Karácsonyi könyvajánló

by - december 22, 2020

 Sziasztok!


Meglepetten tapasztaltam a minap, mikor nosztalgáztam kicsit a blogbejegyzések között, hogy még nem került sor a kedvenc téli könyveim bemutatására. Mikor is lenne erre jobb alkalom, mint így a karácsonyi időszakban? A mai bejegyzésben tehát HÉT olyan klassz könyvet ajánlok Nektek, amit bátran olvashattok az ünnepi időszakban.  Jó párat én is újraolvasok belőlük idén. 

Nézzük a kedvenceimet! 

Leiner Laura - Mindig karácsony  5/5*

Karácsony. Káprázatos fények az utcákon, készülődés az ünnepekre, tolongó emberek a plázákban.
A bevásárlóközpont forgatagában, december 23-án három lány egymás mögé kerül a mozgólépcsőn, éppen akkor, amikor egy prank videónak köszönhetően 14:59 perckor hirtelen leáll a szerkezet.

A Mindig karácsony Anna, Luca és Bogi történetét meséli el, akiknek látszólag semmi közük egymáshoz, sorsukat mégis ezernyi láthatatlan szál köti össze karácsonykor.

Jay Asher -Micsoda fény  (Épp most olvasom)
A ​szerelem mindent legyőz?
Sierra szeretné megérteni. Caleb szeretné jóvátenni.
Együtt rátalálhatnának az igaz szerelemre – ha elég bátrak ahhoz, hogy elfogadják, ami történt.
Keserédes történet az első szerelemről, a megbocsátás erejéről és a második esélyekről. Arról, hogyan lásd meg a másik valódi személyiségét. Sierra csak átmenetileg lakik a városban: a családjával minden évben eltöltenek itt egy rövid időszakot. Ez idő alatt a lány megpróbál érzelmileg távol maradni a fiúktól – Caleb pedig épp azon dolgozik, hogy megbocsásson önmagának, miután egy szörnyű tettet vitt véghez. A fiú szerint: mindenkinek lehet néha rossz napja. De csak akkor kezd el hinni ebben igazán, miután megismerte Sierrát.

W Bruce Cameron - Karácsonyi kutyavásár 5/4,5 *
Josh ​Michaels magányosan nyalogatja sebeit coloradói otthonában.
Ám életét feldúlja, amikor a szomszédja – legnagyobb megrökönyödésére –az ő nyakába varrja mindenórás kutyáját. Lucy melegbarna kutyaszeme azonban rögtön leveszi őt a lábáról, és , elhatározza, hogy mindent megtesz a kutyamamáért és imádnivalónak ígérkező kölykeiért.
Azelőtt sosem volt kutyája, ezért az állatmenhelyhez fordul segítségért. Megismerkedik Kerrivel, a gyönyörű és éles nyelvű állatbaráttal. Irányítása alatt Josh megtanulja, hogyan nevelje fel a kiskutyákat, hogy aztán örökbe adhassa őket a menhely Karácsonyi kutyavásárán. Mindeközben fülig beleszeret a lányba.
Azonban még annál is szerelmesebb lesz újdonsült, bundás családjába, akik váratlan boldogsággal aranyozzák be a napjait. Vajon képes lesz-e elszakadni imádott kiskutyáitól. Kerri és közte is feszültté válik a viszony; Josh nem akarja elveszíteni a lányt, ám nem tudja, hogyan hozhatná helyre a dolgokat.
Vajon igazán képes gyökerestől felforgatni az ember életét egy alomnyi karácsonyi meglepetés?

Simon Márton: Rókák esküvője- vers szeretőknek 5/4 *
Simon Márton harmadik kötetének költészete egyenes beszéd, kitérőkkel. Egy olyan belső monológ felvétele, amelyből az ébrenlét cenzorai még nem vágták ki a mindennapokat folytonos ostrom alatt tartó irracionalitást. Néha nehéz különbséget tenni élők és holtak között: van, aki távozik, és van, aki visszajár. Az emberi beszédet meg-megrepesztik a természet és a technológia szívhangjai. Belebotlunk egy papírpohárba, és mire felnézünk, a versmondatba már besétált egy őz. Vagy egy róka, amelyben a legtöbb hagyományos kultúra szerint soha nem lehet megbízni. Simon Márton versei azonban egy olyan világról szólnak, ahol lehet, hogy már csak a rókákban bízhatunk.

