Colleen Hoover : Vallomás

by - július 25, 2018

Sziasztok, ☺

Elérkeztünk egy újabb könyvelemző bejegyzéshez. A blog nevéhez híven, természetesen ezek vannak többségben. Remélem, ezt nem bánjátok. Bár a számok azt mutatják, hogy nem.

Nézzük a mai regényünket. Úgy emlékszem, hogy itt a blogon még nem is volt alkalmam beszélni   írni nektek a kedvenc íróimról. Azokat az írókat sorolom ide, akiktől már több kötetet is volt szerencsém olvasni, és mindegyiket élveztem, imádtam és elindítottak bennem egy gondolatot. Nos, hazai íróktól ez a státusz mindenképpen Leiner Laurát illeti meg. Külföldiek közül azonban még eddig egy nagy kedvencem nem volt. Eddig!📖

Ugyanis hála Zsuzsi barátnőmnek és a karácsonynak a kezembe vehettem idén Colleen Hoover egyik kötetét. ÉS te jó ég! Nagyon megfogott, az előadásmód, a hangnem, minden! Egyszerűen pazar! Hivatalosan is lett kedvenc külföldi alkotóm, CH személyében!

Ja, hogy még nem is mondtam a címet? Vallomás (Confess)! Olvastátok már? Ha igen se zárjátok be az oldalt, elevenítsük fel együtt.

Biztosan éreztél már olyat, hogy van egy nagy teher rajtad, ami a válladat nyomja. Jól esne elmondani, valakinek. De kiben is bízhatnál meg igazán ilyen nagy titkok kiadását illetően. Mi lenne, ha meg tudnád osztani valakivel anélkül, hogy tudná, ki vagy. Jól hangzik, ugye? CH könyvében erre is van lehetősége dallasi lakosoknak. Megírhatják saját vallomásukat és bedobhatják a titokzatos művész galériája előtti kis ládába. Na de ki az a festő? Neki milyen titkai vannak? Egy újabb fantasztikus könyvvel érkeztem hozzátok.

Hogy mit érdemes kockára tenni a szerelemért? Auburn Reed 21 éves korára már mindent elvesztett, ami valaha fontos volt neki. Első barátja, Adam tragikusan, fiatalon elhunyt. Azonban hagyott hátra valamit, amiért érdemes harcolnia a lánynak. Auburn most azért küzd, hogy újra felépítse romba dőlt életét, céljaira összpontosít, nem engedhet meg magának hibákat. De amikor munkát keresve belép azon a bizonyos műterembe Dallasban, váratlanul erős vonzalmat érez az ott dolgozó Owen Gentry iránt. Most az egyszer Auburn mer kockáztatni, a szívére hallgat, de hamarosan minden titokra fény derül. Ki is Owen és milyen múltja van? Elmúlt évei árnya tönkretehet mindent? A lánynak kemény döntést kell hoznia, hogy sínre helyezze életét, és ebbe nem férhet bele egy férfival való kapcsolat. Ki kell zárnia őt. De vajon mi mindenre képes Owen, hogy megmentse viszonyukat? Hisz ehhez nem kell más, csak vallomást tennie.

Csodás könyv volt ez is. Az a hatás, amit Hoover a könyvei által kivált az olvasóiból példátlan. Szívszorító, megindító ez a történet is. A lapuk magukkal ragadnak, abszolút nem törődsz az idővel. Elvarázsol, miközben az egészet körüllengi a titokzatosság. Senki sem tökéletes, ahogyan ezek a szereplők sem. Owennek és Auburnnak is komoly titkai vannak. Őket tényleg a sors hozta össze. Egyediek, önzetlenek és összetartoznak. Mindketten súlyos tragédián vannak túl. Éppen ezért csak apró részletekből, de a végére teljesen összeállnak az események. Egy igazán gyönyörű végkifejletet kapunk, még az utolsó lapokra sem lankad a figyelmünk, tele van fordulatokkal. Egyszerűen remek!

Erős érzelmek, fájdalom elevenedik meg előttünk. Megmutatja, mennyi mindenre vagyunk képesek azokért, akiket szeretünk. Harc, szenvedély. Pusztító gondolatok a hazugságról, gyógyulásról, reményről, túlélésről. Annyira megérintett, hogy biztosan sokáig fogok még rá emlékezni. Szívfacsaró. Ennek az egyedi történetnek a hatását emelik a könyvben gyakran előforduló illusztrációk. Szép versek, megfestett, valós képek. Teljesen mintha egy galériában járnánk. Akárcsak a szereplők vezetnének körbe bennünket a fotók között, s miközben sétálunk, a megismerkedésük történetét mesélik, mennyi minden mentek keresztül ők és szeretteik. Még magabiztosabbá teszik ezt, hogy a vallomások valóban is titkok, igaziak, nem pedig kitaláltak. Hús-vér emberektől származnak, mint te vagy én. Ezek az anonim cetlikre írt sorok ihletik meg a művészt, Owent, aki vászonra viszi a vallomásokat. Akinek teljes neve: Owen Mason Gentry, monogramján O.M.G. Így ez, a csodálkozásra elkönyvelt szó trió új értelmet nyer a szemünkben. Ezek után, ha kimondom azt, Oh my God, mindig elmosolyodom magamban és eszembe jut ez a történet. Na így kell maradandót alkotni!

