Colleen Hoover - Szívcsapás sorozat

by - március 27, 2021

Sziasztok!

Mintha csak tegnap lett volna, hogy a jubiláló  könyves bejegyzést írtam, a tizediket. És immár ma itt vagyok a huszadik írott ajánlómmal is. Ennél jobb könyvvel pedig nem is jöhettem volna, egy ilyen szép kerek számnál.

Mit hiányolok a nyárból? Azt, hogy egy nap alatt, megszakítás nélkül lehessen elolvasni akár egy teljes trilógiát is. Igen, ennyibe telt elolvasni Colleen Hoover egy újabb regényét. OMG! (😉) ez a nő! Hihetetlen, ahogy az érzelmekkel bánik. Minden könyve más és mégis annyira csodás. Annyira szerettem ezt is. Ja, hogy még nem is említettem, melyiket? A Szívcsapás sorozatról van szó. Annyira tragikus amit felölel, mint téma. Elfogadás, beletörődés és továbblépés. Ezeket tanuljuk meg általa.

Főszereplőnk Layken, akinek születésekor nem tudtak megegyezni a szülei a nevén, így összemixelték a változatokat. Ez mennyire menő már? Aztán jött a csapás, 17 évesen elvesztette az édesapját. Az anyja végül úgy döntött fél évvel a borzasztó események után, hogy elköltöznek Texasból Michigan-be. Új hely, új iskola, új barátok. Azonban van itt egy új szomszéd is, Will, aki iránt megmagyarázhatatlan vonzalmat kezd el érezni Layken. Apja váratlan halála után a lány lesz édesanyja és öccse, Ken legfőbb támasza. És ebbe nem fér bele egy új kapcsolat. Vagy mégis? Kifelé erősnek mutatkozik, de valójában teljesen reményvesztett. Ekkor lép be az életébe ez a fiatalember, aki mindent megváltoztat.

Az ország másik végébe költöző lány megismerkedik az új fiúval, aki 21 éves, jóképű és nem mellesleg imádja a költészetet. A fiatalok egy pár nap alatt egymásra találnak, feléled a remény. A baj ezután következik. Megdöbbentő felfedezést tesznek már az első csodálatos randevú után. Will egyedül neveli kisöccsét, Cauldert, szüleik szörnyű autóbalesete óta. Önfeláldozás, a fiú a teljes életét a kisfiú jövőjének biztosítására szenteli. Munkája azonban a lány és közé áll. Ettől fogva minden találkozás fájdalmas lesz. Meg kell találniuk az egyensúlyt az egymás iránt táplált érzelmek és az őket szétszakítani akaró erő között.

Sírj és nevess. Ezzel jellemzi a kiadó. Pontosan ez is határozza meg. Annyira szép , egyre csak ezt tudom mondani. Mindent elvesztettek a szereplők, de egymást megnyerték. Ne félj elmondani, amit el akarsz. Kevés az a szó, ami jellemzi a regényt.

Végérvényesen és visszavonhatatlanul CoHo lett a kedvenc külföldi szerzőm. Minden könyve elragadtat, felébreszt benned valamit.
Mindegyikben van valami különleges. Ebben a slam költészet volt, valamint azok a csodálatos versek, melyek el voltak rejtve a könyvekben. Egy kicsit Vallomás feeling fogott meg. (Ajánló itt.)


Egy jó könyv után mindig produktívabb vagyok. Ajánlót hamar megírom, de a gondolatok mindig jönnek, így a blogos füzetemnek nálam kell lenni.

A rubin pöttyös könyvek végén mindig áll egy kérdés. Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket? Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog. Én is csak ezt tudom nektek tanácsolni.

Elnézést, ha kicsit kusza lett ez az ajánló, de ez tényleg egy olyan sorozat, amit el kell olvasni ahhoz, hogy megértsd.

Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5

Karakterek: 5/5*

Borító: 5/4 - egyik sem volt annyira nagy szám, de úgy hallottam idén új kiadással érkezik

Cím: 5/ 5

Stílus: 5/5*

Szórakoztatás: 5/5*

Vége: 5/5* 

Kiadás: KMK

Oldalszám: Első kötet: 295 , Második: 280 , Harmadik : 294


Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               
"– Három kérdés van, amire egy nőnek igennel kell válaszolnia, mielőtt elkötelezné magát – vág bele. – Ha bármelyikre is nemmel felelnél, akkor jobb, ha gyorsan odébbállsz. 
(…) 
– Az első kérdés, hogy mindig tisztelettel bánik-e veled. A második, hogy ha tudod, hogy húsz év múlva is éppen olyan lesz, mint most, akkor hozzámennél-e feleségül. A harmadik pedig, hogy általa jobb emberré válhatsz-e. Ha találsz valakit, akivel kapcsolatban mindhárom kérdésre igen a válasz, szerencsésnek érezheted magad."

"– Lépjetek át a határaitokat, hisz azért vannak!"

"– Te jó ég, Layken, hogy csinálod ezt? – kérdezi szipogva. 
Kifújja az orrát és kivesz még egy zsebkendőt. 
– Mit hogy csinálok? – kérdezem. 
– Hogy bírod megállni, hogy ne szeress belé
Újra folyni kezdenek a könnyeim. Nekem is kell még egy zsepi. 
– Nem bírom megállni. Egyáltalán nem bírom megállni."


"Akármi elől is menekülsz, az veled, marad egészen addig, amíg rá nem jössz hogyan birkózz meg vele."

"Halál. Az egyetlen elkerülhetetlen dolog az életben."

"Itt egy srác, aki megnevettet, és még a költészetet is szereti? Csípjen meg valaki! Vagy inkább mégsem. Ha ez egy álom, inkább nem akarok felébredni."

"Ha ács lennék, készítenék neked egy ablakot a lelkemhez. 
De mindig zárva tartanám, 
hogy ha beakarsz kukucskálni rajta, semmi mást ne láss, 
mint a tükörképedet. 
Láthatnád, hogy a lelkem 
téged tükröz vissza.."


"Az életben néha történnek váratlan dolgok. Most csak annyit tehetsz, hogy megrázod magad, és új tervet készítesz."

"Találkoztam veled, és ez felébresztette a lelkemet."

"– Szeretnéd hallani az én fénypontomat? – kérdezem. 
Bólint. Megpuszilom a homlokát. 
– Te vagy az. Mindig te leszel az."


"Amit te hibának látsz magadban, az számomra éppen az az ok, amiért beléd szerettem.."

"Ez a lány darabokra töri a lelkem ablakát, és bemászik rajta."




Ha úgy gondoljátok, hogy a bejegyzés tetszett nektek, kérlek, jelezzétek egy kommenttel vagy privát üzenetben. Köszönöm! ♥
              
Hamarosan jövök, 

Addig is találkozzunk az Instagramon! https://www.instagram.com/ktssyedina/ 






A bejegyzés bármely részletének felhasználáshoz a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
Copyrigth,
© Kutasi Edina 2017-2021

You May Also Like

0 megjegyzés