Papp Csilla Lehetett volna ... könyvajánló

by - szeptember 13, 2023



Sziasztok!

Idén ősszel érkezik Papp Csilla A valóságon túl sorozatának második része, a Lehetett volna ... mindenem ! Szeretem a különleges, egyedi és páratlan regényeket, így nem is kérdés, hogy a blogon van a helye. A sorozat mindkét részét olvastam már, sőt, nagy megtiszteltetés, hogy mindkettőnek előolvasója, ajánlója lehettem. 
Az első részt azóta még kétszer olvastam újra, és minden alkalommal pont ugyanúgy tetszett! Így nem túlzás azt mondani, hogy óriási kedvencekről van szó. 
Tudjátok, vannak azok a könyvek, amelyeket minden alkalommal megcsodáltok, kerestek a könyvesboltban, figyelitek a rekaciókat, visszajelzéseket. Nekem pont ilyen ez a sorozat. Kivételesen érzéki, rendkívül szerethető és elgondolkodtató , jó pár nyitott kérdést hagy maga után. Tanulságos, érdekes és kellően izgalmas. 

Jöhet a részenkénti ajánló? 
Remélem!

Lehetett volna szerelem



Egy véletlennek tűnő találkozás meghatározhatja a sorsunk alakulását. Megeshet, hogy meglátunk valakit, aki később az életünk részévé válik. Ez történt dr. Dobos Konráddal is, aki sebészorvos egy budapesti klinikán. 
A magyar felmenőkkel rendelkező dr. Mara Winkler, a FutureKey kutatóközpont fiatal orvosa előtt fényes jövő áll. Egy nemzetközi kutatócsoport tagjaként érkezik Budapestre. A neurológia területén zajló vizsgálódás mellett önmaga megismerésén is keményen dolgozik. 
Mara otthona München, Konrádé Budapest, de nem csak ez áll közéjük. Mara évekkel ezelőtt elkötelezte magát a dúsgazdag hotelmágnás, Gregor Pritzker mellett, ám ez dr. Dobost nem rettenti vissza attól, hogy meghódítsa a gyönyörű nő szívét.
Egy romantikus történetben általában az a legfontosabb kérdés, vajon a főhősöknek van-e közös jövőjük. Papp Csilla legújabb, szenvedéllyel fűszerezett regénysorozatának első részében azonban azt a kérdést járja körül, lehet-e közös múltjuk.


Az írónő jött, és újra elrabolta az olvasók szívét. Azt már megszokhattuk, hogy Csilla könyvei által egy olyan gazdag világba utazhatunk, ami nem igényel repülőjegyet. Új útitársaink között pedig feltűnnek a régiek is.
Letehetetlen volt , izgalmas , tele nem várt fordulatokkal! Lebilincselő történet Münchentől Budapestig , az egész univerzumon át.
Ismét rávilágít arra, hogy véletlenek nincsenek, ám azt hiszem, ezzel a történettel még a véletlen szó is új értelmet nyert!
Hiszel a sorsban? Ha ez a könyv a kezedbe került, annak jó oka van!

Szép ívű, tele érzelemmel. Annyi átélés van benne, annyi érzelem. Végre egy nem mindennapi történet! Új, egyedi karakterek és szituációk. Érzelmi utazás, melynek végeztével a lelkesedés nem lankad! Öt, plusz egy ráadás csillagos! Hagyd, hogy megérintsen, rabul ejtsen.
A végére egész más színben fogod látni a világot. Meggyőző és lenyűgöző, a szívemig hatolt. Magával ragad, fenntartja az érdeklődést és felejthetetlen szárnyalásra hív! Új színben tünteti fel mindazt, amit eddig a romantikus történetekről gondoltál.

Üzeneted érkezett a múltból!




