Tippek utazáshoz #1

by - július 14, 2017

Sziasztok!

Így a nyár közepe táján úgy gondoltam összeszedek Nektek pár hasznos Lifehack-et utazáshoz, ami megkönnyítheti a nyaralásra való készülődés óráit.  Hányszor történt meg már veletek az, hogy nem fértetek be a bőröndötökbe ezért újra és újra át kellett pakolnotok azt, vagy csupán az utolsó pillanatra halasztottátok a pakolást és totál elfelejtettétek mit hova raktatok? Majd hosszas keresés után találtátok meg holmijaitokat, esetleg otthon is hagytatok valamit. Szerintem többször, mint kellene. Így hoztam nektek egy pár tanácsot, amelyek nekem nagyon beváltak.

Tipp1- Tisztálkodási szerek helyes pakolása

Előfordult már veletek, hogy kiborult a tusfürdőtök és minden csupa ragacs lett? Ha igen, akkor ez a trükk segít, hogy többet ne érjenek ilyen bosszúságok. Bármilyen jellegű tubusra, ami hajlamos lehet a kiborulásra, húzz egy celofán csíkot. Így: 

Vagy pedig biztonsági záras terméket válassz.

Tipp2- Kicsi kiszerelés

Még mindig a samponoknál tartunk. 😄 Ne felejtsétek el, hogy egyhetes nyaralásra nem kell literes adagot vinnetek ezekből. Olyan jó kis kiszereléseket árulnak manapság a drogériákban, amelyek pont erre alkalmasak. 
Kicsik és praktikusak


Tipp3- Nyaklánc

Sajnos már én is jártam úgy, hogy egy nyaralás alkalmával, elszakadt egy nyakláncom a helytelen tárolás miatt. Na pont erre alkalmas, ha viszel magaddal pár szívószálat. Mutatom, hogy hogyan bírja ki a nyaklánc az utat. 

Tipp4 - Fülbevalók

Nos igen. Van, hogy ezek a kis ékszerek otthon is eltűnnek, páratlanul maradnak. Nemhogy több száz kilométeres út után, egy bőröndbe zárva egy halom más dolog között. Vannak nem használt gombjaitok ? Tuti. Vegyél elő annyi gombot ahány fülbevalót magaddal szeretnél vinni. Fogj egy vastagabb szalagot vagy cérnát és fűzd össze őket. Majd ezután tűzd fel a gombokra a fülbevalókat. 
De ha nincs ennyi gombod, akkor fogj egy boros üveg palackját záró kupakot és szúrd bele az ékszereket. 

Tipp5- Hullámcsatok

Jó kérdés, hogy a hullámcsatok hova tűnnek el életünk folyamán. Sose tudsz belőle annyit venni, hogy elég legyen. Épp ezért vigyél magaddal egy Tic Tac dobozt. Ebbe tedd bele a hullámcsatokat és reménykedjünk, hogy marad belőle pár az utolsó napra is.

Tipp6 - Ruhák

Akkor térjünk is rá a nagyobb problémát nyújtó darabokra. Ti is sokkal több ruhát szoktatok vinni a nyaralásra? Legszívesebben elvinnétek az egész gardróbotokat? Igen, én is. De sajnos ekkora bőrönd nem létezik. Viszont jó pakolási trükk van! A göngyölés. Így tedd be a ruhákat és sokkal több helyed lesz! 
Rendes pakolással
Így göngyöld


És az imént bemutatott trükkel sokkal több helyünk lesz, pedig ugyanannyi a ruha mennyisége

Tipp7- Cipők

Hasonló a helyzet velük is mint, egyéb társaikkal. Ha a cipőd még belefér a bőröndödbe , akkor húzz rá egy zuhanysapkát , hogy ne koszolja össze ruhákat. Valamint magába a cipőbe is tudsz pakolni , például zoknikat is.

Tipp8 - Szalmakalap 

Elengedhetetlen kelléke egy vízparti nyaralásnak. És milyen jó helyet nyújt. Pakolj bele és úgy tedd el a táskába. Ezáltal a kalap sem nyomódik össze, és ruha is kevesebb marad ki.

Tipp9 - Elektronikai eszközök avagy a kütyük és tartozékaik

A mai világba mindenki többféle eszközzel a tagyójában indul útnak. Tablet, telefonok, számítógép , fényképezőgép és még sorolhatnám... Mindezekhez sok töltő és egyéb dolgok tartoznak. Hogy ne különféle helyekre dugdosd be, hanem könnyen megtaláld, amikor kell, vigyél magaddal egy régi tolltartódat. Nézd! : 
De bármilyen tartó megfelel, a lényeg, hogy egy helyen legyenek.

Tipp10- Sminktermékek

Szintén fontos, hogy mindegyik épségben kerüljön haza. Épp ezért tegyél egy-egy vattapamacsot a dobozba, hogy megóvd őket.


Tipp11- Könyv 

A parton napozva egy jó könyvet olvasnál? Király! De ne felejts el vinni magaddal hozzá egy befőttes gumit. Tedd rá a könyvre, így elkerülhető , hogy az meggyűrődjön, valamint jó könyvejelző is.


+Tipp

Ne felejts el több zacskót is berakni a bőröndbe. A koszos ruháknak, fürdőruháknak, papucsoknak. 

Ennyi lett volna ez a bejegyzés, remélem tudtam pár hasznos tippet adni nektek. Mindenkinek csodás nyaralás kívánok, töltődjetek fel és pihenjetek sokat!

A következő bejegyzésben két termékről fogok írni, melyek hasznosak így nyáron. De! Fogok még hozni nyaraláshoz való pakolási listát és további tippeket is! 

Várom a visszajelzéseiteket! 
Szép napot !
Edina

You May Also Like

2 megjegyzés