves helyet. Azt szeretném, hogy bárki bejöhessen, és jól érezze magát. Akár melegítőben is, a reggeli futás után, vagy elegánsan az esti randi előtt”




De sok munka van még a nyitásig, s nem is feltétlen kint, inkább bent kell keresni a kiindulópontot.
A Balatonparti kisváros újra vár, az élet ismét ezerrel pörög, a sétányon pedig mindig találkozunk egy-egy régi ismerőssel, akiket jó viszontlátni.

A Prosecco klub újra megtanít álmodozni, álmokat követni, megnevettet, a vagányságát épp úgy tanítani lehetne, mint ahogyan erkölcsi tanácsait. "Soha nem szabad alábecsülni egy jó beszélgetés jelentőségét. „A változáshoz sosincs késő!
-Ne kezdd el! Ez nem egy projekt. Csak figyeld magad! Fedezd fel magad újra! Könnyen lehet, hogy egy olyan utazásra indulsz most el, amilyenhez még nem volt szerencséd."

Mindeközben pedig a romantika vágányára is begördülünk.
Húúú, de jó volt!



3. Fehér ​vitorlás a kikötőben


Viszonylag ritkán olvasok mostanában sorozatot, így annyira jó volt kötetről kötetre visszatérni a Prosecco klub tagjai közé és megismerni a hölgyeket. Ezúttal Gabin volt a sor, aki háromgyerekes anyukaként talán eddig a legkiegyensúlyozottabb személy volt, akivel a történetek során találkoztunk. A számok világában, könyvelőként, mindent precízen pontosan megtervezve, imádja a munkáját. Ám van, amivel ő sem számol. Karc kerül a gépezetbe. Gabi a gondoskodó, aki mindig egy lépéssel már előrébb jár, aki előre felkészült. De van, amire nem lehet. Mi van akkor, ha elege lesz, ha elfárad? „Nem tudom melyik volt az a nap, amikor a vigyorgós reggeleket felváltotta valamiféle apátia.” Ha pedig már tele a hócipő, itt az ideje feltenni a nagy kérdéseket, feltéve, ha hagyják.

Ha vihar támad az életünkben, vajon mikor lesz újra a feldúlt mindennapokból háborítatlan, nyugodt idill? Mikor ereszthetünk le, nyugodhatunk meg, hogy véget ért a folyamatos stressz-forrás. Hol ér partot újra, életünk vitorlása? S ha már vitorlás. Hogy jön a képbe egy nyári elvonulásképp májustól szeptemberig idejét a vízen töltő és random helyeken partra szálló, floridai milliomosokat meghazudtoló kinézettel rendelkező férfi?

Első lecke tehát: egyensúly megtalálás. Megmutatja, hogy egy anyukának is épp úgy szüksége van arra, hogy megtalálja a belső nyugalmat, visszatérjen önmagához. Bemutatja egy kapcsolati patthelyzet mélységét, kérdőjeleit és két megoldást is kínál. Csak rajtuk áll, hogy merre pecsételődik meg Gabi és férje, Nándi sorsa és mi lesz az állóháború döntő ütközete. De néha azt sem árt újra és újra a felfedezni, hogy „valójában milyen kevés elég lenne a boldogsághoz.”
Gabival együtt leszünk kicsit tanácstalanok, elcsüggedtek, s csöndben hallgatjuk, ahogy valami halkan, lassan töredezik. Csak nehogy teljesen kettétörjék!

Az első két rész is felemelő volt,  függetlenül attól, hogy nem feltétlen az én korosztályomnak íródott. Mégis olyan magvakat ültet el a fejedben, hogy később azok biztosan kibontakoznak, kivirágoznak. Dinamikus, tele van élettel. Néha fent, néha lent. Néha könnyű, néha nehezebb. Ez inkább a hullámvasutat mutatja be, de kellően tompítja is a mélyrepülést. Nyüzsgő, akár az első nap az új szemeszterben az egyetemen. De a Balatonon kívül, nem lesz hiány a szerelemben való úszásban sem. S az sem árt, „ha van egy fehér vitorlás a kikötőben.”

Mégis, mivel nyári történet, tökéletes az indián nyárra! Eközben pedig a már ismerős balatoni sétány virágkorát éli, ezerrel pezseg! Élvezet itt barangolni!

