Diana Hunt: Prédák háza könyvajánló

by - március 22, 2024

Sziasztok!




Szeretettel köszöntelek benneteket itt, a dontforgettosmileandread   blogon újra!

A visszaszámlálás elindult, hamarosan egy csodálatos magyar szerzőnk legújabb regénye jelenik meg. Március végén ugyanis debütál a Prédák háza, Diana Hunt tollából. Ugye várjátok már?

Dia legújabb, szemet gyönyörködtető regénye egy igazi csemege a romantikus krimi /thriller műfaj kedvelőinek. Utánozhatatlan stílusával ezúttal a Carnivora Akadémia falai közé kalauzol bennünket.  Skócia Edinburgh városának elit iskolájában egy példátlan hajsza veszi kezdetét, a játék, amely nem ismer határokat.


Az írónő általam másodjára olvasott könyvének ajánlójában (Jack árnyékában) fogalmaztam meg ezeket a sorokat, melyek annyira hűen tükrözik most is azt, amit érzek, hogy muszáj ebben a bejegyzésben is újra visszatérnem a saját gondolataimhoz : A legtöbben azt hiszik, ajánlót írni könnyű! Ohó, még mit nem… Pláne az ilyen könyvekről! Félreértés ne essék, rendkívül tetszett! Imádom ezt az érzést (s persze a könyvajánlást is).  Ez az a fajta könyvélmény, amit mi olvasók keresünk a könyvekben.

Ellenállhatatlan volt ez is, pár este alatt olvastam el, volt, hogy csak azért tettem félre, hogy még egy kicsit a bűvöletében legyek.
Az írónő zsenialitása által nyert értelmet számomra a romantikus thriller műfaja.
Milyen lesz a könyv? Elkezded, beleszeretsz ( pláne ebbe az elképesztően igényes kivitelezésbe, mely magához csalogat), találgatsz, lapozol – szigorúan mindig csak még egy fejezetet – vége. Vége?! Majd hosszú percekig (napokig?) merengsz rajta még.
Ez a könyv felfal. Úgy mászik be az elmédbe, hogy észre sem veszed, közben te is beleköltözöl. Lélegzetelállító a feszültség, ami körbeveszi és mesteri, ahogyan ezt egy pillanat alatt oldani tudja.
Fülszöveg következik :

" Te ​képes lennél megölni a legjobb barátodat?

Képzeld el, hogy az új diáktársad egy gyilkos a világ egyik vezető felsőoktatási akadémiáján, ahova csak a legkiváltságosabbak kerülhetnek be. A Carnivora Akadémia előkészítője látszólag egy elit iskola, de hamar kiderül, a falai között évek óta szunnyadó, szörnyű titkok rejtőznek.
Egy nap érkezik egy rejtélyes üzenet, melyben sötét játékra invitálnak. Felelsz vagy mersz?
Habár mindenki megveti és kerüli a kitaszított diákot, a sors fintora, hogy neked szükséged lesz a segítségére. A játék és a nyomozás alatt közel kerülsz a gyilkoshoz, és ráébredsz, hogy talán mégsem ő a tettes.
Vajon mi történhetett öt évvel ezelőtt az akadémia falai között? A múlt árnyai kísértenek, és hirtelen mindenki gyanússá válik. De vajon tényleg bízhatsz valakiben, aki a megtévesztés és az érzelmek manipulálásának mestere?
Egy múltban elkövetett gyilkosság.
Egy titkos társaság.
Rejtélyek.
És elfojtott vágyak, melyek akár a vesztedet is okozhatják.
A játék nem engedi, hogy kiszállj, és amikor kiderül az igazság, megsemmisítő pusztítást mér majd rád. " 

Ebbe az iskolába, magánegyetembe nagyon nehéz bekerülni, először egy előkészítőn kell résztvennie a potenciális jelölteknek. Hírneve világszintű, Európa egyik legrégebbi iskolája, ám falai között olyan titkok rejtőznek, melyek napvilágra kerülését, jobb, ha addig titkolják, amíg lehet.  "Messziről nézve olyan, akár egy hatalmas viktoriánus korabeli kísértetkastély." " Ennyit arról, hogy Edinburgh békés, kedves város." Szinte hallottam a nedves lábbelik pocsolyába lépő súlyos locsannását, a sötét skót időjárás dermesztő hidegét, melyhez egy alapjáraton is vérfagyasztó atmoszféra dukált. Zseniális helyszín … egy thrillernek.
"A táj, amit korábban lenyűgözőnek találtam, most zord és félelmetes. A sötétség mindent megváltoztat, a legrosszabb gondolatokat csalja elő belőlem. "
 
Ide érkezik hősnőnk, Eliz, aki már alig várja, hogy elhagyja otthonát és megkezdje új életét.  Már az első napok megannyi új helyzet elé állítják. Ösztöneire hallgatva "a kiközösített mellé ül". Vajon hihet neki? Vagy igazak a róla szóló hírek? Hamar választás elé kényszerül, hiszen az emberek könnyen ítélnek meg az alapján, kivel barátkozol.

