Diana Hunt - Őrület határán (Őrületben 2.rész) könyvajánló

by - május 29, 2023

Sziasztok!




Ma elhoztam nektek az év legjobb pszicho - thrillerét! De tényleg!!! És még a romantikát sem engedjük el. Leírni is brutális, hogy majdnem napra pontosan fél éve olvastam Diana Hunt Őrületbe kergetsz regényét. Ahogyan azt is, hogy azóta már több, mint 100 könyvet olvastam el, és mégsem kellett újraolvasnom, mielőtt elkezdtem a sorozat folytatását, az Őrület határán-t. Miért lehet ez? Egyrészről vannak olyan könyvek, melyek beleégnek a tudatodba és akármennyire is szereted a többit, máshol raktározódik el az ehhez fűződő élmény. Másrészről pedig ezt, ha akarnánk sem lehetne elfelejteni. És ez jó … , nagyon jó!

Dia zseni, komolyan, minden elfogultság nélkül! Beférkőzött az agyamba a történet és nem nagyon akart elengedni (még most sem) .
 
Megtisztelő volt egy ilyen könyv előolvasójának lenni.  A kéziratot a vizsgaidőszak elején kaptam meg, de még így is hamar elolvastam, mert annyira olvastatta magát, hogy csak azon kaptam magam, milyen gyorsan halad előre az olvasó app-ban a kis csuszka, ami mutatja, mennyi van még hátra. Kettőség volt bennem, egyrészről izgatottság, hisz mindjárt megértem a szálakat, másrészről pedig ne már, hogy mindjárt vége, folytatást akarok ebben a világban.

Ez őrületes, idegtépő, elképesztő hajsza és olvasmányélmény volt.

Jajj, kérdeztem már, hogy ugye olvastad már az első részt , és az arról írt ajánlómat ? Ide kattints - link

A második még kegyetlenebb és még jobban bekebelezi a szíveket. Jelenleg még előrendelhető: LINK (Minden nagyobb könyves áruházban, ez csak egy kiemelt . ;) )

Előre is elnézést,  kicsit kuszák  még a gondolataim … Amíg (remélhetőleg) összeszedem, jöjjön a fülszöveg:

Összeesküdtek ellened vagy valóban kezded elveszíteni az eszed?

Nathalie maga mögött hagyta a múltat. Egy új kapcsolatnak esélyt adva tiszta lappal indított. A férfi nyugalmat hozott az életébe, ám azt mindenki elől titkolja, hogy az elmegyógyintézet falai közti borzalmak nem múltak el benne nyomtalanul. A paranoia nem hagyja nyugodni, úgy érzi, valaki megint követi őt…

„Hiányoztam? Megígértem, hogy visszatérek.”
A félelme egynap megelevenedik és az élete rémálommá válik. Nincs más választása, a túléléshez el kell merülnie a sötétségben.

Készen állsz a félelemre?
Egy sötét, mindent elpusztító szerelemre?
Készülj fel a valódi őrületre!

Diana Hunt következő regénye, a nagy sikerű sorozat második része egy sötét, romantikus thriller, mely egyszerre szól szenvedélyes szerelemről, és egy nő harcáról, aki érveit eldobva keresi a kiutat az őrületből.

Beléptem a sötét szobába,  ahova ez a könyv csalogatott, minden érzékszervemre hatott és kegyetlen csapdába csalt.
Az egész sztori egy új köntösből mutatja meg magát, új ajtón lépünk be.

Dr Nathalie Lawson a pszichiátriai osztály vezetője az elmúlt hónapok történései után úgy tűnik fellélegezhet: " Ideje elengedni a múltat, és új fejezetet nyitni" . Még maga sem sejti, ez mivel jár és azt sem, mi vár rá … Kiszállhat még ebből az őrült körforgásból vagy ez a rémálom az, amiből jó lenne ugyan, de sosem ébred fel?!
Aligha érhet véget , végestelen végig  folytatódhat, ha valaki nem állítja meg.

Lehetetlen patthelyzetet teremtett és én ezt úgy szerettem! Van mondanivalója, elmélkedésre hív, tele vagy kérdésekkel olvasás közben (és megsúgom, utána is). S még humoros is, hát az agyam eldobom! :D

Milyen lehet az a történet, ahol "A Bridewood az egyetlen hely, ahol most biztonságban vagyok." - az elmegyógyintézet, értitek!!