Könnyed és lehengerlő stílusban mesél fontos, mindenkit érintő témákról.
Olvasásakor megszűnik a tér és idő, egyszerre szűkül be a világ, hogy új tereket fedezzünk fel általa! Egyszerre zavar össze, de azonnal késztet a folytatásra. Ez a könyv felér egy arculcsapással, értékeld az életed! Ugyanakkor ez az a könyv is, aminek a vége felé már Te magad sem tudod, álmodod-e, ez a valóság vagy csak a képzeleted játszik veled?
Új dimenziót nyit meg széles e világon. Ebbe a világba pedig jól esik elvonulni. Elkísér téged generációkon át, rávilágít képes e a múlt üzenetet küldeni ? Mindenki életében kell egy cseppnyi titkokkal átszőtt misztikum. Én ezt a regényt Minden életemben szeretni fogom ! És te?
Elvarázsol, miközben az egészet körüllengi a titokzatosság. Megmutatja, mennyi mindenre vagyunk képesek azokért, akiket szeretünk. Harc és szenvedély. Tudatalatt lehet, hogy már Te is szeretted ezt a történetet.

Belekerülni olyan, mint a legvadabb forgószél, mely bekebelez és el nem ereszt. Válaszd a boldogságot, ez evidens! De vajon melyiket? Mit érdemes kockára tenni a szerelemért?
Akárhányszor összedőlhet életed vára, a kérdés csak az, lesz e, aki újra összerakja?
Ha már olvastál Csillától, szinte kötelező olvasmány, ha pedig nem, akkor azért ajánlom, mert képes elkötelezni a többi regénye iránt! Addiktív, olvassátok!

Külön öröm és megtiszteltetés, hogy egy ilyen csoda könyvnek a borítóján ott lehet az értekelésemből egy ajánló sor! Köszönöm! 


Lehetett volna mindenem


Mara Winkler doktornő és dr. Dobos Konrád története folytatódik. Az első részben megismert szereplők élete tovább bonyolódik. „Ha a sors úgy rendelkezett, hogy két ember léte össze kell hogy kapcsolódjon, akkor hiába küzdesz ellene. Nincs az az erő, amely eltaszítaná őket egymástól” – hangzik el a regényben Pataki Dóra pszichológustól, aki Mara barátnője, unokatestvére, ám legfőképpen támasza a tragikus és sokszor emberpróbáló helyzetekben. Az első részben elindított szálak még inkább összekuszálódnak, és kibogozásuk közben elkerülhetetlen, hogy Mara és Konrád újra találkozzon. 
De vajon jókor jön el ez a pillanat? Elegendő-e, ha mélyen legbelül érezzük, hogy szeretünk valakit? Mi minden irányíthat bennünket bizonyos döntések felé? Mara és Konrád csupa nagybetűs kérdéssel találja szemben magát.
 Papp Csilla várva várt regényéből megtudjuk végre, hogy az idő, vagy bármi más begyógyítja- e Konrád szívén azt a tátongó sebet, melyet Mara árulása ejtett, és hogy Mara miként küzd meg a saját korlátaival. Míg Mara önmagával vívódik, Konrád egy váratlan és elképesztő utazás során egészen új kihívások elé néz. 
Két szív olykor egyszerre dobban akkor is, ha távol kerülnek egymástól. Ez a történet bebizonyítja nekünk, hogy ez lehetséges, és azt is megmutatja, hogy hogyan. Az utolsó percig és még azon is túl izgulhatunk, vajon Marának és Konrádnak csak lehetett volna, vagy meg is lett mindene... 


