Lauren Conrad: Cukor és máz

by - május 12, 2018

Sziasztok!☺


Ismét a kedvenc bejegyzés típusunkkal érkeztem. Könyvmoly társaim, elő a kívánságlistával, mert szuper könyvet hoztam!📚

Régen volt már könyvajánló. Ez pedig nem azért van, mert nem olvastam, hanem mert a legfrissebb könyvélményem mély nyomot hagyott bennem. Érzékeny téma a maga könnyedségével, jó humorával eladva. Biztosan mindenki élt már át közületek csalódást. Talán az egyik legrosszabb, ha a barátnődben csalódsz. Amikor az a személy, akivel addig mindent megosztottál, akivel megbíztatok egymásban köddé válik. A máz leolvad. Vagy mindig ilyen volt, csak elvakított a csillogás?🔖

Nem volt ez másképp Lauren Conrad, Cukor és máz című regényének főszereplőjével, Jane-el sem. Jane és Madison két elválaszthatatlan(nak tűnő) barátnő volt. Egy lakásban laktak, hajnalig beszélgettek, együtt buliztak, tervezgették a jövőt és minden olyan volt, mint más embereknél. Aztán jött a hírnév. Ha az egyik sikeres, a másikban felmerül a kérdés, ő miért nem az. Mivel jobb a másik? Hogy ki állja e a kétség az idő próbáját? Elárulom, nem. Főleg ha megbomlik a bizalom és a kötelék. A szoros barátság közé valami befúródik, ami végül megmérgezi a kapcsolatot és az elszakad. Így lesz két barátból egy külön világban élő, egymás mellett szótlanul elmenő idegen. Hogy mire képesek a megbántott felek? Mindent egymáshoz vágnak, ami éppen eszükbe jut. Megszegik az egymásnak tett ígéretüket és "kiteregetik a szennyest". A másik legféltettebb titkát árulják el a nagyérdeműnek.


És mi van akkor, ha az illetők még híresek is? Mi lesz a csetepaté vége? A média felkapja a sztorit, elvesz belőle, majd hozzátesz valami mást, híre megy, majd még jobban szétzúzza a már így is romokban lévő ember lelkét. Talán a sors fintora lesz, hogy mindketten egy realitiben kapnak szerepet? Valóságshow. De tényleg minden valóság? Az igazi mindennapokat mutatja, vagy ott áll a rendező, aki olykor SMSekkel kér durva beszólásokat, melyet oda kell vágni a másiknak, hogy a nézőszám az egekbe ugorjon. Végeredmény? Paparazzik mindenhol, akik egy percre sem hagyják nyugodni Jane-t. De mégis honnan tudnak ők mindent?

A válaszokat keresve minden egy szálhoz vezet. A mindenhájjal  megkent és önző barátnőhöz, Madisonhoz. Amikor az olvasó már a pokolba kívánná, eljön az ő fejezete, amiben kicsit eloszlik az iránta érzett unszimpátiánk. Hiszen ő is csak emberből van és hibázik. Jó példa arra, hogy mi mindenre képes az ember, csakhogy kitörölje a múltját. Hogy ne emlékezzen a szörnyű régi történtekre és a szomszédok elfelejtsék. Csupán egy halvány folt emlékeztesse őket arra, hogy élt valaha ott egy Madison W., akinek életében -édesanyja alkoholproblémái miatt - hamar jött el a felnőtté válás gondolata. Helyesen cselekedett? Tényleg ez volt a legjobb megoldás? Elszökni és nevet változtatni. Egy valamire azonban még ő sem gondolt. Édesnek, nem mindenki édes! Van, aki csak hasznot akar húzni abból, hogy híressé vált. Megvédi e Madisont az álarc és feledteti a valóságot? Megvan a hírnév, a tökéletes alak, amikre kiskora óta vágyott, de ennek tényleg az az ára, hogy elveszti barátnőjét, aki egy kicsit is megértette... A titkos zsaroló azonban túl sok sötét foltot tud a múltjának lepedőjéről. Ó, az az örök múlt, csak az ne volna.


És itt van Jane, aki a sok szerelmi csalódás után már végre boldog lehetne, de újra elárulják. Mindezek után pedig jópofizva együtt kellene dolgoznia vele? Pont Medisonnal? Na nem. Vagy a pénzért mindent?
Jane-nek meg kell tanulni pár dolgot. Először is azt, hogy kiben bízhat. Tekintve pedig azt, hogy Hollywoodban él, ez a lista igencsak rövidkének bizonyul. A bulvársajtó pedig csak a feszültséget szítja közte és Madison között. Úgy dönt, pasi szünetet tart, hiszen azokkal úgyis csak a baj van. Na de ott van a gimnáziumi szerelme Caleb, Los Angelesben felbukkanó kiszemeltje, Braden, és a minden baj okozója, Jesse. Így tartsa be az ember, a fogadalmát!
Újdonsült legjobb barátnője, Scarlett, akinek újabban csak pasiján,  Liamen jár az esze. A gond az, hogy ha az ember egy népszerű show szereplője és a kamerák előtt más fiúkkal kell hetyegnie. Hisz Liam sem tesz szívesen úgy, mintha semmi köze nem lenne a lányhoz.