Forrás : Diana Hunt szerzői oldal (Facebook)



De hát van, amit lehet, hogy nem kellett volna. Nathalie túl lelkiismeretes, " A betegek gondjait mindig nagyon a szívemen viselem" egy-  kettőét talán jobban is, mint amit a praxisa megkívánt volna. Ennek lesz áldozata? Egyáltalán honnan lesz valaki áldozat? Mi van, ha csak az elméje fog gonosz játékot űzni?  Létezhet ilyen? A belső hangom azt mondja, itt bármi , de bármi megtörténhet még.  Manipuláció, játék az egész… Meddig mehet ez így?

Jobb megbarátkozni a gondolattal: " – Ellenségem ellensége a barátom. " Megbízni a gonoszban vagy beletörődve várni? Gonosz - e a gonosz, vagy csak azt mondja, amit hallani akarunk? Álmosoly … Az ő szíve mögött is lehet érzelem? Kétségtelen, hogy jól játssza a szerepét, talán túl jól is ….

Az idegen a semmiből bukkan fel. Képzetek. Mi történt? Elmék harca vagy tényleg?
Kiléte ismeretlen. Indítékai érthetőnek látszanak. A múlt szövi ördögi hálóját. " Húsz év elteltével mégis ki forralna bosszút ellene?"

Titokzatos vagyok, mert az egész könyv rejtélyekkel telitűzdelt! Bármit mondanék, az felérne a spoiler-gyilkossággal! Azt pedig nem akarom, Te sem akarod, kedves olvasó! Magad akarod átélni, hogyan vezetnek meg … Vagy épp hogyan nevettetnek, hiszen humoros és a váratlan csavarok mestere, a műfajának gyöngyszeme ez a regény.
Magadnak kell - megpróbálnod- lecsapni az írónő által feldobott labdát: " boldog véggel zárul majd a mese? " Aztán majd együtt nevetünk naív képzeteinken! Olvassátok! Én mindenkinek ajánlani fogom, sokszor fogjátok látni!

" Tehát ott tartottam, hogy nem kell mindenkiben a hibákat keresni. Ha tökéletesnek látod, valószínűleg azért van, mert az is. "
Nem! Ne hidd el neki, a tökéletes nem létezik, menekülj, ha ilyennel találkozol. Ellenben a tökéletes pszicho-thriller igen, és te olvasó, önként fogod engedni, hogy kelepcébe zárjon.  

Pillanatnyi csönd áll be, aztán sikolyok.
Jajj, de szeretem ezt a képet és sorozatot,
páratlan kombináció



Maga az idő vesz majd egy mély levegőt. Szétvet az ideg , elvetemült és vad , számtalanszor belezavarodsz és mégis imádod! A legnagyobb paradoxon! Ez az a könyv, amivel elveszted az időérzéked! Insomniát okoz , hiszen próbálod majd megérteni : de  l e h e t e t l e n kiismerni. Elemezheted, de úgysem találod el, mert mire ráébrednél, kellően elbizonytalanít újra és újra.   Dia maga is megfogalmazza:
"Manipulálni. Össze akarlak zavarni, azt akarom, hogy megkérdőjelezd magad, a valóságot, mindent, amiben hiszel."

Az, hogy még nem őrültem meg teljesen a vizsgaidőszakban, az ennek a könyvnek köszönhető. Vagy mégis? Legbelül elvégre is mind őrültek vagyunk. Ördögi kacaj …

Mindent feléget, porig zúz maga körül, veszélyes ostrom veszi kezdetét. Amit maga mögött hagy, azt senkinek nem kívánod.
Lélegzetelállító a feszültség, ami körbeveszi és mesteri, ahogyan ezt egy pillanat alatt oldani tudja.

Addiktív és őrjítő, sötét és pusztító.  Mesteri színjáték? Vagy csak azért jött, hogy illúziót romboljon…





Egy idő után átadtam Diának a gyeplőt, hagytam, hogy a történet arra vezessen, amerre akar és nem akartam gondolkodni rajta, csak sodrodni az árral. Nem akartam elemezni, túlgondolni csak élvezni a kiszámíthatatlanságát és az írói fenomént.

