Kékesi Dóra - Együtt, veled ajánló

by - június 08, 2022

 Sziasztok!

Ma ismételten egy csodás és egyedi élményt nyújtó könyv ajánlójával érkeztem a blogra. Tudni kell rólam, hogy minden bejegyzésemhez - egy jó ideje már -  egyedi borítót is tervezek, nagy gondot fordítok rá. Azt hiszem, ennél a regénynél volt a legnehezebb megtalálni a megfelelőt, mert annyira különleges, hogy csak hosszas keresgélés után sikerült megszerkesztenem és összeállítanom - remélhetőleg- egy olyat, mely hűen tükrözi és visszaadja kicsit ezt a kivételes hangulatú könyvet. 

Öröm volt olvasni. Nagyon szépen köszönöm innen is az Álomgyár kiadónak és az írónőnek, Kékesi Dórának, hogy az idén Júliusban megjelenő új regényének előolvasója lehettem. Minden előrendelési információról kicsit később, most beszéljünk a regényről. 

Fülszöveg: 

Lélekben mindig melletted leszek.

Farkas Anita boldog párkapcsolatban él Mátyás Péterrel vidéki otthonukban. Az életük idilli: közösen vezetik a Málna nevű kisboltot, közben tanyájuk felújítását tervezgetik.

A jóképű, magabiztos Kardos Gergő egy budapesti nagyvállalat kereskedelmi igazgatója. A gazdagok tipikus életét éli: luxus, fiatal modell barátnő, fényes karrier.
Imádnivaló borító!

 

Egy márciusi reggelen azonban minden megváltozik.

Egy tragikus baleset…
egy titok a múltból…
egy szenvedélyes kapcsolat…
és egy segítséget kérő lélek forgatja fel a fiatalok életét.

Vajon a szerelem képes átírni a múltat? Miért jelenik meg Gergő a Málnában, maga mögött hagyva fényűző életét? És mit akarhat Mirtill, a médium?

A nagy sikert aratott regény, A holnap érintése és a Rád találok szerzőjének, Kékesi Dórának romantikus története megmelengeti az olvasók szívét. Egyszerre megható, bájos és könnyed. Garantáltan letehetetlen!


Talán azzal illik kezdenem, hogy nekem ez az első könyvem az írónőtől, noha a többi is kívánságlistán van nálam. Tudjátok, a soha véget nem érősen, de az biztos, hogy ezután a könyv után előre kerülnek az eddigi könyvei. Nagyon kíváncsi lettem és szeretnék még Tőle olvasni! 

Amikor tanulni kell,  veszélyes könyveket olvasni. Megvan ugyanis a lehetőség, hogy az adott történet annyira beránt, hogy nehezen tudod majd letenni. Pontosan ez történt itt is. Hihetetlen gyorsasággal olvastam le. 

Rég olvastam ennyire jó könyvet az (üdítő) vidéki életről. Arról, hogy micsoda ereje lehet a félreértéseknek, valamint, hogy ezek elkerülhetőek (lennének). Mi történik akkor? Hol csúszunk el? Talán csak az emberi természet az oka? Vagy más?

"Farkas Anita nagyon szerette Pétert, mondhatni úgyis, hogy a férfi volt a nagy ő az életében. Nyolc évvel ezelőtt, alig tizenkilenc évesen ismerkedett meg az akkor huszonhárom éves fiúval. Szerelem volt első látásra. Kapcsolatuk szépen alakult, és öt évvel később össze is költöztek a lány nagyszüleinek üresen álló tanyáján. Hitelt vettek fel, és megnyitották Szatymaz főutcáján a Málna zöldség-gyümölcs kisboltot, amit közösen üzemeltettek. Boldogan, és békességben éltek, veszekedésektől mentesen, így aztán nem csoda, hogy igazi álompárnak számítottak a faluban. Anita is így érezte, egészen múlt hétig... "

Peti nem mond igazat – eszmélt rá Anita. Ám sajnos arra, hogy mindezt megmagyarázza, Petinek már nem lesz lehetősége (ebben az életben). Nyerhet - e mégis feloldozást? Visszatér - e a béke a lelkükbe? 

S ott van a másik szereplőnk, Gergő. 
Kardos Gergő kereskedelmi igazgató, barátnője Kamilla az egzotikus szépségű modell tipikusan a nagyvárosi felső tízezer életét élik. 

