Beth Moran Szerelem karácsonyra (Let it snow) könyvajánló

by - december 22, 2023

Sziasztok!

Szeretettel köszöntelek benneteket ebben a meglepetés bejegyzésben. Bár úgy meséltem, hogy erre az évre az előző, kortárs írókat összeszedő bejegyzés volt az utolsó publikált cikk a blogomon, azért titkon már tudtam, készülök egy kis meglepetéssel is! Mégpedig az idei tél legszebb regényének ajánlójával búcsúzik a blog 2023-tól. 




A Szerelem karácsonyra, az év legszebb élfestése díjat elnyert könyve, bár tudtommal nincs ilyen díj, de nálam mégis van, így tőlem maximálisan megkapta ezt a virtuális elismerést. Sőt, lehet, hogy még a hónap kedvence is ez lesz? Korai megmondani, de nincs kizárva, ugyanis kedvenc lett!

Jöjjön a fülszöveg: 

Hull ​a pelyhes…
Bea Armstrong, a helyi időjós – miután véget ért hosszú távú kapcsolata – igyekszik kerülni a családját, ezzel együtt elkerülhetetlen „ugye megmondtam” megjegyzéseiket. Ám ahogy sebesen közeledik a karácsony, végül mégis hazafelé tart a Charis House-ba, a sherwoodi erdő mélyén megbúvó iskolába, amelyet anyja és apja vezet a régi családi otthonukban. Mindennek tetejébe az elviselhetetlen Henry Fairfax – akit a szülei a kezdetektől fogva férjének szemeltek ki – szintén meghívást kapott.
A megváltás egy utolsó pillanatban kapott meghívó formájában érkezik egy felvételi interjúra, amelyen elnyerheti álmai állását. Csak néhány apró probléma akad… Az interjú Skóciában lesz, Bea-nek nincs autója, és máris hull a hó. Az egyetlen megoldás az, hogy Henry elviszi őt. Vajon lehet ennél rosszabb ez a karácsony…?
Ám a felejthetetlen, kétnapos interjú, egy rönkházban töltött éjszaka és egy rémálomszerű, havas tájakon át vezető utazás során Henryről kiderül, hogy egyáltalán nem olyan, mint gondolta. Ráadásul, amikor Bea első szerelme, egyben friss exe is felbukkan, Bea-nek nehéz döntést kell hoznia…




Nagyon-nagyon tetszett, s ráadásul nemcsak kívül gyönyörű, belül is maradandó, szép élményt nyújt. A bemutató videóm (ide kattints hozzá ) után rengetegen (és tényleg) írtatok, hogy mikor kezdem, mikor fogom olvasni, mert Ti is nagyon kíváncsiak vagytok rá. Nos, decemberben itt volt az idő, hogy a Let it snow elvarázsoljon. S hagytam neki! 

Kép forrása: Kossuth kiadó Facebook oldal



Több estén át volt a legkedvesebb olvasmányom. Amit vártam, hogy újra este legyen és elővehessek, amit örömmel olvastam, amit elolvasása után csak magamhoz öleltem és kellemes emlékként viszek tovább. 

Ennél jobb, téliesebb hangulatú regénnyel aligha kezdhettem volna a könyvbéli hangolódást az ünnepekre. 

Bevallom a fülszöveg először egy klisékkel tarkított kötetet sugallt , amivel semmi gond nincs, hiszen imádom a könnyed történeteket, pláne a vizsgaidőszakban! Majd kellemes meglepetés ért, jócskán volt itt megfelelési kényszer, családi kapcsolatok, önmagunk felé tarkított elvárások, útkeresés, elengedés, titkok a múltból és persze szerelem.

Az East Midlands-i hírcsatorna fő időjósa , Bea szemszögéből ismerjük meg a történetet. Bea karrierje szárnyal, ám mind magánéletben, mind pedig a karrierjében valami másra vágyik. Egy keskeny és kanyargós út veszi kezdetét élete fejezetében. 

Kapcsolata tönkrement, a munkahelyi légkör egyre feszültebb, a karácsony közeledtével pedig szembe kell néznie családjával, a nem kívánatos szempárokkal és a kéretlen véleményformálásokkal. Csak egy tipikus ünnepi vacsora, összejövetel ... , gondolja. Az események azonban nem várt fordulatokat vesznek, amikor a családi vacsorán megjelenik Henry is, akivel gyermekkoruk óta húzzák egymást agyát, eleinte játékból, mígnem egy komoly ellentétté kovácsolódik köztük az évek folyamán. Most viszont szüksége lesz a férfi segítségére, ugyanis élete lehetősége előtt áll, de az állásinterjúhoz Skóciába kell utaznia. Végül elfogadja a felajánlott segítséget és ketten együtt elindulnak egy felejthetetlen utazás felé! Őrült és komikus napok veszik kezdetét, de persze kellő komolysággal is színesítve, maradandó élménnyé téve a kötetet. 