Remek iskolapéldája, hogyan ne veszítsük el egymást a gimi után. Öröm olvasni! Elegáns, igazi, érzelemgazdag és emberi. Visszaránt a valóságba. Tanít, motivál és kellőképpen inspirál.
Judit írásmódját, életfelfogását és gondolkodásmódját nagyon szeretem, közel áll hozzám, ha olvastatok már tőle, bátran ajánlom. Ha nem, de érdekel, akkor meg pláne jó választás! Judit a lázadóknak ajánlja. Én pedig Neked! Igen, pont Neked!

4. Porcukor ​pékség a korzón






Hogy is szokták mondani? A legjobbat még utoljára hagytam! ;-)
Épp a villamoson tartottam hazafelé egy hosszú nap után, amikor megnyitva a Facebook oldalamat a hírfolyamban szembe jött velem, hogy előrendelhető az újabb Újrakezdők rész. Milyen eszméletlen gyönyörű ez a borító is, mondtam, aztán rákattintottam, hogy a teljes képet lássam. Várjunk csak! 
" Tele van élettel , jókedvvel és újrakezdéssel" - dontforgettosmileandread 
Te jó ég!!!!
Hiszen ezek az én szavaim. A borítón. Nem, nem könnyezünk egy borító látványán. De, amúgy néha simán és hatványozottan. Tudni kell, hogy a sorozat más részein is szerepelt már tőlem egy-egy ajánló sor, de libabőrös volt így a coveren is látni. Hálásan köszönöm ezt (is), innen egyaránt. 
Eltelt egy pár hónap.
Aztán jött az a lehetőség, hogy előolvashattam. 

Szerintem az email után nem egészen másnap - amint befejeztem az akkori aktuális olvasmányomat- azonnal bele is fogtam. De a szavaimat hozzá máig keresem. 
Ez ugyanis, Zsuzsa története. 
Azé a Zsuzsáé, aki az egész sorozaton, mint aggódó anya, gondos kéz, megfigyelő, segítő volt jelen. Zsuzsáé, akit mindig csak a pozitív kisugárzásról, finom szörpjeiről és ellenállhatatlan kisboltjáról ismertünk. Éva édesanyukájaként, de kicsit mindannyiuk szerető anyjaként volt eddig jelen, amolyan felnőtt a felnőttek között. 

A Balaton-parti kisvárosban újra zajlik az élet. Mi pedig szüntelenül sodródunk vele együtt. Éreztétek már úgy, mintha megállt volna az idő? Mintha egy gyönyörű utazáson vennétek részt, aminek a végén egyszercsak megszólal a kapitány: köszönjük, hogy igénybe vették szolgáltatásainkat, jöjjenek máskor is. Máris? Vége van? Nem lehet. Még csak most indultunk. 

Habkönnyű történet, az élet hullámain sodródunk tovább. Annyira valóságos, hogy nem lehet azt mondani, hogy ezek a szereplők csak karakterek. Ott van egy kicsi belőled, a barátnődből, a szomszédból, az ismerősből és az ismeretlen ismerősből. Ismerjük őket mind. Rendkívül szerethető módon tálalja az élet igazságait, buktatóit és mindennapjait. 




Zsuzsa egy régóta dédelgetett álmát valósította meg, ajándékboltot, Apró boltot nyitott a sétányon, ezt tudjuk az előző történetekből, de most olvashatjuk csak igazán, hogy miként jutott elhatározásból valóság és hogyan üzemelteti üzletét középpontban a levendulával. Imádja a kisboltot és a minőségi árut. Mi pedig ezt az egész miliőt. 

Mindemellett édesanya, akinek gyermeke már rég kirepült ugyan, de igazán sosem engedi el kezét, támogatóként és háttérként bármerre is vigye az élet, ott áll mellette.
" Minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke boldog legyen. Zsuzsa is azt szerette volna […] De az élet nem egy romantikus regény. " 

Klasszikus történet arról, mennyire határozza meg az életünket, hogy milyen körülmények közt növünk fel. Álmok, melyek nem mindig válnak valóra.  " Húsz év után hazatért a lányom, rátalált a nagy szerelem, és a barátai drámájába szinte ugyanúgy belecsöppentem én is, mintha még a gimnáziumban lennénk. Mintha nem telt volna el húsz év, ezek a lányok pedig ugyanolyan cserfesek és szertelenek voltak, mint régen. "

