Book24 bookhaul - könyves tervek

by - február 09, 2023

 Sziasztok!

Az év első könyves rendelésével érkeztem ma hozzátok.  A csomagot a  https://book24.hu/ webáruháztól rendeltem, de minden rendelési linket és fontos tudnivalót megtaláltok majd a könyvek alatt. A Book24-nél egyébként kimagasló állandó és szezonális akciók vannak, érdemes böngészni a kínálatot! Pláne, ha olyanok vagytok , mint én, aki mindig keresgélések közepette fut bele a legjobb sztorikba vagy a "nekemezakönyvkell" kötetekbe. Na igen! Nézzük is a csomag tartalmát és megértitek! 

A csomagról egy gyors kicsomagoló videót találtok az Instagram oldalamon is, mely ezen bejegyzéssel valamikor egy időben kerülhet ki. LINK : Instareel - haul


Ez a bejegyzés egy nagyobb könyves TBR ( to be read ) lista is egyben, ugyanis mihamarabb szeretném elolvasni ezeket a kötetet. Alig várom és nagyon kíváncsi vagyok rájuk! 

1 ) Agatha Christie : Chimneys ​titka 

Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni:  Az, hogy Agatha Christie fan vagyok és nagy olvasó ezt talán már nem kell hangsúlyoznom. Mind a mai napig sokszor üzenetben kapok értesítést tőletek, hogy hol van akció vagy épp hol milyen elérhető AC könyvet láttatok. Ez hihetetlenül jól esik. Nem is sok kötet hiányzik már ahhoz, hogy elmondhassam: a teljes AC életművel rendelkezem. Idén pedig elkezdtem a műveit az eredeti megjelenés szerint olvasni (erről a januári újévi fogadalmak bejegyzésben szóltam bővebben katt ide ) , elsőkörben az első 12 regényt szeretném elolvasni. Ehhez pedig a Chimneys titka (mint 5.regénye) nem hiányozhatott! 


Tudnivalók :
Fülszöveg:
Clement ​Edward Alistair Brentnek, Caterham kilencedik márkijának élete nagy fordulatot vett, amikor bátyjától, a gyermektelenül elhalt nyolcadik márkitól megörökölte Chimneyst, a gyönyörű, ódon udvarházat. Bátyja az angol diplomácia oszlopa volt, külügyminiszter, a jelenlegi Lord Caterhamet viszont untatják a politikusok. De Chimneys olyan hely, ahol meg szokták változtatni a történelem menetét. Most például a hercoszlovák trónkövetelő készül itt találkozni angol pénzemberekkel. És ide várnak egy bizonyos James McGratht, aki egy elhunyt diplomata emlékiratait hozza Angliába Dél-Afrikából. Jimmy azonban inkább aranyat kutatna, rábízza hát az emlékiratokat régi cimborájára, Anthony Cade-re…

Agatha Christie egyik korai kaland-krimijében találkozhatunk Battle főfelügyelővel is, aki francia kollégája, Monsieur Lemoine segítségével próbál fényt deríteni néhány gyilkosságra és egy nagyon titokzatos ékszerrablásra.
A regény – más kiadónál, rövidített fordításban – Királyok és kalandorok címen jelent meg.

Oldalszám: 360 
Ilyen értékelésre számítok: 5/5 ( ezt a pontot jó lesz majd visszanézni , miután elolvastam a köteteket). 




2) Agatha Christie : Miss Marple füveskönyve

Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni: Szemet gyönyörködtető kötet, nagyon tetszik a kivitelezés. Ahogy kézhez kaptam, bele is fogtam az olvasásba, úgyhogy ajánló hamarosan a social oldalaimon, illetve szemfülesek már molyon olvashatták. 
Miss Marple különös helyet foglal el a szívemben , mielőtt idén rávettem volna magam , hogy elkezdjem sorba olvasni az AC életművet szinte csak az ő főszereplésével olvastam a regényeket. Pedig minden nyomozót szeretek… Imádom a karakterét, a stílusát, a szófordulatait, a nyomozását, egyszóval fan vagyok na, nem is tagadom. :D Rajongóknak pedig ez a kötet kötelező, nekem is a gyűjteményem éke lett. ♥

Tudnivalók :
Fülszöveg:
Agatha Christie „másik nagy nyomozója”, ahogy az előszóban nevezik, szerény, látszólag ártalmatlan vénkisasszony. De csak látszólag! Nem véletlenül tartja nagyra több megye rendőrfőnöke. Rózsás arca, fecsegése, kötögetése mohó kíváncsiságot, kérlelhetetlen logikát és állandó gyanakvást leplez.