Vissza fognak érni, mielőtt a hó mindent beborít? Ők ebben reménykednek. 



" A hópelyhek mellett kavargó ezernyi emlék között felbukkant a kamaszkori szenvedély keserédes fájdalma, amely annyi reményt hordozott magában, hogy aztán annyi  évvel később darabokra törjön."

A cselekmény innen indul meg igazán és szinte lavinaként hullik elénk! Imádtam! Az egyik legszórakoztatóbb történet volt, amit olvastam. 
Látni, hogyan jön rá Bea, hogy Henry már nem az az unalmas, idegesítő, kockafej srác a suliból a világ legbénább frizurájával. 
" A sors fintora, de végül egészen kikupálódott. Kifejezetten nyugtalanító volt a dolog, anya talán mégsem tévedett akkorát ..." 


Ez a könyv nemcsak a külcsínyre megy rá. Kicsit olyan, mint maga a karácsony. A legtöbben csak a csillogást, az ajándékok vakító fényét veszik észre, de közben legbelül történik évről évre az igazi csoda! Merjünk lépni, hinni a csodákban, elhinni, hogy igenis jár nekünk. 

Csodálatos karácsonyi hangulatú könyv, winter wonderland, white christmas és minden, amit csak el tudtok képzelni. A legjobb Pinterest inspiráció, amit keresel! 

Egy kellemes, karácsony csoda! Ékszerdoboza az ünnepnek! A válasz oly sok problémára, a könyv, ami lehetőséget ad elszakadni a mindennapok problémáitól, nemcsak az ünnepek alatt!  

Komoly mennyiségú karácsonyi varázslat és csillámpor bekészítve! Készen állsz? 

" Cora egy utolsó, tökéletes karácsonyt akart, amire mindenki emlékezni fog. Fojtott hangú beszélgetések és anélkül, hogy mindenki szomorú legyen, mert lehet, hogy soha többé nem lesz rá lehetőségünk. " Lassan minden értelmet nyer. Minden szabad perc teleszuszakolva karácsonnyal, szeretettel. 

" - Ó, tudod hogy van ez. Valahányszor úgy döntök, hogy a családom nem is olyan rossz, igazságtalan voltam velük, és le kell higgadnom, mindig valami ilyesmit csinálnak. 
Odajött hozzám, és leült mellém.



Egyértelműen Henry volt a kedvenc szereplőm, vita és mese nincs! Bea meteorológus pedig még a kórházakba is elviszi a napsütést! Noha párszor biztos voltam benne, hogy megkeresem Beat és én ütöm fejbe, hogy vegye már észre a körülötte lévő történéseket, azt, aki igazán tesz érte, nagyon szerettem olvasni! :D 


Néha olyan érzésem volt, mintha valaki ledobta volna a téli bombát, és az hópelyheket szórva, varázslatot szórva a világra ért volna földet. Tökéletesen emelte az ünnep fényét.
Mesél az emberekről. Arról, mennyire közösségre vagyunk teremtve, hogyan teremtünk kapcsolatot egymással. " Ezt a hatalmas kihívást csak együtt tudjuk megoldani. Akár a szomszédokkal való beszélgetés során, akár a Twitter - hashtagen keresztül találjuk meg ezt a közösséget, mindannyiunknak szüksége van rá." (Apropó , jelen vagytok a Threads alkalmazáson? Én is, ktssyedina néven találtok meg engem, szintén.)


Mindennapi dolgokkal tűzdelve, amelyeken gyorsan át is lehet siklani, mint hegyoldalból a szánkó csúszik lefelé, de közben érzően nézhetjük a mellettünk elsuhanó tájat, tanulva a természetről, önmagunkról, másokról. 
Szinte ropog a hó a lábunk alatt, holott nem épp a legtéliesebb napokat éljük meg a jelenben. 