Sztorizgatunk, jobban mondva hallgatjuk Zsuzsa történeteit, s közben literszámra kortyoljuk a limonádékat. Vagy épp a levendula / bodzaszörpöket. Emlékeket gyártunk mi is, sok zenével és sok nevetéssel.
Ragadós az a boldogság, életfelfogás, amivel rendelkeznek,  jó és öröm a közelükben lenni. Mindenki megtalálja azt a szereplőt, akivel azonosulni tud. 
Megértjük a miérteket, az elhallgatott szavakat, fájdalmakat és együtt nosztalgiázunk, élünk a mának.  
Felemelő és egyszerre pihentető. 
Örömmel és vidámsággal tanított. Szeretem, ha nálam tapasztaltabbak a főszereplők, mert itt hatványozottan mindig van mit tanulni. Ugyanakkor az élet valahol egy holtig tartó tanulás is, s én nyitott szívvel figyeltem a fejlődésüket. 

Szívmelengető, kisvárosi történet, sokrétegű karakterekkel, akiknek valós problémáik vannak. Az olvasó minden egyes percét szereti, amit velük tölthet, kicsit úgy érzi, ő is egy tiszteletbeli klubtag. 
Együtt nézzük az ablakból az éledő Balatont, kávézunk Nórinál, kihajózunk Gabival, s mindeközben a délutáni megpihenés egy hosszú nap után is garantált az Apró boltban Évánál és Zsuzsánál. 
S nevetve, boldog, reményteljes ígéret függvényében ízlelgetjük az utolsó lapokat.
" A Balaton. A tó, ami egyszerre mély és sekély, sohasem változó. Ugyanakkor tele van titkokkal. Nem mond el mindent, nem fedi fel magát teljesen. Ettől nem szereti kevésbé az embereket az életében, de mindig lesznek olyan részei, amiket mindenki elől rejtve tart. " 

 Porcukor pékség ⁃ "Egy megbonthatatlan, összetartó közösség vérből, húsból, szeretetből. Szinte tapintani lehetett, hogy minden jelenlévő mélyen szereti és tiszteli a másikat. "  

" Tökéletes volt az időjárás, és tiszta volt az ég. A nyári nap lenyugvó fényében nem voltak titkok. Akkor és ott úgy tűnt, egy pillanatra megállt az idő, múlt és jelen találkozott. " 

Végezetül...



A könyvek az utazásról szólnak. Ez az utazás szép volt, igazi emlék és nagyon boldoggá tett. Örülök, hogy ezek a könyvek annyi mindenről szólnak, hogy úgy kapcsolnak ki a hétköznapokból, hogy közben egy alternatív hétköznapba csöppenünk. Itt sincs kolbászból a kerítés, de nem is minden felhő rózsaszín. Pont annyira szól szerelemről, kapcsolatokról, megbocsátásról, és újrakezdésről, mint mindannyiunk élete. 

Gyors és kellemes olvasmány. A velük töltött idő bármikor mosolyt tud csalni az arcomra. 
Egy kortárs, nyári romantikus történetre vágytam, amiről tudtam, hogy nagyszerű karakterei és csodálatos környezetei vannak. Sosem okoztak csalódást! 

A remény, a gyógyulás, a múltból való ki-/előrelépés és önmagunk korlátainak feloldásáról szóló történetek. A szereplők csodálatosak. Útjuk külön - külön és a kerek egészet nézve is hihető és hiteles. 
Egy újabb remek sorozat az egyik kedvenc írómtól.

A szív úgyis tudja majd, hogy mit akar, de a gyógyuláshoz egy mélyebb belső munkára van szükség. Tudják ezt ők is, mi pedig velük együtt, támogatva őket - ha csak a partvonalról is- ott vagyunk ezekben a beszélgetésekben, miközben ők megpróbálják kitalálni, merre van az előre és hogyan tovább. Hogyan szabjunk határokat, törődjünk egymással, és hogyan kezeljük azt, ahogyan az élet visz az úton.
Gyengéd történet, tele megpróbáltatásokkal és a szív útjaival. Minden úgy lesz, ahogyan lennie kell, a dolgok pedig végül a helyükre kerülnek. Egy édes sorozat, tele mosollyal, gyönyörű romantikával és egy rengeteg érzelemmel.
A boldog örökké felé vezető út tartalmaz majd néhány fájdalmas pillanatot is, ami csak még valósághűbbé teszi. 

Nem szűnő rajongásom minden egyes mondattal egyre csak nőtt.
Imádtam ezt a történetet az elejétől a végéig, és biztosan újra és újra el fogom olvasni.