Agatha Christie - Karácsonyi krimik 5/4 *
Christie-t ​karácsonyra!
Így hirdette az angol kiadója évtizedeken keresztül Agatha Christie új könyvét. Bizonyára nem csak üzleti fogásról volt szó: maga a krimi királynője akart boldog ünnepeket kívánni az olvasóinak egy új könyvvel minden évben. Mert Christie számára a karácsony különösen fontos volt, ami abból is tudható, hogy több regényében és elbeszélésében is az ünnep szolgáltatja a hátteret az eseményekhez.
Az egyikben Hercule Poirot vidéken tölti a karácsonyt, és az ünnep reggelén holttestet talál a hóban, amely aztán eltűnik…
A második történet főhőse szintén Poirot, aki majdnem negyven évvel később megint kénytelen egy vidéki kúriában karácsonyozni, és a herceg ellopott rubinját kell megkeresnie.
Majd megint csak Poirot következik, és egy gyűlölködő család emlékezetes leírása. A szeretet ünnepén a családfőt holtan találják, és a jelenlevők közül senki sem sajnálja.
Végül azért Miss Marple is kap egy emlékezetes karácsonyi szerepet. Egy vidéki szállodában gyilkosság történik az ünnepek alatt, és csak a szelíd, kék szemű vénkisasszony lát át a gonosztevő mesterkedésén.
Az írónő karácsonyi krimijeit most először gyűjtöttük össze magyarul is egy kötetben.

Catherine Rider - Csók Párizsban 5/4,5 *
Serena Funtes aztán egy pillanatot sem akar elpazarolni hőn áhított párizsi kirándulásából. Minden megtervezett, a térképre gondosan fényképeket tűzött a megnézendő helyekről, és a legeslegutolsó dolog, amire vágyik az, hogy szemernyit is változtasson a tervein. Aztán egyszer csak Jean-Luc-kel, tesója pasijának francia barátjával rójja a várost. A fiúnak fotóznia kell, ha valaha is le szeretné tenni a fényképezés vizsgáját, de ez teljesen lelassítja Serenát. Miért nem a fiú kicsit hozzá igazodni? Egyik pillanatban civakodnak, a másikban összegabalyodnak… majd hamarosan olyan zegzugait fedezi fel közösen Párizsnak, amit Serena nem is álmodott. És amikor a szerelem beköszönt, néha egy másik optikát kell feltennünk, hogy észrevegyük azt, ami az orrunk előtt van…

Ajándékba adlak - 12 ünnepi történet ismert szerzők tollaiból 5/4*
Az ​Ajándékba adlak néhol torokszorító, máshol humoros történetei hagyományos ünnepeket örökítenek meg, de korántsem hagyományos szereplőkkel és helyzetekkel.
David Levithan, többek között az Egy másik nap világhírű szerzője, egy eszeveszett karácsonyról ír, amelyben egy srác Mikulásnak öltözve próbálja meglepni barátja kishúgát. A félreértések és bonyodalmak elkerülhetetlenek, de mit szól majd a család, ha kiderül, hogy a Mikulás idén valójában szerelmet vallani jött?
Gayle Forman, aki az Itt voltam című regénnyel szerzett több millió rajongót, Sophie és Russell világába enged bepillantást, ahol a kívülállás erény is lehet, és egy apró csoda akár szerelmet is hozhat az iskola falai közé.
Noel súlyosan allergiás a diófélékre, Mags majdnem a biztos halálból hozza vissza. Minden évben együtt ünneplik a szilvesztert, de vajon van-e a más a barátságon túl is a számukra? Rainbow Rowell, az Eleanor és Park és a Fangirl népszerű írója négy varázsos éjszaka történetét meséli el.
Ráadásnak pedig egy-egy felejthetetlen ünnepi történetet kapunk Holly Black, Ally Carter, Jenny Han, Kelly Link, Myra McEntire, Matt de la Peña, Stephanie Perkins, Laini Taylor és Kiersten White sztárszerzők tollából.


Nos, ez lett az én top7-es ünnepi listám!
Ti mivel egészítenétek ki? Ajánljatok nekem  könyveket a témában!!
A könyvhöz tartozó értékeléseimet elolvashatjátok bővebben az Instagram (ktssyedina )illetve moly.hu ( dontforgettosmileandread ) oldalon.
Tartsatok velem ott is!

Szeretnék minden kedves blog olvasómnak Áldott, békés, szeretetteljes ünnepeket kívánni! 🎄🎄
Pihenjetek, olvassatok, legyetek sokat a szeretteitekkel amennyit és ahogyan most ebben a helyzetben csak tudtok! Legyetek jelen!
A legcsodálatosabb ünnephez közeledünk! 
Szép hetet, köszönöm, hogy itt voltatok velem!

Edina

Minden eddigi karácsonyi bejegyzésem egy helyen: ide kattintva érhető el. 
Ui: Néha egy pizsama is remek háttérként szolgál...
















You May Also Like

0 megjegyzés