Karácsonyi film és zeneajánló

by - december 23, 2017

Sziasztok!🎄

Eljött ez a nap is. Holnap elérkezik december 24-e. Így a mai újabb rendhagyó karácsony bejegyzésben filmeket és zenealbumokat fogok nektek ajánlani. Mivel a mai és holnapi sütés-főzés és mindenféle előkészületek valamint nagy családi vacsorák után a legjobb program a közös filmnézés. Valamint, például nálunk, egész nap karácsonyi zenei egyvelegek szólnak.
Nálatok mi a szokás?

1) Reszkessetek betörők- hiszen nincs karácsony Kevin nélkül idén sem
Ebben az évben a tv2 tűzte műsorára a klasszikust, holnap 21:25-től követhetjük nyomon.


2) Grincs
Létezik egy varázslatos város, amely csak egy hópehelyben létezik. Whoville-ben él a Who család. Nem túl szépek, és kicsit túl anyagiasak is, viszont a maguk módján szimpatikusak. Imádják az ünnepeket. Legfőképpen a Karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a Karácsony nem tetszik. Ő a Grincs, a galád, rosszindulatú szörnyeteg, aki a város fölött magasodó Kobakhegyen él önkéntes száműzetésben. Egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Cindy, a család legkisebb azonban úgy gondolja, nem helyénvaló dolog, ha a szeretet ünnepét a Grincs magányosan tölti, így meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után a Grincs egy az egyben ellopja a Karácsonyt.

3) Holiday
Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.

4) Hull a pelyhes
Howard Langstonnak (Arnold Schwarzenegger), az elfoglalt üzletembernek nem marad ideje feleségére és kisfiára, Jamie-re. A szomszéd gyerek bezzeg igazi rénszarvast kap az apukájától, így Langston úgy dönt, hogy minden erejét latba veti és ha törik, ha szakad, megszerzi fiának minden gyerek aktuális álmát, Turbo Mant. Alaposan össze kell szednie magát, ha valóban teljesíteni akarja ezt a látszólag egyszerű kívánságot, mert ez a gyerekcsoda már hetek óta hiánycikk és mire a mindenre elszánt Howard végre talál egy elfeledett példányt, addigra már-már vérre menő harcot kell vívnia egy mindenre elszánt postással, aki szintén a kisfiának akar örömet szerezni. S miközben hősünk elkeseredett küzdelmet folytat az idővel, a kedves szomszéd csendben elfoglalja otthon Howard helyét.

5) Négy karácsony
Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) módszeresen kerülik a karácsonyi ünnepségeket, és a legelképesztőbb sztorikkal etetik a családot, csakhogy ne kelljen részt venniük a családi összejöveteleken. Egy élő közvetítés révén azonban lebuknak, és kénytelenek végiglátogatni a szülőket, akik persze mind elváltak. A négy látogatás során alapos ízelítőt kapnak a családi melegségből és egymás féltett titkaiból.


6) Télapu- a kedvencem, ha még nem láttad, idén muszáj lesz


Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláír egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! 



 
 
7) Karácsonyi lidércnyomás


Az ünnepek birodalmában járunk. Halloween város ceremóniamestere, Rosszcsont Jack belefásulva a sok kötelező rémisztgetésbe, ellátogat a közeli Karácsonyvárosba, ahol megirigyli a Mikulás izgalmas munkakörét. Elraboltatja a Mikulást, és átveszi a karácsonyi feladatokat. A megszokott labdák és babák helyett ezúttal levágott fejű rongyláb meglepetések várják a gyerekeket a fa alatt. 
 
8) Shrekből az angyal


Shrek, a nagy kedvenc most ismét visszatért, ám ezúttal nem egy egészestés filmben láthatjuk viszont, hanem rövid időre bepillanthatunk az otthonába a karácsonyi ünnepek közeledtével. Kedvenceink most is, mint mindig mulatságos helyzetekbe keverednek és szívet melengető párbeszédeket folytatnak, s természetesen az összes eddigi szereplő is kivétel nélkül felbukkan. A mindössze félórás film Shrek és Fiona karácsonyi készülődését, és az ünnepet mutatja be - amolyan ogre-módra.
 
9) Bunyó karácsonyig- Bud Spencer és Terence Hill rajongóknak


Moses (Bud Spencer) a vadnyugat egyik legügyesebb és legádázabb fejvadásza. E dicső foglalkozással igyekszik eltartani népes családját. Jól jönne neki az 5000 dollár, amit az elvetemült Sam Stone (Boots Southerland) fejére tűztek ki. Moses házában váratlanul megjelenik testvére, Travis (Terence Hill), akit nem igazán kedvel. Moses szívesen szabadulna öccse társaságától, de képtelen lerázni. Ráadásul állandóan összetűzésbe keverednek. Sam Stone elfogása sem megy simán, mert mindig sikerül átejtenie a fivéreket. 
 
