Hadházi Anita : Könnyűszív könyvajánló

by - március 03, 2024

 Sziasztok!



Szeretettel köszöntelek benneteket itt, a dontforgettosmileandread blogon újra! 

Mi más lehetne a naptári tavasz első bejegyzése, mint egy jó kis romantikus könyvajánló? S nem is akármilyen! 
Idén tavasszal megjelenik Hadházi Anita, az Örökölt múlt (ide kattintva olvashatsz róla bővebben) című regény írójának legújabb kötete, a Könnyűszív. 

Amikor Anita felkért, hogy legyek ismét előolvasója örömmel és természetesen izgalommal vetettem bele magam az olvasásba és teszem ezt majd bármikor a közeljövőben (ha lesz rá alkalmam) a legnagyobb megtiszteltetésként. Abban biztos vagyok, hogy tőle fogunk ( és fogok ) még olvasni!
Anita világából sosem elég, alig várom a következőt!

Na de maradjunk még természetesen ennél a legújabb regénynél! Készen álltok ? Hosszú utazás veszi kezdetét...

Fülszöveg következik: 

    
Képes-e ​szeretni a szív oly sok csalódás után?

Caroline Ansley és Charles Doyle valaha szerették egymást, de egy brightoni utazáson a kapcsolatuk véget ért. Azóta is ugyanabban a faluban laknak, így elkerülhetetlen, hogy találkozzanak, de ma már csak kimért, hűvös viszonyt ápolnak.
Édesanyja halála után a férfi európai körútra indul, míg távollétében a közeli birtokra új intéző érkezik. Joshua Smith elnyeri Caroline szívét, és már az esküvőt tervezik, amikor Charles újra felbukkan. A házasság híre felkavarja a férfit, de nemcsak Charles zavarodik össze, Caroline-ban is feltörnek a régi emlékek, amikről azt hitte, már jó mélyen elzárta őket a szívében.
Az élet megismétli önmagát, amikor a társaság ismét Brightonba megy, és bár egyiküknek sincs kedve a közös utazáshoz, a fájdalmas, tengerparti emlékek felelevenítéséhez, a sors úgy hozza, hogy együtt kell elindulniuk.
Vajon túl tudnak lépni a múlt sérelmein? Őrzik még a szerelmet, amit egymás iránt éreztek? Létezhet második esély azután, ahogy Charles elbánt Caroline-nal, vagy a tengerparton végleg elválnak útjaik?
Hadházi Anita második regénye a népszerű Örökölt múlt világába, a 19. századi Angliába viszi vissza az olvasót. A Könnyűszív egy magával ragadó történet a második esélyről és a szerelemről, ami átragyog a nehézségeken.

Mint mindig, a fülszövegnél többet a cselekményről most sem szándékozom írni , sokkal inkább ahhoz az élményhez szeretnék kedvet adni, amit ez a regény ad. 




Hadházi Anita debütáló könyve, az Örökölt múlt nagyon erősre sikeredett, hatalmasra tette a mércét, így már akkor alig vártam, hogy egy újabb könyvet olvashassak az ő tolmácsolásában. Tele izgalommal! Egyre jobban imádom ezt a kort, de lehet ,hogy csak azért, mert az írőnő festi le.

Megmutatja, mire képes az IGAZ szerelem!

Mindig izgalommal várom az olyan regényeket, melyek egy már ismert szereplőgárdából ragadnak ki , választanak főszerepet. Az Örökölt múltból már ismert, Caroline Ansley világa és érzései bontakoznak ki ebben az új regényben. A Könnyűszív szerintem önállóan is tökéletes kikapcsolódás, de ad egy kis pluszt élményt, ha a debütregény után olvassuk.

Caroline személyisége imádnivaló, eszes és épp házasodni készül. Élete legboldogabb szakaszában kell(ene) lennie, mígnem egy ismerős arc kicsit megborítja a stabilnak hitt érzelmi világát. Charles Doyle feltűnése nem várt érzéseket kelt és felszínre hozhat régi emociókat. Caroline és Charles valaha szerették egymást, de egy brightoni utazáson a kapcsolatuk hamar véget ért.
Létezhet kettejüknek második esély? Mi van megírva életük fonalában?

Caroline szimpatikus hősnő, időnként kissé vak, el sem tudta képzelni, hogy hallgasson a mélyről jövő megérzéseire és inkább elnyomná azokat, de amikor kell, akkor helyesen cselekszik. Szellemes, kedves és ártatlan, megnyerő személyiség, na! :D
Charles az ideális társ lehet, kettejük dinamikája, szócsatái viszik előre az amúgy is letehetetlen cselekményt, Ő az a fajta régens hős, akit imádni lehet, elbűvölő és jó humorú személyiség.
 



