Lontai Léna - Gyilkos nárcisz könyvajánló

by - szeptember 17, 2024

Sziasztok!

Szeretettel köszöntelek benneteket újra itt, a dontforgettosmileandread  blogon! 


Talán most ültem le a legnehezebb szívvel (és nyomással a mellkasomban), hogy megírjam ezt az ajánlót.  Nem egy szuszra, mert az valószínűleg nem fog menni. Nagyon szeretném, ha ez egy olyan ajánló lenne, ami után azt mondod: ennek a könyvnek ott van a helye az én polcomon is. Mindenki polcán. 
Sokszor kérdezik tőlem, melyek azok a könyvek, amelyeket "kötelező olvasmánnyá" tennék, vagy épp bárkinek tudnám ajánlani. Nem egyszerű feladat ez sosem, higgyétek el, hiszen minden olvasó és olvasat más, egy bizonyos könyvet mindenkinek ajánlani pedig nagyon nehéz, szinte már - már lehetetlen. 

Rengeteg jó könyvvel a hátam mögött (s bízom benne, hogy előttem) viszont azt tudom mondani, Lontai Léna könyveit bárkinek ajánlom, olvasmányosan, őszintén, alapos kutatómunkával ír súlyos, de hétköznapi problémákról, melyekkel bárki találkozhat. 
Minden korábbi regényéről találtok nálam könyvajánlót, ezt itt linkelem is, hogy aztán teljesen mértékben a legújabb kötetre tudjunk koncentrálni. 

Most pedig : 

Gyilkos nárcisz

Fülszöveg: 
{Cukormázba mártott méreg

A fájó emlékek béklyóit lerázó Titanilla végre ismét önmaga, és erős kisugárzására felfigyel egy sármos plasztikai sebész, Adrián. Kapcsolatuk észveszejtő gyorsasággal jut el az eljegyzésig. A lány barátai hiába próbálják őt óvni, Titi menthetetlenül szerelembe esik. Édesanyjával és húgával együtt a férfi rajongóivá válnak.

A Covid beköszöntével luxusházuk díszes kalitkává válik. A hanyatló anyagi helyzetük Adriánból kihozza a fenevadat.

Titanilla megjárja a pokol legmélyebb bugyrait, mire ráeszmél, a férje múltjában kell kutatnia, hogy szabadulni tudjon a gyilkos közegből. A férfi azonban a manipuláció nagymestere. Ha egy időre Titi el is távolodik, azonnal visszarántja magához a lány szívét. Hiszen hozzá tartozik, ezért véglegesen magához kell kötnie.

Sikerülhet egy összetört lelkű nőnek kiszabadulnia egy ragadozó karmai közül? És mit kell megtennie érte?

Lontai Léna regényében egy toxikus kapcsolatról mesél, amely nem is olyan ritka, mint azt mi szeretnénk hinni. Húsbavágóan őszintén ír minden aspektusról. Felnyitja a szemünket, miközben a szívünkig is elér. }




Klembala Titanilla, a könyv főszereplője éppen visszatért az életbe. Felhőtlen a lelke, jól érzi magát a bőrében, túl van már sok mindenen. "Érzem a visszatérő energiám, ismét önmagam lehetek." Hálás az életnek, hiszen a munkája nemcsak szerelme, hanem a hobbija is egyben. Esküvőszervezőként számtalan pár nagy napját teszi felejthetetlenné. Imád adni, minden ügyes-bajos apró szervezést, ami ezzel jár.  

Egy váratlan találkozás Dr Labaki Adrián plasztikai sebésszel azonban mindent megváltoztat. 
A férfi hamar a saját bűvkörébe csavarja a fiatal, naiv lányt; akinek a hirtelen, sodró lendületű viselkedését nem csak az olvasók, de a barátai, személyes köre sem ért. Hiába a figyelmeztetés, a baráti jóindulatot irigységnek titulálja. 

" Vajon ez volna az a bizonyos kémia? Amikor a fizikai énem tompítja a józan elmém, és mágnesként taszít a másik felé? " Minden pillanat jóleső borzongás számára, s alig várja az újbóli találkozást. 
Randi randit követ. Rövid időn belül olyan erőt adnak át egymásnak, ami nehezen hihető a külső szem számára. De kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk?!
Csendesen, félelemmel és kétkedéssel olvassuk tovább. 
Minden tökéletes, igazi álompár. Csakhogy nincs hollywoodi mese, végkifejlet és boldog happy end. A luxusélet nem feledteti az elszenvedett lelki traumákat. 
Szépen lassan Titi is megváltozik. Belső folyamatának változásainak mi is tanúi vagyunk. Átformálásának menete félelmetes. 
Sorsa megpecsételve. 
" Miért érzem úgy, hogy az eddigi világom romba dőlt, és elporladt? " 
Adrián maga mellé láncolja szerelmével. Remekül ért hozzá, hogyan gerjesszen a lányban őrjítő várakozást. Minden találó. 
" Ezeket a pillanatokat szeretem a legjobban, amikor a legmélyebb érzéseimet is kiadhatom neki, aztán elrévedünk a szótlanságban, és közben hallgatom erős szívverését. "