Felkavar, darabokra tör, s végül valahogy csak összerak. Duplán remek, mert mindkét fél szemszögét megismerhetjük. A fejezetről fejezetre változik a nézőpont.

Búcsúzóul a fülszövegből: A csodálatos, kivételes stílusú Colleen Hoover egy újabb mélyen megható történetet mesél arról, hogy az igaz szerelem és a család olyan köteléket jelent, amit senki sem szakíthat el.

Vajon mi, mit írnánk a magunk kis cetlijére vallomás gyanánt?



Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5**

Karakterek: 5/5*

Borító: 5/3 - nem szeretem, ha befolyásolják, hogyan képzeljek el egy szereplőt. 

Cím: 5/ 5** - ennél frappánsabb, nem lehetett volna

Stílus: 5/5**-páratlan

Szórakoztatás: 5/5 - egyszerre nevettet és sirat meg

Vége: 5/5***

Kiadás: 2017

Oldalszám: 341

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               
"- Tíz perc - ismétli Adam halkan. - Az nem elég idő, hogy megosszam veled az összes mélyenszántó bölcsességet, amire rájöttem a halálos ágyamon. Inkább úgy tizenöt percre lenne szükségem. Max húszra."

                                                      
" Egész pontosan arra célzok, hogy mindketten ki vagyunk akadva a halálra, amiért ilyen mohó rohadék. "


" Megnyertük ezt a kis csatát az élet meg a halál meg az idő ellen. "


"Még csak három hete lakom itt, de az élet egyelőre pontosan olyannak bizonyul, amilyennek képzeltem : izzasztó, fullasztó és magányos. "


" Szemügyre veszem a tükörképem, és nem tetszik a látvány.
Egy lány, aki utálja az élete során hozott döntéseket.
Egy lány, akk utálja a munkahelyét.
Egy lány, akinek hiányzik Portland.
Egy lány, akinek borzasztó nagy szüksége volna másodállásra, és ebben a pillanatban észreveszi a kirakatban a KISEGÍTŐT KERESEK feliratú táblát."


" Úgy érzem, hogy az, aki háziállatot tart, csak nem lehet olyan veszélyes."


" ...aggódom, hogy a jelenem örökké csalódást fog okozni a múltamhoz képest."


" Bizonyos titkokról soha nem lenne szabad vallomást tenni. Én már csak tudom."


" - Pocsékul hazudsz - nevet Owen.
Nagyot fújok.
- Nem szoktam hazudni.
- Nem csodálom, ha ilyen rosszul megy.-"


"- Ami azt illeti, a vallomásoknak köszönhetően csak még jobban értékelem az embereket, mert tudom, milyen elképesztően ügyesen tettetjük magunkat mindannyian. Pláne a hozzánk legközelebb állókkal szemben."


" -Akkor nem vallomás, ha senki sem olvassa el. Úgy csak egy szimpla titok, amit nem akarsz megosztani."


" Életem minden egyes napján úgy érzem, mintha küszködve próbálnék felfelé jutni egy lefelé haladó mozgólépcső tetejére. És bármilyen gyorsan vagy elszántan futok, soha nem érek fel a lépcsőn, állandóan csak egy helyben toporgok."


" Komolyan aggódom, hogy veszélybe sodrom az egész világot, hiszem biztosan több oxigént fogyasztok a kelleténél, valahányszor kapkodni kezdem a levegőt, amint meghallom a hangját, aztán meg kénytelen vagyok mélyeket lélegezni."


" Elképesztő, mennyire el tud távolítani két embert egymástól az igazság."


" - Nem lehet.
Ez a mindösszesen két szó csakis egy valamit jelent.
Vége."


" -Néha nem kaphatunk még egy esélyt, Owen. Néha a dolgok egyszerűen csak véget érnek.
Grimaszt vág.
- De hát mi egyetlen esélyt sem kaptunk."



" Néha annyira hiányoznak, hogy szó szerint fáj, itt. Olyankor úgy érzem, mintha a világ legerősebb satujába fogták volna a szívemet."


"Elképesztő, hogy az ember csak akkor érzi igazán, mennyire magányos és ijedt volt, ha már van mellette valaki, aki támogatja."




Egyébként, a könyvből sorozat is készült. Még nem vettem rá magam, hogy elkezdjem. De az egyik barátnőm, aki szintén olvasta a könyvet általam, rögtön az utolsó oldal után nekiállt a sorozatnak is, azonban csalódott. 


Ti olvastátok már? Vagy láttátok a filmet? Hogy tetszett?

Amíg ti a kommenteket írjátok, én megyek olvasok még egy kis CH-t.

Szép hetet nektek!


Edina📌

Előző bejegyzésem: Tippek-utazáshoz-2

Eddigi ajánlóimat : ezen a linken éred el.








You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Már olvastam ezt a könyvet, és nagyon imádtam! Mint CoHo összes könyvét :D Csodálatos ahogy ennyire át tudja adni az érzelmeket... Egyszerűen hihetetlen!
    Amúgy még mindig nagyon tetszik a blogod, ahogy írsz, így tovább! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így érzek az íróval és a könyveivel kapcsolatban. :)
      Nagyon örülök, hogy tetszenek a bejegyzéseim, köszönöm! ♥

      Törlés