Továbbra is lenyűgöző írásmód, gördülékeny,  úgy volt megírva, hogy az ember el tudjon veszni a történetben, és elfelejtse, még azt is, hogy olvas.
Tökéletesen átjön a lapokról a romantikus feszültség. Mesés módja annak, hogy Te is beleszeress egy történelmi romantikus regénybe! Higgy nekem, velem az írónő szerettette meg igazán a műfajt.
Magával ragadó egyszerű, szép, letisztult. Egy feledhetetlen történelmi romantikus.
Nem volt egy unalmas pillanat sem. A sztori olyan azonnal magával ragadó, a szereplők annyira szerethetőek,  egyértelműen a kedvenc könyveim listájának legújabb tagja!  Gyakorlatilag végig mosolyogtam. A legédesebb történet, gyönyörű vidéki környezetben, valóságos élethelyzetekkel, korhű, impozáns, egyedülálló hangulattal.

Kifinomultsága annyira hiányzik a mai világból…
Egyszerűen csodás volt. Rendkívül gördülékeny írásmódja van, szinte csak mesél és mesél , Te pedig újra és újra, szüntelen hallgatnád.
Tisztaszívű, tele romantikával, humorral és nagyszerű karakterekkel, ezt a könyvet én teljes szívemből ajánlom. Tökéletes a Jane Austen-kori románcok szerelmeseinek.

Érezhető, hogy az írónő maga is imádja, kutatja a kort. Épp ezért a regény egy csodálatos utazás a 19. századi angol vidékre, tud újat mutatni, és úgy érzem van még bőven, ahová elkalauzolna bennünket. Emelem kalapom a kidolgozottság és az apró részletek előtt.

Szerettem az utánozhatatlan hangulatát. Egy időutazás volt, amiből nehezen akartam kiszállni. Különös helyet foglal el a szívemben. Együtt éreztem a szereplőkkel, akik egytől egyig a legszerethetőbbek vagy épp megérthetőek. Izgulsz, vársz, alig várod a fejleményeket, együtt dobban a szíved.
Gyönyörűen megírt regény. Meseszépen elevenedik meg a lapon, még a kor nehézségei ellenére is. Nagyon szerethető!
Olyan történet, ahol az igazi szeretet, a felejthetetlen és a rendíthetetlen, minden akadályt áthidaló szeretet győzedelmeskedhet.
Összehozhatja és megtarthatja őket a szerelem? Gyönyörűen törékenyek,  hibáikkal együtt, ÉRZŐEK !




Hosszú és gyönyörű közös utazás az övék, amely egyszerre éri el a szívmelengető mélységeket és a megterhelő tragédia határait.

Elképesztő, elbűvölő és lenyűgöző miliőt teremt. Időtlen történet, bízom benne, hogy idővel egy igazi örökzöld klasszikus könyv lesz, melyet sokáig fognak még emlegetni.
Egyedülálló elbeszélésmódjával, régenskori Anglia hangulatával minden egyes alkalommal, az összes mondatával rabul ejtett.

Mind az elbeszélésmód , mind a leírások, a figyelemfelkeltés és megtartás, páratlan. Nagyon tehetséges, ittam a szavait. Igazi könyv és antikvitás rajongóknak kötelező olvasmány! Izgalmas, humoros, de kellő komolyságú, olyan történet, mellyel több leszel. Olyan korabeli szókinccsel, ami csakis emelni tudja a színvonalát.


Emlékszem, alig vártam a borítóleleplezést, miután megláttam pedig egyértelműen vonzott ez a gyönyörű kötet, ami nem mellesleg nagyon passzol a történethez.


Valahányszor elolvasom majd egy kicsit jobban beleszeretek. Beleszeretek ebbe a korba és történetbe. Anita az egyik legkedvesebb írómmá vált, alig várom a következő alkotását!


Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5*

Karakterek: 5/5

Borító: 5/5**** - annyira egyedi, gyönyörű ez is. Illik a regényhez

Cím: 5/ 5***

Stílus: 5/5**

Szórakoztatás: 5/5*

Vége: 5/5*

Kiadás: 2024.  , NewLine kiadó 

Oldalszám: 330

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               

" – Az apád nem ismert téged. A világ minden boldogságát megérdemled, fiam, kérlek, ígérd meg…
Ígérd meg, hogy megpróbálod. Hogy másodjára nem menekülsz el."

" Az a szerelem egyszerűen nem tűnhetett el nyom nélkül."

" Mindig lehet jobban gyűlölni valakit. A szeretet és a gyűlölet nem ismer határokat." 