A környezet meseszép, akkor is tökéletes át tudja adni a tél varázsát, ha nem néztek közben decemberi válogatást , vagy nem hallgatjátok a Bagossy Brothers Company Ünnep című albumát. Utóbbit mondjuk nagyon ajánlom hozzá! ;-) 

Nem tudom rá azt mondani, hogy átlagos könyv volt. Meg maga volt a karácsonyi ígéret, varázslat! Sőt, igenis mindenkinek tudom ajánlani, aki idén valami igazán különleges könyvet keresne az ünnepekre. 
Az én szívemhez vezető utat abszolút megtalálta ez a könyv, és ennek a nem mindennapi családnak a története. Valahol pedig mégis mindenki magára ismer ebben a famíliában! Az Armstrong fura, bohókás világában azonban minden lehetséges! 

Teljesen könnyednek sem mondanám, hiszen inkább a kellő egyensúly között lavírozunk! Komoly és szórakoztató jelenetek között. Nem lehet mellette unatkozni! Rendkívül összetett, kalandos, kidolgozott. Színes, szerethető karakterek, igazán értékes mondanivaló. 

Üzenete nyílt, mély és őszinte : " Szerintem a legmenőbb dolog, amit tehetsz, hogy önmagad vagy." 

Ha a Te elmúlt napjaid, heted, éved is elég megterhelő volt, s igazából csak egy hosszú fürdőre, egy jó könyvre és egy finom teára vágysz: a legnagyobb szívvel ajánlom a Szerelem karácsonyra regényt! 

" Előrejelzésem a jövőre? 
Látványosnak ígérkezett." 

Pontozás / tudnivalók:📚📚                   
Történet: 5/5

Karakterek: 5/4

Borító: 5/5****

Cím: 5/ 5*

Stílus: 5/5

Szórakoztatás: 5/5*

Vége: 5/5

Kiadás: 2023 Kossuth kiadó

Oldalszám: 414 

Idézetek / kedvenc részek 🕮🔖               

" Vajon az ő élete is üresebbnek, kisebbnek tűnt nélkülem, mint az enyém nélküle? "

" Tényleg így kell végződnie a történetünknek - összetört szívvel, csalódással és egy hegynyi megszegett ígérettel? " 

" Az, hogy nem vagyok hajlandó megváltoztatni magam a népszerűség kedvéért , nem jelenti azt, hogy nem érdekel , bárki mit gondol rólam. "

Karácsony a Kossuth kiadóval



" Joy nagyi, itt az ajándékod tőlem, Frankie-től és Elanától. Ez egy könyv, amit hallgathatsz, mert anyu azt mondta, hogy a szemed már túl öreg ahhoz, hogy olvass." 

" Egy újabb utazás a kedvenc időjósommal, ahol bármi megtörténhet, és valószínűleg meg is fog történni? Örömömre szolgál. - Ismét rám néz. - " 

" Anyád egy krikettütővel verte koponyán. Esküszik, hogy baleset volt, de mindketten tudjuk, hogy anyád jobban céloz, mint egy precíziós lézer."

" - Inkább azt mondom, hogy néha érdemes hatalmas kockázatot vállalni valamiért, ami nagyon sokat jelent számodra, mèg akkor is, ha mások ezt ostobaságnak és felelőtlenségnek tartják. "

" A csodának sokkal nagyobb az esélye, ha megpróbálod. "

" – Szenteste van. Fogadd be a kalandot. "




Áldott, békés, szeretetteljes Karácsonyi ünnepeket kívánok innen is! 
Sok jó (könyv)élményben gazdag , Boldog Új Évet mindenkinek ! 🎊





Jó olvasást!


Ne feledjétek a mottót, nincs időm rossz könyvekre! #nincsidőmrosszkönyvekre


Előző könyvajánló : Stella-Albright-Holdfény-szonáta 

A recenziós könyvekről általánosságban szóló írásomat is ajánlom, kérlek, olvasd el hozzá, ha érdekel a téma. Minden-amit-recenziós-posztokról-nálam-tudni- kell

Minden további könyvajánlót megtalálsz a blogon. Érdemes nézelődni a kategória fül alatt is, ahol címkeként szedve látod az összes bejegyzést.

Ahol még megtalálod írásaimat, ajánlóimat és képeimet :
    Instagram: ktssyedina
    Facebook : ktssyedina
    Moly.hu : dontforgettosmileandread
    Pinterest : ktssyedina 
    Threads : ktssyedina 


Remélem még találkozunk, én ugyanis
hamarosan jövök!







A bejegyzés bármely részletének felhasználásához a szerző írásbeli engedélye szükséges. 
Minden jog fenntartva
2017-2024
Copyrigth,© Kutasi Edina

You May Also Like

0 megjegyzés