Kővágó Sára: Kétségek

by - november 30, 2022

 Sziasztok!


Úgy emlékszem arra a szép tavaszi napra, mintha tegnap lett volna, amikoris Kővágó Sára íróval először találkoztam és megkaptam tőle első regényét, a Római ajánlatot. Hihetetlenül vonzott valami a regényben, így nem csoda, hogy még aznap el is kezdtem olvasni. A Római ajánlat hatalmasat robbant az olvasói életemben , igazi élmény volt a legjavából. Természetesen nem hagytalak titeket hosszabb ajánló nélkül, https://dontforgettosmileandread.blogspot.com/2022/05/kovago-sara-romai-ajanlat.html bejegyzésemben bőven meséltem a könyvről. 

A könyvről, ami azóta is járja a maga sikereit, én azóta is bármikor jó szívvel és őszintén ajánlom Nektek. Ahogyan most az írónő másik könyvét is, a Kétségeket! 

Jöjjön a fülszöveg!

A ​KÉTSÉGEKEN TÚL KEZDŐDIK AZ ÉLETED…
Te mit választanál, az áhított biztonságot vagy a mindent magával ragadó szenvedélyt?
Eliza Miller élete váratlan fordulatot vesz, amikor megismeri Colint, a londoni ügyvédet, aki elszántan akarja a lányt. Eliza számára a régóta vágyott biztonság és nyugalom ígérete csábító, úgy érzi, kimozdítja szürke életéből. A kapcsolatuk azonban nehézségbe ütközik, amikor a lány múltjából felbukkan Isaac, akihez szenvedély, vágy és kíváncsiság vonzza. Ahogy ráébred, hogy a két férfi jól ismeri egymást, Eliza két tűz közé szorul, miközben próbálja összetartani széthulló családját.
A gyerekkori sérelmek, a felszínre bukkanó titkok, a mindent átszövő bizalmatlanság és az ellenállhatatlan szenvedély magával sodorja Elizát. Vajon ki tud keveredni belőle? Képes lesz választani a kényelmes biztonság és a perzselő vágy között? Vajon mi a fontosabb, a szerelem, a család vagy önmaga?
Kővágó Sára második regénye szenvedélyes és szívszorító történet arról, hogyan küzdünk meg gyerekkori traumáinkkal, milyen fontos szerepet játszik a család a mindennapi életünkben, és mekkora súlya van még a legapróbb döntéseknek is

Ami hatalmas büszkeség Nekem és még különlegesebbé teszi a kapcsolatomat a regénnyel, hogy ott lehet egy ilyen csoda könyv borítóján az ajánlásomból pár sor. Elképesztő érzés és hihetelen megtisztelő is, innen is mégegyszer nagyon köszönöm! Véleményem szerint egy blogger-könyvmoly-olvasásnépszerűsítő legnagyobb elérhető eredménye ez. 

Na de, akkor most a könyvről! ;)

Kővágó Sára új regénye olyan volt, akár az utolsó nyáresti koncertek pezsgése, mielőtt beköszönt az ősz.

Mi a jó könyv hozzávalója? Életvidámság, kellő komolyság, levonható tanulság, magával ragadó, izgalmas cselekmény és karakterek. Ez a regény a jó könyv minden hozzávalóját tartalmazza, és még ott van a hab a tortán is!

Mindenkinek el kellene olvasnia egy kis önbizalomlöketért és azért, hogy tudd, nem vagy egyedül!
Különös tehetsége van ahhoz, hogy mindent félretéve belefeledkezzek a regénybe. 
Olvasása közben csak azt vettem észre, hogy egyszercsak besötétedett. A lapok magukkal ragadnak, abszolút nem törődsz az idővel. A könyv éjszakába nyúlóan odaszegezett magához.  Egy nap alatt elolvastam, hihetetlen varázsa van. Talán az a legnagyobb ereje, hogy bárkiről szólhat. Rólad is, rólam is. Olyan dolgokról mesél, olyan stílusban, ami nem összehasonlítható eddigi olvasmányaimmal. Tele van érzelemmel, mélységgel. 



Keserű,mint a kávé; édes, akár a csoki. Mégis mindkettőt szereted! Ezt is fogod!

Igéző atmoszféra, életörömre hív, de visszaránt a valóságba. A valóságról ír, melyben sokszor vannak mélységek, de megélünk magasságokat is.
Olvasni olyan, mint fejest ugrani a mélyvízbe, bízva abban, van kiút.
Lehengerlő, tökéletesen mai. A regény olyan miliőt teremt, ahová jól esik elvonulni. Komoly témák egy kis humorral fűszerezve, egyedülálló a hangulata.