Ebben a kötetben megtalálható Miss Marple véleménye nagy és kis dolgokról: az emberi természetről, férfiakról és nőkről, a fiatalságról, önmagáról – és a gyilkosságról. És persze általában az életről, amihez „nagy adag bátorság kell”. Tizenkét regényből és húsz novellából válogatták össze velős mondásait és szellemesen gonosz megjegyzéseit.

A krimi királynőjének humora és bölcsessége érződik ki egyik kedvenc teremtményének szavaiból; a kötet végén pedig magyarul eddig soha meg nem jelent esszéjét olvashatjuk a női megérzések és a bűnüldözés kapcsolatáról.


Oldalszám: 180
Ilyen értékelésre számítok: 5/5 
Ehhez képest 4,5 csillagot kapott, a bejegyzésben meg is indoklom! 





3 ) Budai Lotti : A parfümkészítő ( Öt érzék sorozat 1.) 

Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni: Budai Lotti belopta magát a szívembe a Tök-életlen-életek sorozatával , amit mi sem bizonyít jobban, mintsem, hogy mindegyik bejegyzésről készítettem méltó ajánlást itt, a blogon is. Elolvasni érdemes, ide kattintva eléred . 
Így nem volt kérdés, hogy szeretném ezt a kötetet, azon kevesek közé tartozik, ami már benne is volt a kosaramban ... :D 

Tudnivalók :
Fülszöveg:
Üvegbe ​zárt érzelmek és intrikák: egy parfümmesternő története a 18. századból
Sophie Malon élete a növények és a belőlük származó értékes olajok körül forog… Ahogyan másoké is Grasse városában, ahol az 1700-as évek közepén minden és mindenki az illatokért és az illatok által létezik. Sophie azonban más, mint a többi parfümkészítő: tehetségesebb náluk, és az illatok olyan misztikus mélységeit és gyógyerejét is ismeri, amelyek a többiek előtt gyakran rejtve maradnak.
Mesterségét kénytelen titokban gyakorolni, de kimagasló képességei utat törnek maguknak, s minthogy nő, nemcsak mások irigységét ébresztik fel, de az életét is veszélybe sodorják. Menekülnie kell: maga mögött hagyja a szerelmet, a családot és imádott növényei otthonát, a Bellebarbe-birtokot.
A lány zsenialitását Zambelli, egy titokzatos velencei kereskedő és alkimista ismeri fel, aki a világ szeme elől rejtve okítja ki Sophie-t a parfümkészítés legnagyobb titkaira, és segítségével készül el a szinte már varázsos parfüm: a L'Amour Fugitif, az a nagy erejű szubsztancia, amely nemcsak a párizsi előkelőségek, a versailles-i udvar és a híres kegyencnő, Madame de Pompadour közvetlen környezetéhez nyitja meg az ajtókat Sophie előtt, de mindazon eszközöket is a kezébe adja, melyekhez szereleme, otthona visszaszerzéséhez és bosszúja beteljesítéséhez szüksége van.
Budai Lotti nagy sikerű történelmi regényei után az érzékek és érzékszervek világába kalauzolja az olvasót. Az Öt érzék-sorozat első kötete a parfümökön és a parfümkészítésen keresztül mutatja be egy különleges lány sorsát, aki egy férfiak uralta korban és szakmában bontakoztatja ki tehetségét.


Oldalszám: 414
Ilyen értékelésre számítok: 5/5





4) Fredrik Backman : Mi ​vagyunk a medvék

Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni: 
Idei nagy könyves elhatározás 2.0, hogy minden polcomon levő Backman könyvet elolvasok. Igen, és ehhez most rendeltem még egyet, csak , hogy igazi kihívás legyen . És mert nagyon bízom benne, hogy szeretni fogom ! Btw, szeretném megnézni majd a mozifilmet is, ami nemrég jött ki, és Az ember, akit Ovénak hívnak regényen alapszik. Ti láttátok már? A könyvet olvastátok? 