" Nemcsak szívvel, de értelemmel is élte a mindennapokat, és szerintem mindkettő kell az élethez. " 

S hogy mit hozhat még a nyár? Nekünk , a Prosecco klubnak? 
" Talán csak egy újabb szezont a Balaton-parti sétányon. "

" Az egyszerű hétköznapokban a családunk és a barátaink tartanak meg minket. Mi pedig őket.  " 


Ez a könyv határozottan az érzelmek hullámvasútja volt!
Picit még homályosan látok, de idővel majd ez a pára is elillan. 


Utószóként: itt sem tudom anélkül befejezni ezt az ajánlót, hogy ne idézném a Bagossy Brothers Company számából a kedvenc soromat : 
" Ha Balatonon járok, enyém a világ ”…

Lehet tippelni, hányszor hallgattam meg olvasás előtt, közben és ennek az ajánlónak az írásakor...

Olvassátok!

A teljes sorozat megtalálható az Álomgyár kiadó kínálatában:  Link !
A kiadónak és Juditnak ezúton is szeretném hálámat kifejezni, köszönöm, hogy olvashattam.

A blogbejegyzésben található balatoni képek a saját nyaralásunkkor készültek. 

Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5*

Karakterek: 5/5*

Borító: 5/5****

Cím: 5/ 5**

Stílus: 5/5***

Szórakoztatás: 5/5***

Vége: 5/5***

Kiadás: 2022, 2023, 2024 

Oldalszám: 30, 256, 240, 272, 272

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               

" Ilyenek a kisvárosiak: akkor is érdeklődnek, ha épp csendbe kéne maradniuk." 

" Semmi nem tudja visszaadni annak az izgalmát, amikor az ember lefordul az autópályáról vagy bármilyen főútról, és észreveszi a Balatont. Amikor először látja meg és kémleli a magas fákat, fenyőket és az alacsony házakat. Vajon melyik engedi először láttatni a kék vizet? Vajon fog-e fújni a szél, hogy eltakarítsa a fák leveleit a szemünk elől annyira, hogy megpillantsuk a Balatont?" 

" És még valamit megtanított nekem ez a kapcsolat: ki kell mondani, ha valakinek köszönettel tartozol. Nincsenek olyan dolgok, amelyeket készpénznek vehetsz az életben. Mert az élet ehhez túl rövid. "

" Emlékeztem még a napszagú bőrömre és a víz puha ölelésére, amely mindig körülölelt. Az elmúlt években számtalan partnál és strandnál megfürödtem, és bár az óceán csodálatos és semmihez nem hasonlíthatóan pompás, grandiózus, a Balaton… valahogy más.
Mindig ismerősként köszönt, soha nem felejt. Mintha olyan titkokat őrizne, amelyeket csak mi ketten ismerünk. A gyerekkorom nevetéseit, a kamaszkorom dacos délutánjait. Az örömünket, a nehézségeinket, a könnyeinket. A Balatonban mindez benne van. A soha el nem múló emlékeink őrzője. A víz csendesen folyik át az ujjaink között, ismerősen, szeretettel tele. " 

" Meglehet, amikor valami jó van a közelünkben, annyira megszokjuk, hogy időnként el kell veszítenünk, hogy újra felfedezzük. " 

" Van egy olyan furcsa dolog az anya-lányakapcsolatban, hogy soha nem változik. Úgy értem, én mindig kislány leszek, ő mindig az anyukám, és neki mindig igaza van. "

" Az olaszoknak van erre egy nagyon jó kifejezésük: Dolce far miente… Édes semmittevés vagy inkább semmit nem csinálás. Mert valójában a semmit csinálni is valami. " 




" – Mikor lett ilyen nehéz dolguk az anyáknak? – kérdeztem.
– Mindig is az volt. Saját anyád rémlik? – kérdezte Gabi. "

" Semmi sem olyan jó, mint egy puha bagel és egy nagy bögre kávé.
– Esetleg egy szalonnás tojásrántotta – mondtam ki hangosan, mire a gyomrom újra hatalmasat kordult. "

" Valahogy kérdés nélkül éreztük, hogy dolgunk van egymással. Még akkor is így volt ez, ha ez a dolog örökké elvégezetlen marad. "

" Volt már annyi rutinom, hogy tudjam, nem szabad bedőlni a szép szavaknak, mert valójában mondhat bárki bármit, a végén úgyis csak a tettek számítanak. "