10) A karácsonyi vakáció


Annie, a Télapó lánya életében először hagyhatja el az Északi-Sarkot. Miközben apja a távolból figyeli minden lépését egy kristálygömbön keresztül, a lány új barátokat szerez a napfényes Kaliforniában. Annie hamar munkát vállal egy hajdanán jobb időket is látott játékboltban, hogy segítsen életben tartani azt és ezzel is adózni a karácsony hagyományai előtt. 



 
 
11) Kelekótya karácsony
Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a decembertáji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal és békés karácsonyi otthont teremtsen - hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul.  

12) Csoda New Yorkban 


Susan Walkert (Mara Wilson), a hatéves kislányt nagy csalódás éri, amikor édesanyja elárulja neki, hogy a Télapó nem létezik. Felbukkan azonban egy fura alak, Kriss Kringle (Richard Attenborough), aki mindent a feje tetejére állít, azt mondja magáról, ő a Mikulás. Krisst bíróság elé citálják, hogy bizonyítsa be, valóban az, akinek állítja magát. A kedélyes öregúr segítségével Susan, és vele együtt sokan mások ráébrednek a Karácsony ünnepének valódi értelmére.
 
13) Huncut Karácsony


Az elkényeztetett és meglehetősen pimasz kis Eloise (Sofia Vassilieva) a Plaza Hotel legcsillogóbb lakosztályában él dadájával (Julie Andrews), és immár több mint hat éve tartja rettegésben a személyzetet és az igazgatót, Mr. Peabodyt (Victor A. Young). Az idei karácsonyra azonban minden eddiginél nagyobb veszély leselkedik, Eloise ugyanis fejébe veszi, hogy az igazgató lányának, a szép Rachelnek (Sara Topham) megakadályozza az esküvőjét Brooks-szal (Rick Roberts), a menő, de rosszindulatú ügyvéddel. A terv pofonegyszerű: karácsonyig össze kell hozni Rachelt régi szerelmével, Billel (Gavin Creel), a pincérfiúval.
 
14) Télbratyó


Fred Claus (Vince Vaughn), aki egész életében testvére, Nick, a Télapó (Paul Giamatti) árnyékában élt, ötvenezer dollárt próbál legombolni a tesóról. Télapó azonban bekeményít, és cserébe arra kötelezi Fredet, hogy pár napig dolgozzon neki. Az időzítés nem a legszerencsésebb, a minisztérium ugyanis a Télapó nyakára küldi Clyde-ot (Kevin Spacey), hogy a hatékonyságot vizsgálja. Csak három hiba, és a Télapó a manóival együtt ki van rúgva.
 
 
15) Kőkemény család
A Stone család mindig alaposan megválogatta a tagjait. A rajongott fiú, Everett (Dermot Mulroney) idén az új barátnőjét, Meredith-t (Sarah Jessica Parker) is magával hozza a karácsonyi ünnepségre. A baj az, hogy a család korántsem ilyen jövendőbelit képzelt el számára, és a véleményüket nem is rejtik véka alá. Meredith felveszi a kesztyűt, és elhívja a húgát, Julie-t (Claire Danes), aki alaposan befűt a Stone famíliának.

16) Mi a manó?


Az árva Buddy (Will Ferrer) az Északi-sarkon nevelkedett a Mikulás főmanójának a felügyelete alatt. De egy nap neki is észre kell vennie, hogy kétméteres magasságával kilóg a manók sorából. Amikor a Mikulástól megtudja az igazságot, felkerekedik, hogy megtalálja az igazi apját, Waltert (James Caan), aki New Yorkban él a családjával és mit sem sejt létezéséről. A találkozás fergetegesre sikerül, Walter ugyanis meg van győződve róla, hogy a manóruhás óriáscsecsemő, azaz Buddy csak egy karácsonyi tréfa.
 
17) Látástól Mikulásig


Jake bentlakásos gimnazistaként él távol otthonától. Édesapja meglepő ajándékkal kecsegteti, amennyiben hazaér időben karácsonyra. A fiú néhány éve már nem várja annyira az ünnepeket, amióta nem teljes a család. Ezúttal menne, de Kaliforniában, a sivatag kellős közepén találja magát pénz és papírok nélkül, ráadásul Mikulásnak öltöztetve. Az iskolai rögbi csapaton belüli legnagyobb ellensége így állt bosszút Jake rosszul sikerült tréfája miatt. Ráadásul amíg társa a sivatagban vesztegel, ő közben nyugodtan rástartolhat szabadon hagyott barátnőjére. Jake-nek minden áron haza kell jutnia New Yorkba. Útközben talán megleli a karácsony igazi értelmét...
 
18) Ki a télapó?
Ha a Karácsony a csodák ideje, idén a Télapónak (Leslie Nielsen) is szüksége van néhány különleges csodára. Peter Albright (Steven Eckholdt) sem hitte volna, hogy a Télapó belepottyan egyenesen az ő életébe, pontosabban a kocsija elé. Az eséstől amnéziássá váló Mikulás nem tudja teljesíteni karácsonyi kötelességeit, így segíteni kell neki. Egyedül Peter barátnőjének, Claire-nek (Robyn Lively) a 7 éves fia fog gyanút. 