Ahogyan azt érezni és tudni lehet a fülszövegből, egy reggel minden megváltozik. Gergőt is baleset éri, párja, Kamilla elhagyja, "mondván: muszáj a modellkarrierjére koncentrálnia, és hát… nem biztos, hogy mankóval jól mutatnának egymás mellett" . Heteken, sőt hónapokon át fizikoterápia, gyógytorna, masszázs határozza meg a mindennapjait. 

" Gergő megváltozott. Nyoma sem volt a régi önmagának, a lehengerlő, karizmatikus egyéniségének, a pörgős, társaságkedvelő, igényesen öltözködő, mindig frissen borotvált férfinak. 
Olyan… mehetnékem van, de nem tudom, hová. A munkámra sem tudok százszázalékosan koncentrálni, mert rohadtul nem köt le. Már nem érdekel. Mást akarok csinálni, de nem tudom ..."
Egyik reggel megjelenik a Málnában. De minek? Hisz hol van ő a falusi élethez. Azt is csak sejti, hogy néz ki a kelkáposzta. Igazi "Paprika Jancsi" lesz ránézésre a  többiek szemében, aki nem való ide. Miért jött? Mi késztette? 

Imádtam, hogy az utazz könyvekkel sorozatom ezen olvasmánya most házon belül, Magyarországon maradt. Szatymaz egy egyébként létező település , Csongrád-Csanád megyében, Szegedtől nem messze. Nagyjából 5000 lelket számláló község. 
Alföldi lányként az embernek egy fokkal jobban dobog a szíve, amikor a könyv cselekménye nem messze tőle játszódik. 

A könyv, ahogyan az az életben is , remekül visszaadja a vidéki szomszédi szeretetet, a segítőkészséget. Az Alföld csínyját- bínyját. A modern életérzés ötvözése a vidékivel.  Még egy őszibarack-fesztiválon részt vehetünk a faluban és a könyv szereplőivel karöltve így érezhetjük magunkat. 

" A Szatymazi őszibarack-fesztivált minden évben a művelődési ház előtt elterülő téren rendezik meg, aminek közepére ilyenkor egy hatalmas sátrat állítanak fel, benne színpaddal, büfével és számos sörasztallal meg padokkal. A sátor előtt kézművesek értékesítik a portékáikat, és számos helyen árulják a termelők a barackokat. Szorgosan sütik az önkéntesek a baracklekváros palacsintát, és limonádéval kedveskednek a kilátogatóknak. A gyerekeket a vurstlihangulat tartja teljes izgalomban. Hatalmas ugrálóvár és körhinta várja őket. Az egész napos zene, a zsivaj és a jó hangulat messzire elhallatszik, még több látogatót kicsalva ezzel az otthonából. Persze a környéken lakó idős emberek már nem igazán mozdulnak ki a házukból. Ők ilyenkor a kapujuk elé rakják ki a széküket, és onnan kémlelik az eseményeket, beszélgetnek a szomszédokkal. "
Jóval és rosszal. Mert hisz' nem minden az, aminek látszik. 

Ez az a könyv, amivel elmenekülhetsz a nagyváros nyüzsgése elől és a szereplőkkel együtt kezdhetsz új életet vidéken. De be kell látni, hogy hiába  menekülsz falura, gondolataid elől , azokat viszed magaddal. Ha erre vágysz, először le kell tenned a múlt terhét. 


Ez a könyv egy valódi csemege ! Megtanít elengedni a múltat, hogy vele közösen építsd fel a jövőt. 
Teljes a kikapcsolódás élménye. Remekül érezteti, hogy bár mindenki magán viseli a múltja sebeit, nem kell , hogy az is irányítsa. 
Ne feledd, ha a múltra koncentrálsz, háttal mész a jövőnek...


Megvan az az érzés, amikor még a kávé is így van leírva: "és ahogy megérintette a képernyőt, a gép felzúgott, és miután frissen megőrölte a kávészemeket, a fekete, karakteres illatú nedű már folyt is a bögréjébe. " Szinte érzed a friss őrült pörkölt nedű zamatát , illatát az orrodban. 

Megfogott az egész történet, de ami még ezen is túlmutat, az az a légkör, amit megteremtett. Oda vagy a hangulatáért!

