Hogyan induljon jól a reggeled

by - április 07, 2018

Sziasztok!😊

Most, hogy magunk mögött tudhatjuk a tavaszi szünetet, gondolom mindenki szomorúan vette tudomásul, szerdától bizony ott folytattuk, ahol jó pár nappal azelőtt abbahagytuk.💬👣

Ezzel a ténnyel talán nehéz is megbarátkozni, de a csodaszép napsütéssel tarkított reggelek talán még inkább hatnak ránk.
Reggelente te is inkább visszabújnál az ágyba, magadra húznád a takaród és elővennéd a hagyjatok békén , nem érdekel semmi elvedet? Vagy csupán nehezen kelsz fel amikor csörög a vekker? Ismered a csak még 5 percet könyörgést? Akkor ez a bejegyzés neked szól. Sokakkal ellentétben, én igyekszem pozitívan felfogni az új nap eljövetelét.
Talán nem is hinnéd, de annak, hogy valaki kipihenten ébredjen, nemcsak az a feltétele, hogy korán térjen nyugovóra. Nézzük, hogyan készítheted elő a nyugodt reggeled, segítve ezzel magadon.🔍

Ki kell alakítanod a saját rutinodat. Ehhez viszont tapasztalatokra, tippekre is szükséged van. Na ez az amiért ez a bejegyzés megszületett. No meg annak apropóján, hogy a nemrégiben vitára bocsátott kérdésre, miszerint 'Te kipihent vagy e reggelente' csupán 13% válaszolt igennel.📝

📌Amiket tegyél mielőtt aludni mész:

- Tervezd el a reggelid, reggelt 📑

Készíts magadnak akár egy kisebb jegyzetet az elkövetkezendő nap teendőiről, így már nem fogsz az ágyban egész éjjel azon a dolgokon agyalni, miről nem szabad megfeledkezned másnap. Kiváló stresszlevezető, ha kiírod, leírod a feladataidat.

- Mozogj🏃

Kevesen tudják, de a mozgás jótékony hatással van az álmokra, pihenésre. Sokkal kipihentebb leszel, ha a délutánodat egy jó kis gyakorlatsorral zárod. Nem kell lefutni a maratont, elég akár pár nyújtó gyakorlat is, esetleg jóga, ha szereted azt a mozgásformát.

- Takaró🛏

Válassz olyan takarót, mely kellő hőmérsékletben tart. Ne legyen műszálas vagy egyéb kényelmetlen anyagból. Találd meg a hozzád legjobban passzolót. Azt a darabot, mely a komfortzónádba beleillik.


- Készíts ki a másnapi outfitodat és a hozzá illő ékszereket👗

Ha te (is) a "nincs egy rongyom se" szindrómában szenvedsz reggelente, akkor jó megoldás erre a tudatos előkészület. Szánj egy 5-10 percet esténként arra, hogy átgondold/elővedd/megkeresd a szükséges ruhaneműt. Sok felesleges idegeskedést spórolsz meg reggelente, ha már szó szerint magadra kell csak rántanod a ruhákat. Ugyanígy tegyél a hozzá illő ékszerekkel is.


- Pakolj be📚

A tanulás befejeztével, menj végig az órarendeden és sorra tedd be a füzeteket/tankönyveket. Ne halaszd reggelre, mert elfelejthetsz valami fontos papírt, beadandót, füzetet stb.... Addig tedd meg még frissen benne vagy, így zárd le az ismeretszerzési folyamatod.


-Kapcsold ki a telót/tabletet!📵

Fontos dolog! Ha pl 10 órakor mész aludni, akkor legkésőbb fél órával, már ne vedd elő az elektromos kütyüket. A nagy tudósok szerint, a lefekvés előtt egy órával már nem kellene agyunkat a káros sugárzásnak kitenni. Bár ez sokszor nehéz dolog, hiszen ismerjük az "ó csak még egyszer végig görgetem az instát" érzést,  mégis próbáljunk rá figyelni.
(Tipp: A legtöbb telefonban van automatikus/ütemezett kikapcsolás/lezárás, ha ezt beállítjuk, kénytelenek leszünk otthagyni a online világot.)

-Ébresztő⏰

Ha ébresztő óra vagy vekker kelt, miután bekapcsoltad és beállítottad ezt, tedd a szobád másik sarkába. Ne közvetlenül az éjjeli szekrényedre vagy az ágyad mellé, ahol közel van hozzád, mert akkor nagy az esélye, hogy a csörgés lenyomása után, annak minden tiltakozása ellenére, visszaalszol.


-Igyál egy pohár vizet:🥃

A víz rengeteg jótékony hatásairól ide kattintva olvashatsz.




📌Amiket csinálj, mikor már lefeküdtél és alvás előtt vagy:🛏

-kapcsold le a villanyt💡

Aludj sötétben így az agyadat nem zavarják meg a fények. Természetesen, ha neked már van bevált szokásod, pl.: hogy az éjjeli szekrényeden van valami a világít, ne változtass rajta, kivéve akkor, ha e miatt nem alszol jól.

-olvass📖

Lefekvés előtt ki tudna jobb programot, egy jó könyv olvasásánál? Na ugye! Hidd el, segít, ha valamivel kikapcsolsz mielőtt nyugovóra térnél. Ha esetleg nem szeretsz könyvet olvasni, lehet egy magazin is. A lényeg, hogy papír alapú legyen és ne virtuális, okot lásd fentebb.

📌Reggeli teendők:

-A felébredés után, húzd szét a függönyöket, ha szükséges szellőztess picit, a friss levegő mindig jótékony hatással van szervezetünkre.🌄

-A fürdőszobában a reggeli mosakodást előzze meg egy arcmosás hideg vízzel. Ez nem csak hogy felfrissít, de jót tesz a bőrünknek is.🛁

-Relaxálj, hallgass zenét, vagy tegyél valami olyat, ami felélénkít.📻

-Végezhetsz pár reggeli tornagyakorlatot is, hogy teljesen felébredj.👟

-Reggelizz! Nemhiába mondják, hiszen ez ad neked energiát egész délelőttre! Igyál friss üdítőt, teát.🍽

-Végezetül, ágyazz be, hiszen ha rendet hagysz magad körül , jobban fogod érezni magad.🛏



🌞Csodaszép napot mindenkinek!🌞

Hamarosan jelentkezem,

Edina🎀

Előző bejegyzésem: Köszöntelek Április












You May Also Like

0 megjegyzés