" – A szeretet nem érzés, hanem tett. Isten igéje cselekedetre buzdít bennünket. Ahogy Agv… Aqui…
– Mr. Hackney elakadt. Hunyorogva a papírja fölé hajolt, jól látszott a tekintetén, hogy világosodott. –
Aquinói Szent Tamás mondja: „Az igazság szeretet nélkül kegyetlenség, a szeretet igazság nélkül
rombol.” És milyen bölcs gondolat ez, híveim… "

" – Pál írja a korinthusiaknak: „A szeretet soha el nem múlik.” "

" – Az anyag megváltoztathatja a megjelenési formáját, de nem tűnik el. És ez nem rémületre, hanem
örömre ad okot, kedves híveim, örvendjetek, mert az Isten a legforrongóbb harag mögé is elrejti a
szeretetet. Csak rajtatok múlik, hogy melyik érzésnek engedtek. Miből mit készítetek. Minden
visszafordítható. Minden menthető. Ahogy a víz felforr, gőzzé válik, majd lecsapódik és újra visszanyeri eredeti, tiszta állapotát. Ezzel a tanulsággal, szívetekben megkönnyülve, reménnyel és az Isteni szeretettel eltelve engedlek ma titeket útnak. " 

" – Én pedig megtanultam, hogy az életet felesleges komolyan venni. Épp elegen vannak, akik túl
komolyan veszik és megpróbálják az enyémet is komorrá tenni. "

" – Akarja mondani klisék és közhelyek?
– Akarom mondani neveltetésből, nemzetiségtudatból és szokásokból fakadó különbségek. "



 

" A szerelem olyan, mint egy kanna víz a tűzön. Gyorsan felforr, aztán semmivé párolog, ha ott felejtik.
A szerelemre nem igazak a fizika törvényei. És bolond, aki azt hiszi, hogy a kannát vízgőzzel is meg tudja tölteni." 

" – Apámnak igaza is van mindenben, aminek nevez.
– Charles, ebből elég.
– Meg sem kérdezed, mennyire tart?
– Nem. Mert nem érdekel. Apád véleménye nélkül is látlak. De vigyázz, ha te nem ismered magad, ő fog meghatározni téged. Ne hagyd, hogy lekicsinyeljen. Mert, őszintén, én nem ismerek nálad izgalmasabb, humorosabb, műveltebb… – Elmosolyodtam. – Haszontalanabb idealistát." 

" Felnéztem, egyenesen a szemébe.
– Én úgy tudtam, a szerelem erősíti a köteléket, de persze csak akkor, ha mindkét fél szerelmes. Ha csak az egyik, akkor megbomlik a harmónia, széthullik az egység.
– Na, látja, ugyanazt gondoljuk. Jobb, ha szó sincs szerelemről, biztosabb a házasság sikere anélkül.
– Talán kevésbé kockázatos, igen. De szerelem nélkül élni? Az olyan lenne, mint azelőtt menekülőre fogni egy csatában, hogy egyáltalán megpillantottuk volna az ellenséget." 

" – Szereted?
– Igen. Nem azzal a lángoló, heves érzelemmel. Ahogy érik a szív, úgy komolyodik.
– Kérgesedik.
Caroline a fejét rázta.
– Inkább bölcsül. A valaha összetört aztán beforrt szív talán már nem képes soha olyan hőfokon lángolni, de a sebek megerősítik. Kitartóbb."




" Légy egy csepp tengervíz! Akkor azzá leszek én is. Áramlok, párolgok, lecsapódom és ezt ismétlem, amíg meg nem talállak. "

" A szerelemtől nem nehezebb, könnyebb a szívem."

" – Aki cukor nélkül issza a kávét, a teát, azt keserűség várja a szerelemben is."

" A legtüskésebb szívben is kivirágozhat a szerelem… Elmosolyodott, majd megszaporázta a lépteit." 

" Azt hittem, hogy amikor a szív összetörik, a szerelem okvetlen
gyűlöletté alakul, mert a szerelemből nem lehet barátság. Az ellentmond a fizika törvényeinek. És én
tényleg szerettelek.  "

" A szerelem ellentmond az észérveknek, a konvencióknak, a fizikának, mindennek ellentmond és
nem lehet elnyomni. Az igaz szerelem beleköltözik a szívbe, nem mozdul onnan, és csak akkor
könnyebbül meg az ember, ha feloldja a hiányt, ha szerelme beteljesül. " 




A kötet a legtöbb helyen előrendelhető, remek kedvezményekkel! 

Megjelenés dátuma : 2024. Március 25.


Mindenképp olvassátok, szeretettel ajánlom ! 


Jó olvasást!


Ne feledjétek a mottót , nincs időm rossz könyvekre! #nincsidőmrosszkönyvekre

Előző bejegyzésem és könyvajánlóm : Karen Swan : Karácsonyi képeslapok

A recenziós könyvekről általánosságban szóló írásomat is ajánlom, kérlek, olvasd el hozzá, ha érdekel a téma. Minden-amit-recenziós-posztokról-nálam-tudni- kell

Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.

Ahol még megtalálod írásaimat, ajánlóimat és képeimet :
    Instagram: ktssyedina
    Facebook : ktssyedina
    Moly.hu : dontforgettosmileandread
    Pinterest : ktssyedina 
    Threads : ktssyedina 


Remélem még találkozunk, én ugyanis
hamarosan jövök!




A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
2017-2024
Copyrigth,© Kutasi Edina


You May Also Like

0 megjegyzés