Tudnivalók :
Fülszöveg:
Van ​egy város valahol az erdő közepén, ahol a tél hosszú, az emberek pedig kemények, mint a jég. Nincs se turizmus, se ipar, se munka, de a remény még pislákol. Van ugyanis valami, ami mindenkit érdekel. Amihez kivétel nélkül mindenki ért. Ez pedig a hoki. Aki azt hiszi, hogy az csak egy játék, nagyon téved. A hoki itt maga a remény.

Ebben a szezonban mindenki a Björnstad Hockey junior csapatába veti minden bizodalmát. Egy maroknyi tizenévesbe, akikre hatalmas felelősség nehezedik, mert esélyesek arra, hogy visszahozzák a játék és a város dicsőségét.
Fiúk és lányok, apák és anyák története ez a könyv. Egy csapat története, amely mindennél fontosabb. A férfiasságé és a csoportszellemé. A tehetségé. Családoké. És egy bűntetté, amely olyan hullámokat gerjeszt, akár a vízbe dobott kő.

Mennyire fontos a győzelem? Mit érünk a csapatunk nélkül? Mit bír ki egy barátság? Hogyan védhetjük meg a gyerekeinket? Backman Björnstad-sorozatának első része egészen más, mint amit a szerzőtől megszoktunk, mégis hihetetlenül ismerős. Ezt a történetet meg kellett írni. Mert nemcsak a björnstadiakról, de rólunk is szól, mégpedig húsba vágóan. Aki egyszer belépett Backman világába, az nehezen szakad el tőle.


Oldalszám: 384
Ilyen értékelésre számítok: 5/5






5) Palotás Petra : A kastélykert álma    

Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni: Nagyon rég tervezem már, hogy olvasok egy regényt Palotás Petrától és ennek most jött el az ideje! Gyönyörű ez a könyv, Fehérvárcsurgón ( a csurgói kastélyban játszódik és ez is szerepel a borítón) jártam már, így nem volt kérdés, hogy ezzel kell kezdenem! Nagyon nagy reményeket fűzök hozzá, remélem beváltja! 

Tudnivalók :
Fülszöveg:
Egy ​gyermekotthon krónikája
1950-es évek, Fehérvárcsurgó
Etelka egy reggel arra ébred: édesapja megbízást kapott, hogy az iskolaigazgatói állását maga mögött hagyva vegye át a Fehérvárcsurgói Állami Gyermekotthon vezetését. A serdülőkor küszöbén álló kislány a már kirepült idősebb testvérei nélkül csöppen a fiúk lakta nevelőintézetbe, ahol életének egyik legfontosabb időszaka veszi kezdetét.
Milyen sorsok keresztezik egymást a Károlyi-kastély falai között? Mekkora hatással vannak egymásra a vélt és valós barátságok? Meg tudnak-e birkózni a gyerekek az élet és a társaik által rájuk rakott terhekkel? Kik lesznek azok a nevelők, akik örökre nyomot hagynak bennük?
Sóvárgás, remény, irigység, versengés és a családpótló szeretet utáni vágy bújik meg a kastély kertjének ősfái között.
Palotás Petra legújabb regényének különlegessége, hogy a szerző saját családjának a históriáját vette alapul: az éveket, amikor az apai nagyszülei igazgatták a fehérvárcsurgói intézetet. Emlékek, anekdoták, tények és az írói fantázia keveréke keltik életre ezt az érzelmekkel teli történetet, amelyben minden korosztály megtalálhatja a számára értékes üzenetet.


Oldalszám: 320
Ilyen értékelésre számítok: 5/ 4,5 - 5





6 ) Janice Hallett : A ​színjáték

Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni: A borítón áll egy gyanús kijelentés, miszerint Agatha Christie 21.századi kivitelben. Melyik az az AC rajongó , aki erre nem kapja fel a fejét? Plusz a borító is magáért beszél! Olvastam már pár értékelést , amelyek végül a rendelés gomb megnyomása mellett érvelve segítettek a döntésben! 