A szereplők? A főszereplőkön túl érdemes a többi karakterre is gondot fordítani, mindenki egy üde színfolt ebben a faluban. Eta nénit imádtam, minden könyvbe kellene egy ilyen aranyos jótett lélek. 
Na és hát Mirtill!! Akinek minden oka megvan rá, hogy olykor-olykor megjelenjen és emlékeztesse a karaktereinket arra, hogy Ő bizony látja azt, amit mások nem látnak. Hallja azt, amit mások nem hallanak…


Ennyire jólesően nagyon ritkán nevettem könyvön, kivételes humora van! Hangosan nevettem egy-egy jeleneten, hihetetlenül szórakoztató!


Borító alapján hajlamos lehet az ember egy könnyed romantikusnak titulálni, ami csak félig helytálló, ugyanis a könyv lapjait végigkíséri a misztikum és a kétely, rengeteg a kérdés, de az igazságot álmaidban sem gondoltad volna. Gyönyörű ívű regény, rendkívüli módon felépített.
 
Egy megtört lelkű nő és egy áttörhetetlennek hitt férfi, valamint a kettejüket összekötő titokzatos asszony története. De vajon mi lehet a titok?


A felétől vált letehetetlenné, bár nem mintha addig sok szünetet tartottam volna. 

Az egész könyv egy mondat és tanulság köré épül: Engedd el a múltat, hogy tied lehessen a jövő.
Hagyd magad mögött azt a terhet, amit már nem bírsz cipelni. Tedd le. Ne nézz vissza a múltba, mert nem arra mész, ne táplálkozz a múltból. Légy jelen! Az egyetlen pillanat, amelyet irányíthatsz: az a most. A múlt elmúlt, a jövő pedig még nem érkezett el. 

Minden álom véget érhet és a múltba veszhet, de mindig van egy új lehetőség és egy másik még továbbélhet.

Ez a könyv hihetetlenül jó film alap lenne, valós élethelyzetek, mindennapi emberek olyan történésekkel, melyek bármelyikünkkel előfordulhatnának. Humoros, lendületes, tele élettel! Imádnák a mozivásznon! 

Kiszámíthatatlan, csak sodródsz vele, de nem bírod letenni, két délután alatt olvastam el és már most hiányzik Szatymaz! 

Itt ez volt a lehető legjobb forgatókönyv. És az utolsó jelenet? 

Hatalmas élmény volt, megint valami olyan, amit az ember nem felejt el .... 



Egyébként három évvel ezelőtt Szatymaznál valóban történt egy tragikus kimenetelű baleset (forrás :Origo.hu ) , aminek bár minden bizonnyal nincs köze a regényhez, érdekes tényállás. 

S hogy természetesen egy örömtelibb hír is legyen a környékről, ajánlanék egy szuper látnivalót! Virágmező öleli körbe a 170 éves szélmalom vendégházát, pompás vidéki birtokot épített itt Gitta és férje, akik azóta nyaranta gőzerővel csinosítják, hiszen nagy terveik vannak a nem mindennapi ingatlannal, hamarosan falusi vendéglátással szeretnének foglalkozni. Nézzétek meg a Sokszínűvidék erről készített cikkét. Ide kattintva.


Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5 - igazi pezsgés, akár egy jó nyári üdítő 

Karakterek: 5/5

Borító: 5/4,5

Cím: 5/ 5

Stílus: 5/5** - szeretnék még olvasni az írónőtől

Szórakoztatás: 5/5***

Vége: 5/5* - meglepett! 

Kiadás: 2022 . Július 6 , Álomgyár kiadó 

Oldalszám: 336

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               

"Budapesten, a belvárosban lakott egy forgalmas út mellett. Buszok, trolik, autók adták a folyamatos zajt, ami Gergő számára már megszokott volt. Most viszont a tücskök ciripelésén, a szomszédban vonyító kutyán és az időnként arra tévedt autókon kívül CSEND volt. Ez pedig roppant zavaró volt számára. "

"Budapesten bejárónője volt, aki tisztán tartotta helyette a lakását, intézte a bevásárlást. Most viszont Gergő ott állt a felmosók nagy választéka előtt, és azon morfondírozott, vajon a hosszabb sörtéjű fejet vegye meg, vagy a rövidebbet…, a drágább többet tudhat, mint az olcsóbb? A franc, aki kitalált ennyi félét – mérgelődött magában. "


"Másnap reggel Anita nem akart hinni a szemének. Gergő nyitás előtt beért a boltba, ráadásul kerékpárral. 
– Na, ne! Még nincs hét óra, és te már itt vagy? Nem hiszem el, csoda történt! 
– Én is alig hiszem. 
– És ráadásul biciklivel!
– A lomok között találtam rá. És képzeld, nem is olyan rossz. 
– Beteg vagy? 
– Nem hinném, hogy bármi bajom lenne. Bár az igaz, hogy még mindig nem alszom valami jól. Zavar a csend. "