Intenzív, vibrál és félő, hogy megéget.  Nyugi, csak álmodtál. Vagy mégsem? Megcsap a keserű félelem szaga. De mi ez az íz?!
Na , ne már!
Igyál egy pohár vizet, mielőtt elöntenek a paranoid tünetek! …

Nem mondom, hogy nem tudtam volna együltőhelyemben elolvasni, de őszintén mondom: az sok(k) lett volna! Ezt ízlelgetni kell, mint a legjobb bort, megteremteni a legnagyobb idillt közben, hogy legyen neki mit felborítania. Adjunk neki teret, hadd dolgozzék! Mert fog, ezt megígérhetem! 

Ha szereted a pörgést, a kiszámíthatatlan fordulatokat, az érzelmi hullámvasúttal egybekötött adrenalinmámort, a te könyved lesz! A psziché ábrázolása tűpontos, részletes és teljesen szakmai. Szórakoztató és informatív, érződött rajta a hozzáértés! Az első részben annyira megszeretett váltott szemszög is újra visszatér.


" Egy őrült páros őrült szerelme. " 

" Mindkét szereplőnek megvan az előélete, mindkettőnek vannak sérülései, amiket magukkal cipelnek. A kapcsolatukat bonyolítja múltjuk sötét foltja. Pedig ők nem szeretnének mást, csak elveszni ebben az őrült, mindent felperzselő érzésben. "


Nem tudok hibát megnevezni (nem mintha akarnék), amikor kicsit sok lett volna a brutalitás vagy bizonyos jelenetek, mindig jött valami izgalom, menekülés, vagy csak egy szimpla szófordulat, amitől nevetnem kellett és oldotta a feszültséget. Természetesen az olvasói naivitásom volt, hogy majd én megértem, hova vezetnek vagy épp honnan indulnak a szálak… Eszelős egy történet volt ez, minden elismerésem hozzá!

A vége miatt van bennem egy hatalmas kérdőjel (ilyen mi vaaaan, ne már? Itt nem lehet vége a mesének!! :D kategóriás) , de ez normális (remélem) , mert nagyon kíváncsi vagyok mennyire lettünk megvezetve és melyik opció az igazi a fejemben levők közül . Aztán gondolom majd egy olyan lesz, amire abszolút nem számítanék.


Mindenestre: mindent (is) várok a továbbiakban Dia tollából! Csak gratulálni tudok!  
Rendkívül köszönöm Diának az élményt (is) !

Az írónő elérhetőségei:
Instagram: https://www.instagram.com/dianahunt_iro/


Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5***** nincs is annyi csillag, nem ér! :D

Karakterek: 5/5*

Borító: 5/5*** -zseni

Cím: 5/ 5*

Stílus: 5/5***

Szórakoztatás: 5/5** - magas fokú

Vége: 5/5** - brutál !!

Kiadás: 2023 , Pitypang 

Oldalszám

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               


" A fájdalom szülte harag nem más, mint a bosszú előszobája. "

" Minden emberben ott rejtőzik a ketrecbe zárt szörnyeteg. Én csak úgy döntöttem, hogy kiengedem az enyémet. " 

" Ha valaki igényesen néz ki, jólesik ránézni, akkor akarva-akaratlanul, nagyobb bizalmat szavazunk neki." 

" Nem létezik pusztítóbb fegyver az ébredő vonzalomnál. " 


" Nincsenek fóbiás félelmeim, igazából ezeket sosem értettem.
– Mit nem ért bennük?
– Azt, hogy miért félnek az emberek például a sötétségtől.
– Mindenkinek máshol van az ingerküszöbe. – Szerintem egy átlagos embertől jobban kell tartanunk. Sose tudhatjuk, hogy mikor fog valaki szörnyeteggé változni. " 

" - Már vicceskedünk is? – magasra húzza szemöldökét. – Remek, ezek szerint kezdesz feloldódni.
– Feloldódni? Mi vagyok szerinted, pezsgőtabletta? " 

" Kislány, jobb, ha tőlem tudod, a szőke herceg nem létezik. Ha valaki túlságosan tökéletesnek tűnik, akkor ott bizony nagy baj van." 

Hamarosan megjelenés! Az Őrület folytatódik! 