" Egy sötét tündérmese, ami figyelmeztet a szerelem veszélyeire. "

Megéri kockáztatni a jövőjét érte?
Forrás: Diana Hunt Facebook oldala



Az alapképzési programban lévők számtalan képzésen vesznek részt, próbálnak a folyamatos nyomásnak és megfelelési kényszernek eleget tenni, miközben könnyen lehet, hogy az életük is veszélybe sodródhat. A kérdés csak az, megéri e ez így? Ám a sötétlelkű erők körhintájának forgását nem igen lehet megállítani…
Majd jönnek a titokzatos levelek : Felelsz, vagy mersz?  Egy igazi sötét elmejátékra hív, melybe csak beszállni lehet.
' Néha táncolnia kell az ördöggel, hogy kijusson a pokolból. ' Végig sejtelmes, groteszk, regény, amely minden érzékszervet megmozgat, garantáltan beleszédülsz!
 
Elfér elménk legsötétebb zugában, a szereplők által feltett kérdések, intrikák merészek és felejthetetlenek , folyamatos gondolkodásra késztetnek bennünket, olvasókat. Agyafúrt, mesteri játszma.
A kijelzőn újabb üzenet jelenik meg. De vajon ki áll a hajsza mögött?  Képes arra, hogy felkavarja az állóvizet. Miközben lapozol, verítékcsepp ütközik ki a homlokodon. Rengeteg esemény, feszültség, amely kiélezett , akár a legélesebb kés. Teljes katarzis. Érzelmes, felháborító,megindító. Kivételes könyv és élmény.
Ez egy nagyon okos regény, Dia úgy keveri a szálakat, hogy a végére már az olvasó se bízzon meg senkiben, akit eddig ártatlannak vélt, még áruló is lehet…

Tele rejtélyekkel, feszültséggel, néha egyszerűen ijesztő, hogyan és mire képes egy ilyen összecsapás.
 
Ahogyan egyre közelebb kerülünk a beavatás végéhez, úgy kerül mindenki veszélybe. A feltörekvő érzések, mint a vulkán törnek fel mindenkiből. A múltjuk árnyai itt kísértenek, majd hullanak le és veszik körbe a még itt maradtakat. Ám ez olyan, mint a tűz, ha túl közel kerülsz hozzá, ahelyett, hogy felmelegítene, perzselően égetni fog mindenkit.
Épp ezért Vigyázat! Gonosz, ördögi kacaj szól a háttérben…




Amikor egy soha el nem felejtett gyilkosság újra színre kerül, szinte érzed, hogy a játék egy őszinte rémületté vált át.  
Addiktív. Magához hív a csodaszép borítóval, de ez, ütni fog! Éles, izzasztó és merész! Elképesztő, letaglózó, brutális.
Hátborzongató volt és egyszerre briliáns. Erős idegzetűeknek ajánlott, de valahol mindenkinek, aki egy kis borzongató szórakoztató olvasmányra vágyik.


Hol lehet a titok?
Ott, hogy minden egyszerre történik lassan, mégis rohan az idő. Az elbeszélés. Nem tudsz gyanakodni. Nem ismered, hisz te is épp úgy érkezel erre a helyre, mint Eliz. Ez a kiváló kötet, a műfaj ékköve találgatásokra késztet!  

Hátborzongató és libabőrös. A test ellenszegül, remeg. De Te csak koncentrálj a légzésre!! Nyugalom. Pszt! Mély levegő. Beszív - kifúj, mélyeket lélegez.
Túl sok a különös véletlen… Az első oldaltól kezdve mi is prédák vagyunk…! Ám minden prédához tartozik egy kegyetlen ragadozó.

" Bízzál, de nézd meg, hogy kiben! "



Mindent (is) várok a továbbiakban is Dia tollából! Csak gratulálni tudok újfent ! Innen is szeretném megköszönni a felejthetetlen olvasói pillanatokat! ♥


Megfogalmazni a megfogalmazhatatlant, nagyjából így kezdtem neki ennek az ajánlónak. Remélem azért sikerült átadnom ebből a felejthetetlen élményből és elértem, hogy kíváncsiak legyetek rá! Jó olvasást! 😉


Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5*

Karakterek: 5/5**

Borító: 5/5*** - mesteri

Cím: 5/ 5***

Stílus: 5/5**

Szórakoztatás: 5/5**

Vége: 5/5** - leesett az állam! 

Kiadás: 2024.   

