Sarah Adams - Gyakorlat teszi a mestert könyvajánló

by - szeptember 30, 2023

Sziasztok!


Idén van egy olyan szerzői felfedezésem, amely nálam annyira osztatlan sikert aratott, hogy az eddigi hónap kedvencei olvasmányok közül kettőt (ha nem nézzük annyira szigorúan), hármat is bezsebelt. Már pedig, ha egy író regényeit ennyire kedvelem, a könyveiről mindenképp szeretnék írni itt, a blogon is. Nem lesz maratoni hosszúságú a bejegyzés, hiszen eredetileg "csak" posztot terveztem mellé, de mostanában nem tudom (és nem is mindig akarom) az Instagram engedte karakterszámba becsempészni a mondanivalóm, így e kettőt ötvözve csak megszületik ez a bejegyzés ezen az őszi hétvégén. Fogadjátok szeretettel Sarah Adams Gyakorlat teszi a mester című regényének ajánlóját. 

Fülszöveg után folytatjuk: 

Annie Walker a tökéletesen hozzáillő partnert keresi. De a kentuckyi Rome-ban nehezebb megtalálni, mint hitte. Ez nem nagyváros, mindenki mindenkit ismer, napról napra szűkül a kör, hogy kivel lehet randizni. A fülébe jut, az utolsó férfi, akivel randizott, azt mondta rá: hihetetlenül unalmas.
Annie kezdi elhinni, hogy vele van gond. Flörtölni akarásra vágyik, allűröket akar felvenni, mint a romantikus filmek női főszereplői. Eszébe jut, talán korrepetálásra szorul.
Will testőrként dolgozik, tetovált, és hihetetlenül jóképű – ideiglenesen tartózkodik Rome-ban, és egyetlen célt tart szem előtt: hogy ne keveredjen bele érzelmi természetű ügyekbe. Annie arra kéri, segítsen neki, hogy megtalálja az álompasit, és Willnek nincs szíve visszautasítani a nő kérését.
A barátság határvonalai veszélyesen kezdenek elmosódni, és Annie megérti, lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem – talán épp elég, ha igaz.


Sarah Adams regényei olyanok, akár a nagykönyvben megírt szórakoztató romantikusok. Már ha van ezesetben ilyen könyv. Aminek tudod, mi lesz a vége, hiszem a boritóra van írva, de épp annyira szereted az odavezető utat is, mint a végkifejletet, a nagy egészet. Süt róla a kedvesség, a báj.

Annie Walker meggyőződése, hogy a randizást az emberiség kínzására találták ki, és neki, mint egy szociális szorongással megáldott introvertált személynek, kínkeserves próbálkozás és halálra ítélt délutánok, esték ezek a programok. Pedig semmi másra nem vágyna, mint egy komoly kapcsolatra, olyan párra, aki szintén ugyanazokkal az értékrenddel rendelkezik, mint ő és szintén vágyik családra, a nem is olyan távoli jövőben. A félénk, de rendkívül kedves, jólelkű lány előtt nemcsak szülei, de bátyja, Noah és jegyese, a híres Amelia, az írónő előző regényéből (Ha Rómában jársz- ajánló szintén itt, a blogon ;) katt ide) is előtte áll. S ha már az első rész: kivételes, hogy azonnal felvettem a fonalat, mintha nem telt volna el öt hónap és több, mint 50 könyv a két regény elolvasása között. Szerintem különálló kötetként is megállja a helyét, nem kötelező tartani a sorrendet, de logikailag mindenképp érdemes!


Amelia testőre (bocsánat, személyvédelmi ügynöke), Will Griffin újra a városba érkezik. Ő a híres, félelmetesen lenyűgöző Will, akiről ezer meg egy videó is kering már az interneten.
A lelkes sógornő pedig beszervezi Willt, hogy korrepetálja, tanítsa meg Anniet a randizásra! Hiszen tudják, gyakorlat teszi a mestert. Will személyisége nem is állhatna távolabb attól, akit Annie keres, így ha el is vállalja a képzést, gond egy szál se - gondolják. Na mi meg valahol itt kezdünk huncut nevetésbe! Hisz a romkomok gyakorlott olvasói már jól tudhatják: itt kezdődnek igazán a bonyodalmak és a rejtélyes vonzalmak.

Kár, hogy még Annie is elismeri, ilyen kapcsolatok, ilyen hősökkel csak a regényekben léteznek. De a remény hal meg utoljára, és mint romantikus könyvmoly, eltántoríthatatlanul keresi az igazit.




Annie megpróbál kitörni ebből a ' túl cuki, legkisebb testvér' szerepből egy olyan férfi oldalán, aki ránézésre semmiképp sem hozzáillő, első ránézésre sokkal hamarabb törné össze őt. Ők nem úgy látják egymást, mint ahogyan az kívülről tűnhet. Itt az ideje, hogy mindketten önmaguk legyenek ! Vajon mi lesz Angyal Annie és testőr Will sorsa?