Egészen addig, amíg meg nem jön a világjárvány és össze nem lesznek zárva a négy fal között. Mint egy sci-fi filmben: távoktatás, kijárási tilalom, szörnyű képsorok. Ismerjük mindet jól, a saját bőrünkön tapasztaltuk pár évvel ezelőtt.
Egyre kevesebb a napi szeretetdózis és ezeket beárnyékolja valami más. 
Elzárva a külvilágtól Titi hamar a poklok poklát éli át. Az ifjú férjből pedig ez a legrosszabbat hozza ki…
A szerelem madara nem énekel tovább. A keserűség illata emlékeztet sorsára. 

" Ne feledd: a bizalmat lassan lehet kifejleszteni, gyorsan lehet elherdálni. " 

" Ha a vádra váddal felelek, magam ellen fordítom a másik fegyverét. " 

Nagyon hamar válik az álom rémálommá. 
A szíve szeretet után szomjazik, pedig mindene megvolt. Boldogságuk úgy röppent el, mintha csak egy múló pillanat lett volna; de kiszállni késő. 
Mikor történt mindez?! Mindig is ilyen volt, nem figyelt a nő a jelekre, vagy ez most változott meg? Hogyan lehet kitörni ebből?
Ez a könyv a személyiségzavarról szól, annak minden elemével. Ne feledd! " Ha valami túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az feltehetően nem igaz. " 


Nem árulok zsákbamacskát. Ezt a regényt egy este / éjszaka olvastam el. Szinte megszakítás nélkül, órák alatt. Ez a könyv letehetetlen . Olvasás közben azt vettem észre, nincsenek jó fejezetek arra, hogy abbahagyjam. Megérte.
Sokszor mondják, hogy mennyi kemény hónap és munka van egy-egy könyvvel, mi, olvasók pedig olyan hamar elolvassuk. Igen ám, de a jó könyveket nem lehet elfelejteni egy könnyen. Ez is egy ilyen élmény volt, július kedvence, kiemelkedő olvasmánya, mely sokáig velem marad még, mint elrettentő példa, hús - vér valóság és ádáz küzdelem regénye
Egyszerre ijesztő és odaszúrogató. Történet a látszólag megingathatatlan szerelemről és az erőről, hogy a legnehezebb helyzetben is helyes döntést hozzunk. 

Lontai Léna regényei, tetralógiája olyan fontosabb témákat jár körbe, amiről jó, ha van ismeretünk. Négy különálló kötet, melyek egyen-egyenként is teljes élményt nyújtanak, de mindegyiket elolvasva gyönyörűen érnek össze a szálak. Visszatérnek a szereplők, kiegészülve újakkal. 

Az a világ, amelyet bemutat, nem tűnik hívogatónak, mégis sokan esnek áldozatul. A valóságon túl azonban nincs már sem csillogás, sem kedves, hívogató élet, csak a durva tövisek. Mégis elragadóan emlékeztetett arra az időre, amikor a szerelem megtette felé az óvatos lépéseket.

Öt csillag ezért a munkáért, nagyon finoman, de lényegretörően és már amennyire én meg tudom ítélni, hitelesen is idézi fel a nyomasztó gondolatokat. Én minden szavát elhittem neki és szurkoltam, hogy ne az legyen, amire mind gondolunk. Akaratlan nyugtalanság terült el a szívemen, ahogy haladtunk a történetben. 

Ügyesen adja át az emberi érzelmeket, néha az ember nem tehet mást, mint tűr, de meddig? Mikor és legfőképpen hogyan lehet kilépni egy ilyen kapcsolatból?
Közvetlen és egyszerű kifejezésmódja arra készteti az embert, hogy képzelje maga elé, annak teljes valóságában, miközben rácsodálkozik a karakterekre. Visszafogottsága segíti az olvasót, hogy zavartalan, észrevétlen maradjon, miközben a könyv által felvetett kérdésekre keresi a választ.
Felnőtt kapcsolatokon belül mutatja be az érzelmi és pszichológiai bántalmazás, manipuláció minden formáját, a rejtett személyiségzavar rétegeit. 




A regény megdöbbentő, valós eseményeken alapul. Mélyen csodálom és tisztelem Léna segítőit, hogy felvállalták, s persze inkognitóban maradva, de segítették a munkáját.  
A szívemig ért. Soha nem felejtem el a történetüket. Megtiszteltetés volt olvasni bátorságról és emberi erőről. 
Érzelmes olvasmány, de igaz történet. A történet szívszorító, a műfaj kiemelkedő regénye.
Őszinte, inspiráló és rendkívüli mélységű történet. Ez az a fajta könyv, amelyet minden nőnek és férfinek átadnék, hogy olvassa el.  