Tudnivalók :
Fülszöveg:
Egy gyilkosság. Tizenöt gyanúsított. Ki tudod bogozni, mi történt?

SUNDAY TIMES: AZ ÉV KRIMIJE
Lower Lockwoodban, ebben az álmos angliai városkában az amatőr színjátszó csoport nagyban próbál. A rendező, Martin Hayward, és a darab főszereplője, Helen – civilben férj és feleség – borzasztó hírt kapnak: unokájuknál ritka fajtájú rákbetegséget diagnosztizálnak, amelynek gyógyítása irdatlan költségekkel jár. A társulat tagjai ezért gyűjtést szerveznek.
Azonban nincs mindenki meggyőződve arról, hogy ez a kezelés hatékony, mint ahogy arról sem, hogy a gyűjtés valóban nemes céllal zajlik. A közösségben nő a feszültség, amely a ruhapróbán tetőzik. Másnap találnak egy holttestet, és valakit letartóztatnak. A tárgyalást megelőzően két fiatal ügyvéd tekinti át az anyagot – e-maileket, üzeneteket, leveleket – és egyre erősödik a gyanú, hogy a gyilkos itt van köztük. A bizonyíték az iratokban található – várja, hogy valaki rábukkanjon.


Oldalszám: 448
Ilyen értékelésre számítok: 5/5





7) Christy Wilson Beam  : Mennyei ​csodák

Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni: Tipikus megláttam és megszerettem könyv. Azt hiszem egy facebook olvasói csoportban ( amilyen közössége egyébként a Book24-nek is van : #eztiselolvastam ) olvastam egy értékelést erről a könyvről, és tudtam , hogy nekem való! Most is épp egy keresztény könyvet olvasok egyébként, hasonlóan felemelő élményre számítok! 

Tudnivalók :
Fülszöveg:
A könyv egy édesanya gyönyörű (és igaz) meséje arról, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermeke, Annabel miként élt túl egy veszélyes balesetet, melynek során látogatást tett a mennyországban – hogy ezzel egy újabb csodás történet vegye kezdetét.
A mű legfantasztikusabb része a kilencéves kislány beszámolója az őrangyalával való találkozásról, aki végig vigyázott rá, és beszélgetése Jézussal, aki arra kérte, menjen vissza a földre, mert még feladata van számára ezen a világon.
A regény, melyből nem sokkal megjelenése után nagy sikerű film készült, Annabel és családja életének inspiráló és szívmelengető történetén keresztül arra tanít bennünket, hogy sosem szabad elveszíteni a reményt, mert a csoda itt van körülöttünk, és a szeretet és a hit segítségével mindannyiunk számára bekövetkezhet.
A Mennyei csodák elolvasása után másként fogjuk látni a körülöttünk lévő világot, és rájöhetünk, mivel magyarázhatók az emberi értelem számára felfoghatatlan jelenségek.


Oldalszám: 200
Ilyen értékelésre számítok: 5/5* 
Minden bizonnyal odaadom majd Anyukámnak is, hogy elolvassa! Szerintem szeretni fogjuk.

Elérési link: book24.hu/konyv/regeny/mennyei-csodak/ (Utolsó példány ... én szóltam! ) 




8) Jens Bjørneboe: Semmelweis

Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni: Semmelweis életéről rég szerettem volna már olvasni. Azt, hogy miért épp erre a színműre esett a választásom, azt nehéz elmondani. Talán a borító fogott meg, talán az, hogy ritkán olvasok drámát és színmű átiratot. Mindenesetre kíváncsian várom ! 