" Néha az ördög is megpihen. Ismétlem magamnak a mondatot.
Azt hiszem, ennél nagyobb önuralmam soha nem lesz. " 

" Tudod, az utálat már majdnem imádat. " 

 "Nem lenne egyszerűbb beismerni?
– Mégis mit?
– Hogy mély érzésekkel kötődik ehhez a nőhöz.
Felnevetek. Ellenkezést tanúsítok, mert tudom, hogy ezt nem tehetem. Ez mindent csak bonyolítana. Pedig mellette önmagam legjobb változata lehetnék. " 

" Mikor orvosnak tanultam, tudtam, hogy soha nem szabad majd ítélkeznem. Nem szabad egyetlen pácienst sem megvetnem a cselekedetei miatt. Én nyugodt típusnak tartom magam. Nem lehet egykönnyen felbosszantani. " 

" A közvélemény sokszor nem tudja, kit kellene megvédeni. "


" – Akkor ezek szerint minden rendben van. – Kezét az ölébe helyezve várja, hogy egyetértsek.
Sűrű bólogatással meg is kapja a várt visszaigazolást.
– Mi a helyzet a rémálmokkal?
Nagyot nyelek. – Semmi, egy ideje szerencsére nincsenek.
Hazugság!
– És a paranoid képzelgések?
Ismét előjöttek.
– Az sincs. " 


" Éppen azért rendkívül veszélyesek, mert a manipuláció mesterei.  " 

" Néha saját magunk vagyunk a legnagyobb ellenségünk. Ideje megengedned magadnak a boldogságot. "

" A sötét izgalom egy pillanat leforgása alatt aggódásba csap. " 

" Őrületesen nehéz elcsitítani az elmémet. Kérdések tolonganak bennem, amelyek csak folyton újabbakat szülnek. " 

" Az utcáról fiatalok részeg nevetését hallom. Mennyire irigylem őket.
Mit nem adnék érte, ha a legnagyobb problémám a másnapossággal járó fejfájás lenne. " 

Dia különálló regénye is fantasztikus! 
Írtam erről is : ide katt




" – Ez a férfi… – vágyakozva felsóhajt, miközben Jake-et nézi.
Kezemet a szám elé téve takarom el a nevetésem.
– Mit is mondtál, hol találtad ezt a félistent?
Kérdése közben hosszú, göndör tincseit igazgatja.
– A boltban, éppen a zöldségeknél válogatott.
– A zöldségek… – hümmögi. – Egészségesebben kellene étkeznem. "

" Éppen úgy nézek ki, mint aki készül darabjaira hullani. "

" Szükségem van a segítségére, ugyanakkor a vészjelzőm szüntelen jelez. Nem kellene együttműködnöm vele. Annak sosincs jó vége, ha megbízunk a gonoszban." 

" Néha a jó emberek is követnek el rossz dolgokat. "

 "Mihez is vonzódunk pontosan? Egy illathoz, viselkedéshez, gondolkodásmódhoz, nevetéshez? Vagy az álomképekhez. Ahhoz, hogy milyen emberré válhatnánk valaki mellett. A vonzódás érdekes dolog.
Kordában lehet tartani. Nem őrjít meg, nem tud elhatalmasodni rajtad. Az érzéseid képes vagy irányítani, kontroll alatt tartani. Vagy mégsem? " 

" Az érzéseid képes vagy irányítani, kontroll alatt tartani. Vagy mégsem? "

" Sokszor a szavakba szeretünk bele a tettek helyett. Egy éhező szív nem veszi észre, hogy hazugsággal etetik. " 

" Néha saját magunk vagyunk a legnagyobb ellenségünk – szólal meg ismét. " 


" Itt nincs boldogan éltek, míg meg nem… – Nem minden történetnek kell boldog befejezéssel véget érnie – válaszolom könnyedén.
– Nem kell minden történetben szerelemnek lennie.
– De aki nem szeret, az nem is él igazán. " 


" A bennem tomboló káoszba egyedül te hozol békét. És ez veszélyes, mindkettőnknek. " 
 
" Ha szeretsz valakit, az mindig kockázattal jár. " 

" Itt csak őrültként tudsz épeszű maradni. " 

 " – A szerelem egy hamis ábránd. " 

" – Az igazság végén már csak az őrület van " ...

Kellemes borzongást kívánok, kedves olvasó! 


Jó olvasást!


Ne feledjétek a mottót, nincs időm rossz könyvekre! #nincsidőmrosszkönyvekre

Előző bejegyzésem, egyben könyvajánlóm: Sienna Cole - Az igazság arcai 

A recenziós könyvekről általánosságban szóló írásomat is ajánlom, kérlek, olvasd el hozzá, ha érdekel a téma. Minden-amit-recenziós-posztokról-nálam-tudni- kell

Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.


Remélem még találkozunk, én ugyanis
hamarosan jövök!


A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
2017-2023
Copyrigth,© Kutasi Edina

You May Also Like

0 megjegyzés