Bakancslistás helyszínek #1

by - április 28, 2018

Sziasztok!☺

Itt a tavaaasz! Végre! Ti is legalább annyira vártátok már, mint én? Ilyenkor, ahogy a természet fokozatosan éled a téli álmából, valahogy mi is úgy kezdünk kicsit több késztetést érezni arra, hogy kimozduljunk! Éppen ezért, hoztam ma nektek egy helyszínt, kis hazánkból, ahová érdemes ellátogatni! Akár csak egy napra is! Hosszú hétvégi program? Utazz ide! 🌞🌞

Nem olyan régen, amikor Miskolc környékén kirándultunk, eljutottunk Tarcalra. Amitől mindössze pár kilométerre található egy gyönyörű bányató! 15 perc könnyed séta után már elénk is tárul a tokaji borvidék egyik legszebb kis falujának nevezetessége. A forrásvizek által feltöltött tó, gyönyörű környezetben terül el.🌅🌄



Felfelé az ösvényen a táj magáért beszél.



A tó vize kékeszöld és nagyon tiszta, fürdésre azonban sajnos nem alkalmas. A sziklás part ugyanis hirtelen mélyül, így benne úszni szigorúan tilos.






 A Kopasz-hegyen megbúvó tavacska mellett helyet kapott még egy Áldó Krisztus is, mely nemcsak hazánk, hanem Európa legnagyobb Jézust ábrázoló szobra is. A 8,5m magas szobor gránitból készült.



A hegyen nyugalmas sétákat tehetünk, utunkat pedig csodálatos panoráma kíséri.





A faluban található még a Degenfeld-kastélyból és Andrássy kúriából kialakított hotel is, így ha kedvünk támadna még több időt tölteni eme mesés helyen, a megpihenő vándort szívesen fogadják.

A kúria a XVIII. század második felében épült, barokk stílusban , melyen klasszicista jegyek is megtalálhatóak.

A kastély eredeti tulajdonosa , Gróf Degenfeld Imre fontos személyiség volt a tokaj hegyalja és a környék életében.
A háborúk után megfosztották vagyonától. 1994-ben a család visszavásárolta a szőlőbirtokot, valamint a kastélyt is, melyet felújítottak és kastélyszállóként nyitottak meg 1996-ban.

(Forrás: kirándulástervező.hu) 


Már írtam nektek arról, hogy mennyire szeretek itthon utazgatni, hihetetlen mennyi szép hely van Magyarországon! Ti merre jártatok már? Milyen helyszíneket ajánlanátok egymásnak? Írjátok meg.


Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét kíván,

Edina

Hamarosan jövök egy újabb bejegyzéssel.

Ui.: Képzeljétek, ez az 50. (!) posztom a blogon! Ki van velem a kezdetek óta? Mi a véleményetek az oldalról? Visszajelzéseiteket mindig várom üzenetben!


Előző bejegyzésem: Az-első-kmk-s-szeretetcsomagom

Utazós bejegyzéseim: Ide kattints

Végezetül jöjjenek a képek, melyek szerintem magukért beszélnek:













You May Also Like

0 megjegyzés