Tudnivalók :
Fülszöveg:
Több ​mint ötven évvel a norvég kiadás után végre magyarul is olvasható a norvég irodalom különce, Jens Bjørneboe tekintélyellenes színműve, a Semmelweis. A mind a mai napig aktuális színdarab egyrészt a világhírű magyar orvosnak állít emléket, ugyanakkor – mint Bjørneboe szinte minden írása – a hatalmaskodók, az elnyomók és a tekintélyelvűség ellen, a szabadságért emel szót. Semmelweis történetéhez hasonlóan a színdarab sem nélkülözi a tragikus vonásokat, megjelennek benne Bjørneboe fő fegyverei: a komédia, a szatíra és a felszabadító humor is.
Patat Bence fordításához Domsa Zsófia írt a szerző hátterét és a színmű jelentőségét megvilágító utószót.
„És ha az ember megtapasztalja, milyen eszközöket alkalmaznak a hatalmasságok azok ellen, akik megismerik az igazságot… akkor gyűlölettel telivé válik… Bosszút akarnak majd állni: hazugnak bélyegeznek, összefognak ellened: az egyik professzor védi majd a másikat… félelmükben életveszélyessé válnak… feljelentenek a rendőrségen… megvádolnak, hogy hanyagul végzed a munkádat. Olyanok lesznek, mint az életükért küzdő patkányok…”


Oldalszám: 224
Ilyen értékelésre számítok: 5/ 4 , 5/5





9 ) Hiro Arikawa  : A ​búcsúzó macska (Az utazó macska 2.)

Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni: Na ezt pontosan tudom, miért rendeltem meg! Három éve olvastam Az utazó macska kisregényt, amit nagyon szerettem, idén újra is szeretném olvasni, mielőtt ebbe belefognék. 

Tudnivalók :
Fülszöveg:
Néha ​messzire kell utaznod, hogy megtaláld azt, ami ott van előtted

Hiro Arikawa Az utazó macska krónikája c. regénye több millió olvasó szívét melengette meg világszerte, ahogy nyomon követte Nanát, a talpraesett cicát, és Szatorút, a gazdáját a Japán-szerte tett utazásaikon, melyeknek az a célja, hogy új otthont keressenek a macskának, mielőtt végleg búcsút kellene venniük egymástól.

Most ugyanők térnek vissza két csodálatos történetben a hét vadonatúj macskás meséből álló válogatásban: az első Szatoru gyerekkori macskájáról, Hacsiról szól, a második Nana és Szatoru utazásáról a leendő gazdihoz, aki a regényben egyáltalán nem szerepelt.

Igaz, amit néha a regényről állítottak, hogy a macskák ezekben az írásokban olykor túlságosan emberszerűek, olyan hűségesek és szerető szívűek, amilyeneknek mi, emberek képzeljük őket.

De ez főként annak köszönhető, hogy ez a könyv teljes szívvel és egyáltalán nem elfogódottan a szeretetről szól, és azt a csodálatos varázst magasztalja, ami a macskákhoz, más emberekhez és tulajdonképpen az egész világhoz fűződő kapcsolatainkat a macskák révén belengik.

Nana, Satoru és újonnan megismert kedvenceink hűségről és barátságról, az élet örömeiről és csodáiról mesélnek ebben a megható és szép könyvben.


Oldalszám: 250
Ilyen értékelésre számítok: 5/5 - remélem ezt is annyira fogom szeretni, mint elődjét. 





10 ) Almási Kitti : A ​Te döntésed 
Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni: Dr Almási Kitti elismert pszichológus, nagyon szeretem előadásait és social platformjain közzétett gondolatait is előszeretettel követem, olvasom. Sok könyve jelent már meg, így eddig nem is tudtam választani, melyikkel kezdjem, ez viszont már a megjelenése előtt hívogatott, most pedig végre beszereztem és hamarosan olvasom is. Már ott van az ágyam melletti kis könyves kosárban, a hamarosan sorra kerül könyvek között.

Tudnivalók :
Fülszöveg:
Hiszünk-e ​abban, hogy kezünkbe vehetjük az életünk irányítását, mert sok minden rajtunk, a mi választásainkon múlik? Vagy úgy véljük, hogy a körülményeknek, a környezetünknek, a múltunknak, a felmenőinktől hozott mintáknak kiszolgáltatottan, óhatatlanul be kell járnunk egy utat? Vannak-e valódi, nagy horderejű, kiérlelt döntéseink, vagy más emberektől és a külső eseményektől várjuk, hogy elbillentsenek valamelyik irányba? Esetleg addig húzzuk az időt, míg bizonyos lehetőségek elvesznek, így végül már nem is kényszerülünk arra, hogy döntsünk?