A szerelem és szeretet könyve. Szeretem könyv! A születésnapom környékén olyan regényeket szeretek olvasni, melyeket újabban csak komfortolvasmányoknak rövidítenek. Idén sem volt ez másképpen. Csilla könyveiben a boldogság megtalálása, keresése, maga az élet kérdései mindig valamilyen központi szerepet kapnak, ez nem vitás. Romantikus regény címkével illetik, mégis annyi sok más is ténylegesen „kiolvasható” belőle. Olykor pedig úgy nevettet meg, mint senki azelőtt. Konrád és Mara történetét az első részben megismerhettük, ám talán nem árulok zsákbamacskát, hogy a szokásos romantikusokkal ellentétben ez a sorozat arra keresi, kereste a választ: lehet- e közös jövője egy olyan szerelemnek, mely nem jó időben kezdődött? Merre sodorja a szél őket, el lehet e menekülni a rendeltetés elől?
Jól dönteni. Örökre? Nagy szavak és nehéz, belső küzdelmek regénye. Meddig érdemes küzdeni a körülmények ellenére is és mikor kell elfogadni azt, hogy máshogy alakul?! Megtanuljuk érteni, hallani a csend dallamát. Néma mester volt ebben.
Szépen zárta le, de mindvégig fel-felsejlett a mi lett volna, ha, kérdésköre. Egyszer azonban kihullanak a szekrénybe zárt apró, de jelentőségteljes szavak. A fel nem tett kérdések, és a meg nem mondott válaszok. Igazi ajándék a léleknek.
Nagyon sok üzenetet rejt a mai kor emberének. Aktualitása elkerülhetetlen. Szerintem ez a legfájdalmasabb, legszebb szerelmi történet, amit papírra vetettek. Igazi, megmásíthatatlan, végzetes szerelem. Perzsel, éget és mégis a maga módján gyönyörű. Persze, egy kicsit talán túl őrült is, hihetetlen eseménydús, de rendkívül szerethető. Pont annyira volt akciódús és meghökkentő, mint amennyi feloldja, bonyolítja ezt az angyali szerelmet.
Fájdalmas, mély érzésű, dübörgő szívű! A szereplőkkel történteket mi is átéljük, sebeik nekünk is fájnak. Izgalmas, az élet húsába tépő, valóságos és mégis közelebb hoz egy számunkra talán ismeretlen világot. Arról az utazásról olvashatunk, melyet úgy hívnak, élet. Játszd, éld! Rabul ejtette a lelkemet. Egyszerre hívott álmodni és mutatta meg a való világot. Nem gondolkodtam azon, hogy megtörténhet-e, elhittem minden szavát. Azt mondják, az élet csak olyat és annyit mér rád, amelyet elbírsz. A szereplőkkel együtt viseljük sorsuk súlyát. Mindent megtettek, de olykor a semmi is elég volt. Ha tényleg szereted, tanítják, akkor kész vagy bármit megtenni. Akkor is, ha fáj? Főleg akkor!
Meg kell említenem még a karakterábrázolást és a fejlődést is. Nem kis előrelépés az, amelyen egyen-egyenként végigmentek. Erőteljes és mindez kifinomultan ábrázolva. Egy időre, össze voltunk láncolva a regénnyel. Az is bizonyos, hogy újra előveszem majd. Felszabadító, ugyanakkor torokszorító volt olvasni.
Párás szemmel csuktam be, méltó lezárása volt egy olyan történetnek, mint amilyen az övék. Volt benne valami bűvölet, valami földöntúli varázslat, valami csoda! Mégis sokat hagyott meg a képzelőerőnknek is.
Egyszerűen nem tudok csalódni a könyveiben! Mindig egy másabb energiaszintre kerülök utánuk és ezt nagyon nehéz ám megfogalmazni jelen síkokon. Úgyhogy ígéretemhez híven megyek is és újraolvasom A másik oldalról-t. :D

Olvass és szeress ! ♥

Rendelési linkek (közvetlen a kiadótól, de mindenhol máshol is kapható ;-) ): 

Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5**

Karakterek: 5/5*

Borító: 5/5**

Cím: 5/ 5*

Stílus: 5/5***

Szórakoztatás: 5/5***

Vége: 5/5** - 

Kiadás: 2022 , 2023 Álomgyár

Oldalszám: 480, 480 

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               

" Mire erőt gyűjtöttem, hogy megszólítsam, hirtelen péntek lett, és ő nem jött el az utolsó napon. "

" – Hát tudod, két összetört szív hamarabb tudja gyógyítani egymást, mintha csak az egyik repedt volna meg. "

" Nem lesz könnyű. – Megfogta a kezem. – Iszonyatosan nehéz lesz, de kaptál hozzá
erőt. "

" Egy új megvilágításban a fény, bárki tartja is a lámpát, mindig más szögben tükröződik életed eseményein, és talán közelebb visz a helyes döntéshez – idézte magát pátoszos hangon. "

" A szerelem volt az egyetlen, amiben hitt. "

" Azt az elvet vallotta, ne mi igazodjunk a környezetünkhöz, hanem azt alakítsuk úgy,
hogy a legjobb legyen nekünk. Néha ez a folyamat áldozatokkal jár, de ha nem merjük vállalni az ezzel járó esetleges konfliktust, akkor megalkuvással megcsonkítjuk a saját lelkünket. "

" Miről szól? – kérdezte lelkesen.
– Na vajon? – forgattam a szemem. – A szerelemről. – "