Oldalszám: 340

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               


" Skóciában vagy, az októberi karnevál idején. "

" Ez nem a játékok izgalmának köszönhető, őszinte rémület hallatszódott belőle. "

" Egy sötét tündérmese, ami figyelmeztet a szerelem veszélyeire. "

" - A vágy hatalom - a szavak ostorként csattannak. "

" Téves elgondolás azt hinni, hogy a durva ember a legártalmasabb. Egy kedvesnek tűnő manipulátor sokkalta veszélyesebb." 

" Nem biztos, hogy jó, ha mesélni kezdek." 

" Túl sokat tudsz, és ez másoknak is szemet szúrt. Ez azt jelenti, hogy már nagyon közel vagyunk, ugyanakkor azt is jelenti, hogy innentől senkiben nem bízhatsz." 

" Valamilyen oknál fogva vonzónak találom, ha egy férfi olvas."

" - Egy könyvet se ítélsz meg egyetlen oldal elolvasása után." 

" Bízzál, de nézd meg, hogy kiben." 

" Nem ő lenne az első, akit a szerelem vérontásra késztet." 

" -Azt mondják, ne barátkozzak veled.
- Az jó - előrébb hajol -, mert én nem is a barátod akarok lenni."

" Hiszek neki, hiszek az ártatlanságában, ezt mégsem vállalom fel mások előtt. Mennyivel vagyok jobb, mint azok, akik megvetik?"

Forrás: Diana Hunt Facebook oldala




" Olyan emberből lesz jó profilozó, aki bele tudja képzelni magát az elkövető szerepébe.
Aki képes a gyilkos elméjével gondolkozni." 

" A Carnivora Akadémia egy zárt világ, ahol az erősebb diadalmaskodik a gyengébb felett. Minden évben meghatározott számú diákot vesznek fel, se többet, se kevesebbet. A diákokat először a felsőbb osztályok csaladjaiból válogatják."

" Az elnyomást mindenki gyűlöli, de kevesen képesek visszavágni. llyenkor csak a karmában reménykedem. Abban, hogy valóban létezik, és mindent kamatostul ad vissza."

" - Ennél már csak egyvalami tudja jobban összekapcsolni az embereket. 
- Egy titok. "

" Épp olyan vagy, mint a neved, bájos és kellemes.
Ha meglátlak, a napom máris szebb.
Azt hiszem, el kellene mondanom neked.
El kellene mondanom, mennyit jelentesz nekem.
A csillagok alatt talán ezt megtehetem.
Ideje aludnom, mert az álmaimban mindig találkozunk.
Ilyenkor boldog vagyok, de aztán jön a reggel.
Kínkeserves érzés, az álmot összetéveszteni a valóság
ridegségével. " 

" - Tudod, minden félelem gyökere a tudatlanság. "

" Képzeld el, milyen úgy szeretni, hogy azt nem tudhatja senki. " 

Forrás: Diana Hunt Facebook oldala




" A szerelem pedig őrült dolgokra készteti az embert. "

" Vigyázz, mert, ha túl közel kerülsz, nem látsz majd semmit." 

" Cseltől csak az fél, ki maga is cselvető. " 

" Nem engedem, hogy a múltam árnyékot vessen az életemre." 

"
- Hogy iszod a kávét?-  kérdezi.
- Egyedül.
- Tudtad hogy a szarkazmus a görög sarkasmosz szóból
ered? - hümmögi.
- Azt jelenti, harapás - válaszolom szárazon. "

" Bármit megadnék érte, hogy a mese igaz legyen, és ezt az érzést képes legyen elvenni tőlem."




Megjelenés dátuma : 2024. Március 28.

A kötet a legtöbb helyen előrendelhető, remek kedvezményekkel! 
/ Néhány link a teljesség igénye nélkül/ : 


Dia eddig megjelent regényeiről írt ajánlóimat az alábbi linkeken találjátok meg: 

Jack árnyékában : katt ide
Őrületbe kergetsz: link
Őrület határán: ide kattintva találod


Mindenképp olvassátok, szeretettel ajánlom ! 


Jó olvasást!


Ne feledjétek a mottót , nincs időm rossz könyvekre! #nincsidőmrosszkönyvekre

Előző bejegyzésem és könyvajánlóm : Hadházi-Anita-Könnyűszív-könyvajánló

A recenziós könyvekről általánosságban szóló írásomat is ajánlom, kérlek, olvasd el hozzá, ha érdekel a téma. Minden-amit-recenziós-posztokról-nálam-tudni- kell

Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.

Ahol még megtalálod írásaimat, ajánlóimat és képeimet :
    Instagram: ktssyedina
    Facebook : ktssyedina
    Moly.hu : dontforgettosmileandread
    Pinterest : ktssyedina 
    Threads : ktssyedina 


Remélem még találkozunk, én ugyanis
hamarosan jövök!


A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
2017-2024
Copyrigth,© Kutasi Edina


You May Also Like

0 megjegyzés