Képesek vagyunk-e hosszú távon is kitartani a döntéseink mellett, akár a külső elvárások ellenében, ha azok más irányba sodornának, mint amerre menni szeretnénk? Van-e elegendő autonómiánk – és ha most még nincs, mit tehetünk azért, hogy megnövekedjen a belső (s vele együtt a külső) szabadságunk? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a kötet címadó előadása, míg a többi fejezetben számos más téma merül fel.

Dr. Almási Kitti az elmúlt évtized során sok száz előadást tartott Magyarország különböző pontjain és határainkon túl is. Akinek volt már szerencséje valahol meghallgatni őt, az tudja: előadóként is legalább olyan figyelemreméltó, mint szerzőként, sőt a személyes találkozások annyira inspirálják, hogy sokak szerint ilyenkor van elemében igazán.

Ebben a válogatáskötetben a legjobb előadásai közül gyűjtöttünk egy csokorba néhányat, melyek az élet különböző területeire kalandozva villantanak fel egy-egy szeletet a neves pszichológus gondolkodásából. Szó esik önismeretről, párkapcsolatokról, családról, elvárásokról és autonómiáról, életbátorságról, megküzdésről, az önmagunkért való kiállás és az önvédelem lehetőségeiről, sebzettségeink gyógyításáról – az Almási Kittitől megszokott olvasmányos, élvezetes stílusban.

Oldalszám: 250
Ilyen értékelésre számítok: 5/5




 

11) Berényi Anna : Richter
Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni: Richter Gedeon regényes életrajza valamilyen megmagyarázhatatlan dolog miatt elemi erővel hívott, hogy olvassam el. S ki tudna ellenállni egy 536 oldalas, ilyen szépen hívogató -remélhetőleg- csodának? 
Szeretem az életrajzi regényeket, érdekel az élete, úgyhogy várom a közös élményt! 

Tudnivalók :
Fülszöveg:
Amikor a valóság írja a regényt… Richter Gedeon egész életében csak épített, mindig a jobbításra és a tökéletesre törekedve. Soha nem adta fel a mások által reménytelennek ítélt terveit, és mindig bízott a jövőben. És hitt az emberi értelemben…
Elbűvölő és szívfacsaró történet egy tehetséges ifjúról, aki képes volt megküzdeni a világgal, hogy megvalósítsa az álmait – s létrehozta a magyar gyógyszeripar bölcsőjét, a még életében világhírűvé lett Richter-gyárat. Berényi Anna gyermekkorától a haláláig kíséri Richter Gedeon izgalmas életét, feleségéhez fűződő örökkévaló szerelmét, családi és szakmai küzdelmeit, sikereit és kudarcait, a gyógyszermágnás nagyúri világát és a megalázott pária tragédiáját. A lebilincselő életrajzi regény lapjain egy grandiózus sors bontakozik ki, miközben a háttérben a Monarchia „boldog békeideje” után a világégések, a Tanácsköztársaság, a csonka ország vívódása zajlik – melyet végül a holokauszt torzít rémálomszerű valósággá.


Oldalszám: 536
Ilyen értékelésre számítok: 5/5






12 ) Lily King  : Írók ​és szerelmek 

Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni: A legfontosabbat pedig utoljára hagytam, szokták mondani. Az Írók és szerelmek pont egy olyan regény, amiről nem tudtam eldönteni pontosan, hogy nekem való e. Viszont más molyok értékelései segítettek, hogy egy viszonylag jó képet kapjak róla és eldöntsem: megér egy próbát! 
A könyv egyébként gyönyörű és meglepően rövid (300 oldal alatti), de ha másért talán nem is, a csodaszép élfestett kiadás (ami talán most kezd igazán trendi lenni itthon) miatt megéri, hogy a polcomon van! 