Az események felgyorsulnak, a dolgok elszabadulnak és Jane hihetetlen felfedezést tesz. Mi a valóság? Miben éltek eddig?

Ez a könyv egy valódi csemege! A tv sztár írónő, Lauren Conrad lerántja a leplet és megmutatja, az igazi drámák csak a színfalak mögött zajlanak. Mi a látszat és mi a valóság? Mert a kettő sokszor élesen elkülönül mind a barátságban, szerelemben vagy éppen a sztárvilágban.
A könyv bekísér az "öltözőkbe".

Mikor utánanéztem a könyvnek, az a meglepetés ért, hogy ez a könyv az L.A Candy sorozat befejező kötete. Ennek ellenére, nyugodtan mondhatom, lehet olvasni külön is. Az előző két rész pedig biztosan felkerült az elolvasandó könyvek listájára, ahol rögtön az élmezőnybe csúszott, de erős a mezőny! Mit olvasok legközelebb? Meglátjuk!

🕮Addig is jöjjön egy kis ízelítő a könyvből:🕮

"Ha Gabyval meg Scarlett-tel ki is tárgyalják majd Madisont, jobb lesz azt a színfalak mögött, egy mosdóba zárkózva megejteni, nem pedig a vörös szőnyegen - ahol egyetlen szó, egyetlen arcrezdülés sem maradhat észrevétlenül, sőt felveszik, kielemzik."



"- Na és milyen? Mármint híresnek lenni. Jó buli? Vagy kész őrület? Idegtépő?- kérdezte Naveen.
- Mind jellemző, amit felsoroltál - felelte Scarlett.
...
- De például fontos, hogy ezt az egész Hollywood jelenséget ne vegye az ember túl komolyan.."



"- Miről beszélsz?
 - Arról, hogy néha hazudni kell az embereknek, a saját érdekükben."



"- Elhagytál minket. Eltűntél, aztán arra eszméltem, hogy ott vagy a tévében, és milliókat kaszálsz.
...
- Jössz mész itt a Gucci cipődben, és úgy teszel, mintha különb lennél másoknál.... ez kéthavi lakbér, Maddy. Kéthavi lakbéren taposol."



" A francba a többi emberrel! A csúcson lenni magányos dolog, de totál megéri."



" - Ejha! Semmi Photoshop? Ez nem vall Hollywoodra!
  - Ugye? Üdítő kivétel."



" - El tudod képzelni, milyen lenne a világ Photoshop nélkül? Nézegethetnénk a celebek ráncait, babahaját, hatalmas pattanásait és vastag bokáját..."



" - Rendben, akkor megyek is, és újabb "névtelen forrás"-ként működésbe lépek."



" Ha újra megbánt téged, istenemre mondom, személyesen fogok neki komoly testi sértést okozni."





" A Coco de Ville furcsán festett így nappal, belülről, fényesen kivilágítva, ugyanakkor szinte teljesen üresen. A padló felseperve, a pult letakarítva, a mindenféle tarkabarka mintás díszpárna gondosan egymás mellé sorakoztatva, a levegőben fojtott csend. Nehéz volt elképzelni, hogy rövid időn belül a hely tömve lesz - iszogató, táncoló emberekkel, akik túlharsogják majd a zenét, és kilötyögtetik a koktélokat. "



" Az egyetlen, amit nyilvánosságra hozok veled kapcsolatban, szívem, hogy te drága, gyönyörű, hamisíthatatlan igazgyöngyként ragyogsz a veszedelmes, botoxos műnők tengerében - fogalmazott,..."



" De hát tudvalevő, hogy a reality tévé nem száz százalékban a valóságról szól, de ez egy őrület."



" Van egy jó hírem... tudod, mi van a birtokodban? Az ellenfél forgatókönyve."



"... megigazítva Gucci napszemüvegét, már vagy századjára (visszább kellene vennie a "sztárallűrökből"), miközben úgy tesz, mint aki észre sem veszi azt a fél tucat pasit, aki gátlástalanul bámulja. Megnyugtatta magát, hogy minden "a terv" szerint halad; hírnevet, vagyont és pasikat ígért... a hallgatásért cserébe..." 



" Leszámítva... amiket csináltat velem. Például hogy minden egyes snitt előtt meg kell csináltatnom a hajamat és a sminkemet. Aztán a nyakamba varrta ezt a stylistot is, aki abszolút mértékben megváltozatta az öltözködésemet. Először jó heccnek tűnt, de már úgy érzem, nem én vagyok. Olyan mintha valami szerepet játszanék."



" Ami Vegasban történik, Vegasban is marad- "



" Madison elmosolyodott, de most igazából - napok óta először."






Hamarosan jövök,🔖

Edina📌

Előző bejegyzésem: Hello-május

Eddigi könyvajánlómhoz: kattints erre a szövegre



You May Also Like

0 megjegyzés