Frissítő kötet a palettán. Bármennyire is szeretem a romantikus műfajt, sokszor túl romantizálja a valóságot és ismétlődővé válhat. Lelkes olvasóként és bloggerként olyan könyveket is keresek, amelyek egy kicsit kitűnnek a sorból; amelyek mernek problémákat is feltárni. Ez a könyv pontosan ezt képviselte. 
Elgondolkodtat azokon a dolgokon, amelyekre kényelmetlen gondolni. Felemeli a szívedet, időnként szomorúsággal tölt el, mégis megmosolyogtat. Erőteljes és intenzív a legjobb módon, de vannak reményteli és könnyedebb pillanatai is. Élő üzenete van, melyet kezdettől fogva nagyon finoman sző bele. Az első fejezettől apró jelekként vannak benne, de akkor még nem vesszük észre, hogy ezek a pillanatok mennyire jelentőségteljesek is valójában... 
Nyers, őszinte ábrázolást nyújt még mindig aktuális kérdésekben. 

Az It ends with us fénykorában hadd említsem meg, hogy ez legalább egy olyan fontos témát jár körül, mint az a kötet. Ne legyünk vakok! Vegyük észre, kerüljük el vagy épp tudjuk felnyitni valaki szemét (ha kell, a sajátunkat) ; amikor szükséges. 

Lontai Léna írásmódja mindig lenyűgöz. A kortárs szépirodalom elemeivel, egyszerűen, de nagyszerűen mesél; lenyűgözően hétköznapi történetei erőt sugároznak, és olyan könnyedén vonja be az olvasót, mindig további fejezetek olvasására késztetve.

Lebilincselő és utánozhatatlan kifejezésmódja, egyéni nyelvhasználata teszi kivételes élménnyé. 
Nagyon tisztelem és emelem - képzeletbeli- kalapom előtte, hogy ilyen fontos ügyek mellé áll és ismerteti meg az olvasókkal. 

Nagyon, erősen ajánlott minden regénye. 

Nehéz szívvel olvastam és próbáltam magamba szívni mindent, amit lehet, tanultam, magammal viszem üzenetét. Igyekszem, igyekeztem mindent megtenni, hogy olyan értékelést adjak a regénynek, amit megérdemel.
Egy szép napon hátha eljön az az idő, amikor senki nem bántja már a másikat. 

Bízz bennem, és válaszd ezt a történetet. Ígérem, egy olyan olvasmányélmény lesz, amelyet nem szeretnél kihagyni.


Írónővel készített interjúk, hogy jobban megismerjétek:
12 érdekesség

Hálásan köszönöm az élményt, szeretettel gondolok Rátok, drága Léna

Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5*

Karakterek: 5/5

Borító: 5/5****

Cím: 5/ 5*

Stílus: 5/5***

Szórakoztatás: 5/5

Vége: 5/5**

Kiadás: 2024, Álomgyár 

Megrendelési link: Gyilkos nárcisz

Oldalszám: 288

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               

" Isten minden egyes napot meg nem ismétlődő ajándéknak teremtett, ezért mindennap keresi, mi lehet ez az ajándék." 

" A jövő és az örökkévalóság hibernálódik a képein."

"A nászút arra van, hogy betárazzunk boldog pillanatokból."

" Pedig, ha tisztában vagyunk az értékeinkkel és a céljainkkal, sokkal kevésbé leszünk kiszolgáltatottak."




" – Tudod, mi volt apáddal a titkunk?
-Mi?
-A szeretet. Nem az euforikus, illékony szerelem. Ez idővel átalakult mély, biztonságot nyújtó vonzalommá. Azt tapasztaltam hogy a szeretet takarja a hiányosságaimat, és jó irányba formál – mondja anya egyre lassabban, a végén már ásítva, és hamarosan hallom az egyenletes szuszogását." 

"Ha az aggodalmak lebénítanak, fordítsuk meg a nagyítót és a nehézségek eltörpülnek."

" Visszagondolok anya szavaira: a házassággal tükröt tartunk egymásnak, és olyan oldalunkat ismerhetjük meg, amit eddig sosem láttunk."



Jó olvasást!


Ne feledjétek a mottót , nincs időm rossz könyvekre! #nincsidőmrosszkönyvekre

Előző bejegyzésem és egyben könyvajánlóm: Kapinya-Viki-Panel-Boogie

A recenziós könyvekről általánosságban szóló írásomat is ajánlom, kérlek, olvasd el hozzá, ha érdekel a téma. Minden-amit-recenziós-posztokról-nálam-tudni- kell

Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.

Ahol még megtalálod írásaimat, ajánlóimat és képeimet :
    Instagram: ktssyedina
    Facebook : ktssyedina
    Moly.hu : dontforgettosmileandread
    Pinterest : ktssyedina 
    Threads : ktssyedina 


Remélem még találkozunk, én ugyanis
hamarosan jövök!

A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
2017-2024
Copyrigth,© Kutasi Edina

You May Also Like

0 comments