19) Rabold el a télapót


Az Emerson család nemrégen költözött New Englandből középnyugatra. A gond csak az, hogy hó hiányában előfordulhat, hogy nem látogat el hozzájuk a télapó. A család legfiatalabb tagja, a kis Judy (Sierra Abel) csapdát állít, amibe bele is sétál a mit sem sejtő mikulás. A tájékozatlan szülők kihívják a rendőrséget, hogy bejelentést tegyenek a rablónak nézett látogatóról, a télapónak pedig hosszasan bizonygatnia kell kilétét, nehogy baja essen.

20) A karácsonyfa dísze


A gondterhelt Kathy találkozik Timmel, aki egy karácsonyfadíszt ad neki, mely a reményt jelképezi. Az asszony ismét megtanul örülni a karácsonynak. 
 
21) Káosz karácsonyra
Charlotte Cooper (Diane Keaton) a tökéletes karácsonyról álmodik, amikor esik a hó, sül a pulyka, illatoznak a sütemények, és boldog egyetértésben összegyűlik az egész család. Mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal. Mert ahol négy generáció gyűlik össze, ott előbb-utóbb kitör a káosz...
 
22) Ki segít a Mikulásnak ?


A történet első részéből megtudhatjuk, hogyan lett egy Claus nevű erdészből és feleségéből Mikulás és Mikulásné. A sztori második fele már a XX. századba vezet: a Mikulás főmanója, Patch összefut egy gonosz üzletemberrel, aki egyeduralomra tör a piacon, és ki akarja túri a Mikulást a helyéből.
 
23) Kiskarácsony Mindenáron
Egy kisváros büszke polgára, Danny (Danny DeVito) elhatározza, hogy az idén olyan boldog karácsonyt szervez, amit még az űrből is irigyelni fognak. Annyi kis fényes villanykörtével akarja feldíszíteni házát, hogy a marslakók is jól lássák. Szomszédját, Steve-et (Matthew Broderick) ez a terv rettentően bosszantja és mindenképpen meg akarja akadályozni. A frontvonalak egyértelműek, a lövészárkokat kiásták. Két elvetemült családapa mindenre kész, hogy pokollá tegye a szomszédja életét.
  

24) Karácsonyi kutyabalhé


Ez a szívmelengető kaland Disney klasszikus ünnepi meséinek legszebb hagyományait idézi. Most megtudhatod, hogyan kezdődött a Mikulás és hű négylábú segítőjének legendás barátsága! Amikor a Mikulás és legújabb jó barátja rájönnek, hogy a világ összes gyerekéből kiveszett az ünnep szelleme, felkerekednek, és elutaznak New Yorkba. Igen ám, de egy baleset következtében az öreg hószakállú elveszíti az emlékezetét, és így már csak hű kutyája, egy kedves kis árva és új barátja, Will segíthet ismét megtanítani a világot, arra hogy miről szól igazából az ünnep! 



 
 
25) Volt egyszer egy karácsony


Jön a Karácsony, és a Mikulás egész háznépe lázasan sürög-forog, de az idén valahogy az öregfiú szíve nincs a helyén... A világ kapzsiságától és önzésétől kiábrándultan be akarja dobni a törülközőt, de a lánya, Kristin rábeszéli, hogy adjon egy utolsó esélyt a halandóknak. Ha a lány be tudja bizonyítani, hogy akár csak egy család képes megváltozni, és újból jószívűvé és figyelmessé válni, akkor a Mikulás elhalasztja a vakációját Hawaiiban, és visszatér a szánjához. A baj csak az, hogy Kristin pont Morgan-ékat fogja ki - egy olyan családot, ahol az apa munkamániás, a gyerekek szerint meg az a legjobb móka, ha mogyoróvajat tesznek a bébi-csősz alsóneműjébe, és gyorsragasztót a tornatanár sípjába. És mindennek tetejébe ott van még a nővér, akihez képest Szörnyella De Frász olyan, mint a legédesebb kiskutya a százegyből, és aki keresztül akarja húzni a lány minden számítását. Vajon sikerül így Kristin-nek megtanítania a családot arra, hogy amit adnak, azt kapják vissza, és vajon meg tudja-e akadályozni, hogy a Karácsony szelleme eltűnjön - örökre?
 
26) Milliomos Mikulás


Shannon, az egyedülálló anya sofőrként dolgozik, így kénytelen karácsonykor a kisfiát egy dadusra bízni, ugyanis egész este egy gazdag férfit kell fuvaroznia. Fred, a milliomos megrögzötten szórja a pénzt, bárhol is jár. Az este során azonban Fredről rég elhallgatott titkok is napvilágra kerülnek. Shannon és Fred találkozása mindkettejük életét örökre megváltoztatja. 
 
És a zenék
 
Innen is kívánok minden kedves követőmnek békés, boldog karácsonyt! Legyen áldott az ünnep!

Edina 😊
 
Előző bejegyzésem:




 
 

You May Also Like

0 megjegyzés