Szívhez szóló, izgalmas,  fordulatos és letehetetlen! Sokat tanított, kivételes elbeszélés volt küzdeni akarásról, kapcsolatokról, önbizalomról.
Ezt a történetet éreztem! Olykor a torkomban dobogott a szívem az olvasása közben. Ugyanakkor sok torokszorító momentum is volt. 
Ismét remekül kidolgozott, kifinomult. Úgy vonzott magához, mint a mágnes és még mindig nem akar elengedni, de én sem őt. A karakterek megelevenedtek előttem, mozifilmszerűen pörgős volt. A könyv egy igazi lelki utazás, olykor megrendítő, máskor felemelő.  Kiszámíthatatlan volt, megdöbbentő és lehengerlő. Regény az útkeresésről, önfelfedezésről és újrakezdésről .
Összességében ilyen volt Sára új regénye, a Kétségek, egy újabb fantasztikus könyv, ne habozz, olvasd el. 


Bármikor elő fogom venni, amikor úgy érzem, hogy túl sok a zaj. 
Az írónő végérvényesen beírta magát a kedvenc kortárs szerzőim közé! Ilyen könyvélményt kívánok mindenkinek!

Első pillantások a Libriben




Nagyon nehéz volt elengednem Eliza, Isaac és Colin történetét… 
Igazán méltó könyv, remekül hozta a debütregénye szintjét! Sőt! Szerintem nem is lehet összehasonlítani a kettőt, ebben sokkal komolyabb témákat hozott fel (gondolok itt a csonka családra, a családot egyedül eltartani próbáló lányra, Eliza karaktere maga hihetetlenül erős, imádtam). A két férfi viaskodása és a gazdag réteg jelleme is remek volt. Pláne a pszichológiai problémák . De még hosszan tudnám sorolni. Remek volt, hogy komoly témák mellett, nem nyomasztó, sokkal inkább humorral van fűszerezve. 

Nekem konkrétan letehetetlen kategória volt, pedig gépen (előolvasóként laptopon olvastam), nagyon lassan tudok olvasni , általában, de ennél csak azt vettem észre, hogy még olvasni akarom, még még. Aztán egyszercsak vége lett. 
Nagyon jól felépített volt, szépen fejlődtek a karakterek és a történet szempontjából nem volt túl gyorsan vége. Kellő izgalommal zárult.


Elképesztő tehetség van a tollában, nagyon örülök, hogy ilyen kortárs írók színesítik a magyar palettát! Értük érdemes olvasni! 

És egy kis dobpergés! A könyvet Sára jóvoltából most az Instámon futó nyereményjáték keretein belül egy szerencsés olvasó meg is nyerheti. Sőt! Dupla élvezet, ugyanis az évem legmeghatározóbb olvasmányával, a Búcsúszimfónia duett második részével egyetemben!
Játszani ér, játszatok sokan, mert megéri!

( 2022.12. 05-tól 2022. 12. 11-ig tart. ) 




Erről a polcról egyébként minden jó választás!! ;)

Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5**

Karakterek: 5/5**

Borító: 5/5***

Cím: 5/ 5**

Stílus: 5/5**

Szórakoztatás: 5/5**

Vége: 5/5** - ahw

Kiadás: 2022 , New line

Oldalszám: 352

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               

Olyanok vagyunk egymás mellett, mint a tűz meg a víz. Én lobbanékony vagyok, míg belőle árad a nyugalom. "

Utálom, hogy ilyen hatással van rám, utálom, hogy zavarban vagyok tőle és utálom, hogy képtelen vagyok bármit is tenni ellene. "

Megfájdul a fejem a játékaitól. Egyszer közvetlen és érdeklődő, máskor mintha nem is léteznék. "

Egyetlen ember van, aki mindig ott terem, amikor szükségem van rá. Cipel, ha fáj a lábam, elkap, amikor összezuhannék." 

A szívem hevesen dobog, olyan, mintha mindenem darabokra hullana. "

– Mit csinálsz? – kérdezi halkan
– Amire mindketten vágyunk..
– Ha erre vágysz, miért harcolsz velem állandóan?
– Te harcolsz velem! "

Megtanultam élni nélküle, bár a hiánya velem maradt. "

Őt keresem, pedig pontosan tudom, hogy nincs itt. Furcsa dolog az agy. Annak ellenére, hogy sehol nem látom, mégis érzem, ahogy jellegzetes fenyőillata orromba kúszik. "






Jó olvasást!


Ne feledjétek a mottót, nincs időm rossz könyvekre! #nincsidőmrosszkönyvekre

Előző bejegyzésem, egyben könyvajánlóm: Diana Hunt: Őrületbe kergetsz

A recenziós könyvekről általánosságban szóló írásomat is ajánlom, kérlek, olvasd el hozzá, ha érdekel a téma. Minden-amit-recenziós-posztokról-nálam-tudni- kell

Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.


Remélem még találkozunk, én ugyanis
hamarosan jövök!




A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
Copyrigth,© Kutasi Edina 2017-2022 

You May Also Like

0 megjegyzés