" Nem tudtam a kórházban hagyni az élménycsomagomat, hazahoztam, és továbbra is kísértett, mint egy jó film, amiről tudod, hogy nem valóságosak a szereplői, mégis gondolsz rájuk. " 

" Azt mondta egyszer, hogy két nő között akkor igazi a barátság, ha az egymás felé tartott tükröt nem törik össze. Akkor sem, ha nem egyszerre tartják a másik arca elé. A legjobbak még csak meg sem karcolják. "

" A megbocsátás nem mások miatt fontos. Vannak olyan emberek, akiknek nem számít, mit érzel velük kapcsolatban. Megbocsátani magadért kell, a saját lelked egészségéért. " 

" Aztán csend. Se válasz. Se pöttyök. Semmi. […] Ki kellett találnom valamit. "

" Kissé hosszúra nyúlt a csend, mire kimondtam: – Hiányzol! "

" Mindig is tudtam, hogy eljön az idő, amikor az önismereti utam kapcsán nem lesz elég nekem a saját közegem, kell a tér és valami, amitől meg tudok újulni. "

" Sokszor van úgy az életben, hogy értelmet keresünk ott, ahol csak érzelem van, és ez fordítva is igaz. "

" A búcsú szerves része volt az életünknek, és nem szomorúságot rejtett, hanem a várakozás örömét, mert tudtuk, hogy hamarosan újra látjuk egymást. "

" Szerinte egy szív szerelemszövete három részből áll, az egyik rész az első szerelem szigete, ami idővel megkérgesedik, ám annak helye megkérdőjelezhetetlen, a másik az igaz szerelemnek ad helyet, és akkor aktiválódik, ha valóban megtaláljuk a lelki társunkat,
a harmadik a lüktető szövet, ami a szeretetet termelő szívterület, mely minden gondolatunkat szeretettel táplálja, és képessé teszi a szívünket a megújulásra. "

" Néha vannak olyan helyzetek az életben, amikor észszerűtlen reakciót produkálunk, és nem is sejtjük, milyen játékot játszik velünk a tudatalattink. "

" Nehezemre esett elindulni az ellenkező irányba, de válasz nélkül megtettem. Ahogy távolodtam tőle, úgy kapott erőre a lábam. " 




" Arra tettem fel az életemet, hogy a mának éljek  és ne tervezzem meg, minek is kellene történnie,
mert az élet nagy játékmestere úgyis kénye-kedve szerint rendezi a sorsunkat. " 

" – Menj vissza oda, ahol elhagytad önmagadat. "

" Ő arra tanított, vannak olyan helyzetek, amikor az a legjobb, ha elrejted a valódi érzéseidet, nem szabad megmutatnod magad, hangoztatta rendszeresen, mert az őszinteség sebezhetővé tesz, az egy olyan rés a pajzsodon, ami megrepesztheti az egészet, és utána bárki szíven szúrhat. "

" Azt hiszem, őt nagyon megtépázta az élet, és mégis mindig újra tudja kezdeni. "

" Semmi más nem fontos az életben, csak az érzelmek, és az, hogy meg tudjuk élni a pillanatot. "

" Ha a sors úgy rendelkezett, hogy két ember léte össze kell hogy kapcsolódjon, akkor hiába küzdesz ellene. Nincs az az erő, ami eltaszítaná őket egymástól."

" Elhatalmasodott rajtam a szomorúság, és csak arra tudtam gondolni, hogy ennek mennyire másképp kellett volna alakulnia. Mindennek… Ha nem így forgott volna a sorskerék, akkor talán lehetett volna… " 



Jó olvasást!


Ne feledjétek a mottót, nincs időm rossz könyvekre! #nincsidőmrosszkönyvekre

Előző bejegyzésem, egyben könyvajánlóm: Kővágó Sára - Hegek

A recenziós könyvekről általánosságban szóló írásomat is ajánlom, kérlek, olvasd el hozzá, ha érdekel a téma. Minden-amit-recenziós-posztokról-nálam-tudni- kell

Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.


Remélem még találkozunk, én ugyanis
hamarosan jövök!



A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
2017-2023
Copyrigth,© Kutasi Edina

You May Also Like

0 megjegyzés