Will nem tudja hogy kell szeretni és múltbéli sérelmei miatt nem is hisz igazán a szerelemben. Innen szép nyerni, ugyebár. No de, meg kell jegyeznem, hogy romokmhoz képest a két szereplő gyönyörűen és példaértékűen kommunikál, kellően komoly, elismerésre méltó. 
 


Félreértelmezhetetlenül romantikus és visszavonhatatlanul kedvenc! Ragyogó, reményteljes , kirángat az unalomból , olyan, akár egy boldogságterápia. Tele gyengédséggel, türelemmel.
Bebugyolálja a szíveket, a lélek beleremeg. Beszivárog a szöveteid közé, és te is rájössz : "mindig a rózsaszín a megoldás" !

Romantikus lelkeknek kötelező olvasmány, Isten hozott újra Rome-ban! Nem lehetne még vagy úgy száz rész, minimum? Idillikus, eseménydús napok, itt mindig zajlik az élet, szeretetteljes kisváros! 
Megmártózunk ebben az idillben, mosolyát beengeded a szívedbe, egyértelműen meggyőz. Imádtam és imádom! Nem tagadom, még meg is könnyeztem. Briliáns !




" – Ha arra várnék, hogy magabiztosnak érezzem magam ahhoz, hogy éljem az életemet, és azokat a dolgokat tegyem, amelyeket szeretek, akkor sohasem élnék. – A szemembe néz. – Ez a lecke egykorú az idővel: játszd el, amíg meg tudod csinálni! Ha akarsz valamit, játszd el, hogy olyasfajta ember vagy, aki nem fél tőle!

Kedves Sarah Adams! Nagyon köszönöm, hogy ilyen regényeket írsz nekünk. Határozottan jobb kedvem lett, hogy elolvastam és mindig mosolyt tudott csalni az arcomra, legyen az bármilyen nap. Még többet és többet! S természetesen kedves kiadó, kedves Finy Petra , hálásan köszönöm, hogy ilyen fantasztikus könyveket adtok ki, köszönöm, hogy olvashattam! 


Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5***

Karakterek: 5/5***

Borító: 5/5****

Cím: 5/ 5**

Stílus: 5/5*****

Szórakoztatás: 5/5*******

Vége: 5/5*****

Kiadás: 2023 Next 21

Oldalszám: 352 

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               

" Isten hozott Rome-ban, ahol senkinek sincs más dolga, csak hogy a másikra panaszkodjon. "

" Elegem van abból, hogy az emberek óvatosan beleraknak egy dobozba, amelyre selyemszalagot kötnek, és azt mondják, hogy maradjak ott. "

" Senkinek sem lehet igazán rossz az estéje, ha van egy hatalmas brownie-ja, amit megehet útközben hazafelé - mondom "

" – Mert ellentétben azzal, amit úgy tűnik, mindenki állít rólad, én látom a huncut szikrát a szelíd kék szemedben, Annie Walker. "

" – Megmondom, mi lesz, Annie. Megszerezzük neked az elkötelezett kapcsolatot és a fehér kerítést, és ha valami oknál fogva mégsem éreznéd tőle jól magad, és mindezek után mégis inkább a kalandra vágynál… – rám néz – …hívj, és én jövök, hogy fogjam a kezed repülés közben. "

" Ne add fel az álmaidat! "

" Megérdemled a szeretetet, és azt, hogy szeress. "

" A családban én vagyok a legcsendesebb, aki mindig valamilyen könyvet bújik, mert jobban szereti azokat a világokat, ahol nem kell más emberi lényekkel kapcsolatba lépnie. " 

" Sokkal könnyebb a kapcsolatokról olvasni, mint ápolni őket. És kevésbé veszélyes." 

" Hallod, te romantikus lélek? "

" -Griffin! Halló? Ott vagy?
Megköszörülöm a torkomat.
– Elnézést… Elment a térerő egy pillanatra.
– Azt hittem, vezetékes telefonról beszélsz.
– Igen. Igazából valami gyanús tevékenység zavart össze.
Papírokkal zizeg.
– Te vagy a gyanús tevékenység. "

" – Ha arra várnék, hogy magabiztosnak érezzem magam ahhoz, hogy éljem az életemet, és azokat a dolgokat tegyem, amiket szeretek, akkor sohasem élnék. "

" – Honnan tudtad, hogy megéri-e engedned az érzéseidnek?
– Hm – elhallgat egy pillanatra. – Azt hiszem, abból, hogy rádöbbentem, félelmetesebbnek tűnik, hogy nélküle éljek, mint az, hogy vele." 



Jó olvasást!


Ne feledjétek a mottót, nincs időm rossz könyvekre! #nincsidőmrosszkönyvekre

Előző bejegyzésem, egyben könyvajánlóm: Papp-Csilla-A-Valóságon-túl-sorozat

A recenziós könyvekről általánosságban szóló írásomat is ajánlom, kérlek, olvasd el hozzá, ha érdekel a téma. Minden-amit-recenziós-posztokról-nálam-tudni- kell

Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.


Remélem még találkozunk, én ugyanis
hamarosan jövök!

A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
2017-2023
Copyrigth,© Kutasi Edina




You May Also Like

0 megjegyzés