" A Balaton időről időre akkor is rabul ejti az embert, ha itt él. "

" – Mindig követni kell az álmokat. "

" És csak a jó ég tudja, milyen erősek lehetünk, ha felismerjük a törékenységünk erejét is.
Mert ott van. "

" – Talán csak kérni kell a válaszokat, és azok megérkeznek. "

" – Évi, ne csináld már! Ez nem Amerika, tudod, mi magyarok vagyunk, mi panaszkodunk! Nem minden szánsájn és hepinessz. " 




" Volt benne tapasztalatom bőven. Ismerem magam, tudom, hogy egy nap a kanapén a kedvenc takarómmal, a kedvenc nasimmal és a Szívek szállodájával gyógyír mindenre. "

" De azt mondják, egy jó házasságban mindig két típusú ember van: az egyik sohasem fázik, és szellőztet, a másik mindig fázik, és becsukja az ablakot. " 

" A gyereknevelés maraton, nem gyorsfutás. Mindig van hová fejlődni. " 

" Az élet nehéz, mind hibázunk, szokjatok hozzá! Nőjetek fel! " 

" Az igazival nem szakít ilyen könnyen az ember. " 

" Féltem, hogy azt hiszi, már nem tartozik oda, ahol én vagyok Féltem, hogy a köztünk mindig is létező láthatatlan szeretetzsinór már elszakadt. Ugyanakkor reménykedtem benne, hogy tudja, nálam mindig lesz helye. Bármikor." 

"  - Azt mondják, hogy lehetsz boldog máshol, de az otthonod mindig hiányozni fog - mondtam óvatosan. " 
"  Néha az embernek saját magát kell a legjobban szeretnie. Ha ezt megérted, már nem fogsz lelkiismeret-furdalást érezni amiatt, hogy a te életedben te vagy a legfontosabb. Megérted majd, hogy olykor kell egy kis egészséges önzés. Mert különben nem lehetsz igazán boldog. " 

" Ismertem őt jól. De nem menthettem meg a döntéseitől. Azt neki magának kellett megtennie. " 




" Szerettem azt is, hogy a lányok barátsága még mindig tart, és hogy itt vannak egymásnak, bármi történjék." 
" Gabi és Nóri egy kicsit olyan volt nekem, mintha a saját gyerekeim lennének, különösen azután, hogy leérettségiztek, és már nem voltam a tanáruk Tisztes távolból, és nem kizárólag a városi pletykákra hagyatkozva, de azért szemmel tartottam őket." 

" Azokban a párokban hittem, akik tudnak együtt nevetni. "

" -  Amióta a kávézóban dolgoztam, én is azon töröm a fejem, mint a sétányon mindenki. ⁃ És mi lenne az?
 ⁃ Hát, hogy újrakezdem az életemet - vigyorgott. ⁃ Nem mintha a mostanival baj lenne, de néhány dolgot nekem is át kellett gondolnom. Talán húszévente megteheti az ember. "

" A nyár vége pedig olyan volt, akár egy hetekig tartó vasárnap. Lustán teltek a napok, és legszívesebben csak feküdtünk volna a parton, nyugtatva az élményekkel teli agyunkat és a munkától sajgó izmainkat. "

" ⁃ Tudod, Nóri, fontos, hogy legyen majd miről mesélned. És azt se felejtsd el, hogy minden tapasztalat.De tényleg minden. Nincs elfecsérelt idő, és nincs rossz nap sem. Ha figyeled a világot magad körül, és közben magadat is, megérted, hogy mi miért történik. " 


Jó olvasást!


Ne feledjétek a mottót , nincs időm rossz könyvekre! #nincsidőmrosszkönyvekre

Előző bejegyzésem és könyvajánlóm: Zubor-Rozi-A-kulcs-könyvajánló

A recenziós könyvekről általánosságban szóló írásomat is ajánlom, kérlek, olvasd el hozzá, ha érdekel a téma. Minden-amit-recenziós-posztokról-nálam-tudni- kell

Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.

Ahol még megtalálod írásaimat, ajánlóimat és képeimet :
    Instagram: ktssyedina
    Facebook : ktssyedina
    Moly.hu : dontforgettosmileandread
    Pinterest : ktssyedina 
    Threads : ktssyedina 


Remélem még találkozunk, én ugyanis
hamarosan jövök!



A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
2017-2024
Copyrigth,© Kutasi Edina

You May Also Like

0 comments