Tippek utazáshoz #2

by - július 18, 2018

Sziasztok!

Tavaly nagyon szerettétek ezt a bejegyzés típust, (Első részhez kattints erre a szövegre) így ma elhoztam nektek újabb jó pár hack-et, amivel megkönnyíthetitek a pihenésre szánt napokat.

Tudom, hogy még az előző nyáron ígértem ennek a folytatását, de ami késett, nem múlt. Sajnos anno kicsúsztam az időből és azon kaptam magam, hogy már szeptember volt. Most azonban jó előre megterveztem és nagyjából meg is írtam miket szeretnék nektek bejegyzésként tálalni idén.
Erre esett a választásom, de terveim szerint lesz még következő rész is, még 2018-ban.

Nézzük:

1) Zsákolás

Nem kell megijedni, nem túrázni készülünk. A nyaralási napokat azonban segítheti, ha előre eltervezed melyik pólót melyik nadrággal akarod felvenni és össze is párosítod őket. Így a már meglévő outfiteket be tudod kisebb zsákokba, zacskókba csomagolni, hogy azokat már csak elő kelljen venni reggel a bőröndből.
A ruhák párosítva

És bezsákolva

Sok időt spórolhattok ezzel!

2) Cipők

Tudom. Kényes téma. Én tudom a legjobban mennyire nehéz itthon hagyni szeretett pipőinket, hiszen volt, hogy egy teljesen külön sporttáskát tömtem tele velük. Ahogy az évek teltek azonban rájöttem, hogy néha elég a szandál-papucs-sportcipő kombináció.
Hidd el, nem fogod felvenni az egész szekrénnyel, mert úgyis a legkényelmesebbel "vészeled át" a napokat.

Idén én is megpróbálok majd csak 3-4-at vinni. Meglátom milyen sikerrel és hányat rejtek még el pluszba a bőröndbe.
Jelentem, sikerült

3) Cipőt a zsákba

Ha már a cipellőknél tartottunk. Rakd őket mindenképpen bele egy zsákba, legyen az akár csak egy zuhanysapka is, mert fontos, hogy ne legyenek fedetlenül a ruhákkal együtt. Még akkor sem, ha előzetesen megmostuk őket, hiszen úgyis viselésre fog sor kerülni.

A cipőkbe pakolhatsz is, például zoknikat


4) Fehérneműk a zsákba

Bizony, őket sem árt, ha külön csomagoljuk. Higéniai okokból hasznos lehet.

5) Sminkek

Nem, nem kell zsákba tenni. Elég, ha csak egy-egy vatta pamaccsal lefeded őket, máskülönben könnyen lehet, hogy megsínylik az utazást.

6) Fültisztító

Egy régi kis flakonba, gyógyszeres tégelybe jó helyük lesz. Így:

7) Ecsetek

Ha nincs praktikus ecsettárolód, teheted őket egy tolltartóba, vagy ha kisebbek akár egy szemüvegtokban is elférnek.

8) Kenőcsök

Egy pár napos utazásra nem kell magaddal cipelned az egész piperecuccod. Ha kontaktlencsés  vagy, ne dobd ki a kis tartókat, mert könnyen kimérheted a kenőcsöket bele. Ha nincs ilyened, bármilyen mélyebb tubus,kupak megteszi.

9) Ruhák

Visszatértünk. Hajtogatás után tekerd fel a ruhákat. Sokkal kevesebb helyet foglalnak a bőröndben.Valamint egyszerűen kiveheted őket, elkerülve ezzel azt, hogy összeboruljon az egész bőrönd tartalma egy rántással.


10) Kedvencek

Mindig legyen nálad egy pár olyan dolog, ami a kedvenc elfoglaltságodat tükrözi. Egy jó könyv, egy kártyapakli, egy kis ropi a váratlan helyzetekre. (Dugók, várakozások....)
Nekem ezek: tablet, könyv, füles és a noteszem

Ja, és a balaton szelet

11) Kicsi törlőkendő/kézfertőtlenítő

Mindig jó ha van. Ne felejtsd el betenni! Nagyon pici helyet foglalnak, mégis hasznosak tudnak lenni, ha nincs kéznél víz, hogy megmosd a kezed.
A képen fentről lefelé: kézfertőtlenítő, micellás víz, hidratáló és két szempillaspirál

12) Mini deo

Mindenből a kicsit. Ez fontos. Egy hét alatt, kizárt, hogy elfújj egy egész doboz deo-t. Úgyhogy éljenek a kis dolgok.
Parfüm és deo

13) Csipesz

Miután beszedted a nyaralásra épp megszáradó ruhákat, egy-egy csipeszt rakj hozzá a pakkhoz. Sose tudhatod mihez kell. Összefogja az iratokat, megtartja a fogkefét de még a fülest is összetartja, ha kell.

+1) Muffinos tasak

Nem sütéshez kell.
Biztos, hogy van otthon mindenkinél. Vigyél el egy párat magaddal a nagy jégkrémezésekhez. Könnyen ráhúzhatod a pálcikára, elkerülve azt, hogy a ruhádon landoljon a fagyi.



Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés és találkozunk a következőben is.
Pihenjetek és töltődjetek fel !
Jó nyaralást mindenkinek! Merre mentek?



Edina


Előző bejegyzésem: q-and-a-azaz-kerdezz-felelek-poszt-1

You May Also Like

0 megjegyzés