Tudnivalók :
Fülszöveg:
Casey hatalmas szerelmi csalódás után tér vissza Massachusettsbe. Nemrég vesztette el édesanyját, döbbenetes sokk-ként éri a fájdalom, magányos, pincérnőként dolgozik egy harvardi elitétteremben, és egy nyirkos szobát bérel. Harmincegy évesen élete egyetlen értelmét a kreativitás jelenti, már hat éve dolgozik a regényén. Úgy érzi, az útkeresés éveinek már le kellett volna telniük, vele ellentétben kortársai már felnőttek, tudják, mit akarnak.
Egyik este megismerkedik egy jóképű, kedves fiúval, név szerint Silasszal. Aztán pár héttel később megjelenik az étteremben Oscar, akinek két kisfia van. Oscar idősebb, a feleségét gyászolja, de a pályája már sínen van. Casey hirtelen egy szerelmi háromszög küszöbén találja magát, és tisztában van vele: ez a két nagyon különböző kapcsolat két tökéletesen eltérő jövő ígéretét hordozza.


Oldalszám: 288
Ilyen értékelésre számítok: Optimista vagyok, reménykedem egy 5/4, 5/5-ben! Kérlek, legyél olyan jó, mint amilyen szép !








+1 a ráadás: Martin Popoff : Led ​Zeppelin
Amiért ezt a könyvet mihamarabb a polcomon szerettem volna tudni: Ez a könyv kivételesen nem az enyém, de családban marad. Apukámnak rendeltem, a zenei könyvek gyűjteményébe, ahonnan nem hiányozhatott. Mivel azonban , miközben olvassa , mesél róla és hallgatjuk közben a zenéket, így mégis ide sorolnám. 

Tudnivalók :
Fülszöveg:
„Öröm újra felfedezni egy jól ismert zenekart egy megnyerő, jó fülű szerző kalauzolásában.” – Spectrum Culture „Minden Zeppelin-rajongó számára nagyszerű és kivételes könyv.” – Spill Magazine A Led Zeppelin fennállásának 50. évfordulója alkalmából Martin Popoff górcső alá vette a banda 81 albumának összes dalát, kiegészítve 16 gondosan kiválasztott felvétellel, amelyek eredeti stúdióalbumon soha nem jelentek meg. Popoff alaposan áttanulmányozta minden egyes dal születésének körülményeit, az eredeti írók és előadók hátterét, a felvételi folyamatokat, a hangszerelést és a figyelemre méltó előadásokat is. Ugyan gyakran jellemzik a Led Zeppelint az igazi heavy metál bandák prototípusaként, az együttes zenei katalógusában a blues, a rock, a folk és a country is megtalálható. Fedezd fel újra ezeket az izgalmas felvételeket ebben a pompásan illusztrált könyvben, és merülj el jó mélyre a nagy hatású zenekar gazdag örökségében.


Oldalszám: 288




A legtöbb könyv, melynek van e-változata is,  természetesen elérhetőek e-bookban is az oldalon! ;) 


Hú! Megannyi remélhetőleg nagyon jó könyv került most előtérbe ezzel a bejegyzéssel. Ritkán készítek ilyen bookhaul jellegű videókat / bejegyzéseket, de talán ebben az évben, ha Ti is szeretitek olvasni, gyakrabban jelentkezem majd ehhez hasonló tartalmakkal a megszokottak mellett. 
A teljes csoda pakk ♥



Jó olvasást! 


Ne feledjétek a mottót, nincs időm rossz könyvekre! #nincsidőmrosszkönyvekre

Előző bejegyzésem és egyben könyvajánlóm: Barna Berni: Nem a te hibád

A recenziós könyvekről általánosságban szóló írásomat is ajánlom, kérlek, olvasd el hozzá, ha érdekel a téma. Minden-amit-recenziós-posztokról-nálam-tudni- kell

Megjegyzés ezen bejegyzéshez: A csomagban levő kötetet nagyobb részét a Book24 webáruházzal kapcsolatos együttműködésem során kaptam, a fennmaradó rész saját vásárlás. 

Innen is hálásan köszönöm Évinek és a Book24 csapatának ! 


Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.


Remélem még találkozunk, én ugyanis
hamarosan jövök!





A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
Copyrigth,© Kutasi Edina 2017-2023























You May Also Like

0 megjegyzés