"– De most már nem vagy egyedül. Aztán ott az egyik legfontosabb dolog, a marketing. Több költséget kellene ráfordítani. 
– Hát, a nullánál csak többet lehet. De nincs miből. "


"– Akkor nincs veszítenivalód. Szóval, fogadunk? 
– Miben? – keltette fel a nő érdeklődését. 
– Ha én nyerek, ma este meghívsz magadhoz vacsorára, és főzünk együtt egy gombapaprikást. 
– Miért éppen gombapaprikást?
– Mert az előbb az egyik vásárló gombát vett, és azt mondta, azt fog készíteni belőle. Megkívántam." 


"– A te recepted jobban ízlik. 
– Igazán? 
– Főleg a nokedli.
– Hiába puncsolsz, nem lesz prémium – mosolygott a nő. "

" Hugi, hűséget készülök fogadni, nem vakságot. "


" - Viszont megnéztem a hirdetés szövegét, hogy lássam, miket írtál össze.
– Tudom, profin sikerült. Bár ez volt életem első hirdetése – dagadt a testvére mellkasa a büszkeségtől. – Láttad, milyen sokan megosztották? Messzire ment a híre. 
– Rita, lehet, hogy sokan megosztották, de baromságok szerepelnek benne! Mi az, hogy céges autót biztosítok? Nincs is céges autóm! 
– És a Transit? 
– Azt csak árubeszerzéshez használom! Nem adom oda senkinek. Arról nem is beszélve, hogy az anyánk fiatalabb nála. 
– Azért írtam oda, hogy nem hazavitelre. 
– És hogy jön ide a fiatalos csapat?
– Na, ezzel meg mi a bajod? Huszonkilenc évesen még fiatalnak számítasz, bár a gondolkodásmódod időnként meghaladja a hatvanévesekét. 
– Rita, nincs semmilyen csapat! Egyedül vagyok. 
– Igen, de jobban hangzik a csapat fogalma, mintha azt írtam volna, hogy egyedül vagyok. 
– És a továbbképzési lehetőség? Itt mégis mire gondoltál? 
– Hogyhogy mire? Hát, ööö… például megtanulhatják a különféle zöldségek neveit… Figyelj, olyan dolgokat írtam bele, amit mindenki más is beleír a hirdetésébe, független attól, hogy igaz-e, vagy sem. A lényeg, hogy felkeltse az érdeklődést. "


" – Mennyi az annyi? 
– Ötvenezer havonta. Plusz kiadáskor egy hónap kaució. A rezsiköltséget is te állod. 
– Az ár tényleg kedvező. 
– A házban van fürdőszoba, káddal és WC-vel. Vezetékes ivóvíz nincs, de így legalább vízdíj sincs. 
– Az meg hogy lehet? 
– Ember, ez külterület. Itt fúrt kút van. Nem lehet ugyan belőle inni, de a klotyóhoz és a fürdéshez jó. Főzéshez használj ásványvizet. Áram, gáz van a házban. Ja, és mindent használhatsz, amit itt és a kertben találsz. Extrával is szolgálhatok. A kertben van egy garázs. Azt is használhatod, plusz költséget nem számolok fel érte. 
Gergő óvatosan félrehúzta a poros függönyt, ügyelve rá, nehogy leszakadjon a karnissal együtt. 
– Arra a ponyvás sátorra gondolsz? Elég tépett – nézett ki az ablakon. 
A kert rendezetlen és gazos volt, de ekkor megakadt a férfi tekintete az udvar közepén lévő terebélyes diófán, és egy gyerekkori kedves emléket idézett fel benne, amikor hétévesen a Biatorbágyon élő nagymamájánál a diófa alatt egy pokrócon játszott az autóival… "


Nagyon köszönöm mégegyszer a lehetőséget, egy élmény volt!

A könyvet elő tudjátok jegyezni 25%-os kedvezménnyel a kiadó webshopjában: ezen a linken.
De a bookline-on is. 


Fontos és hasznos olvasmány továbbá és témába vág : Minden, amit a recenziós posztokról nálam tudni kell 

Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.

Hamarosan jövök, 



A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
Copyrigth,© Kutasi Edina 2017-2022








You May Also Like

0 megjegyzés