Utazás

by - június 25, 2017

Utazás és nyaralás belföldön 🚗

Sziasztok!😊

Ma egy újabb témáról szeretnék nektek írni. Ez pedig az utazás.🚦

🌞Ezerrel tombol már a nyár, ilyenkor mindenki kikívánkozik a szabadba. Akár túrázni, akár a strandra, a lényeg, hogy odakint legyünk és élvezzük a szabadságot, a napsugarak forró érintését.
Én is így vagyok ezzel. Imádok új helyeket találni, új vidéken járni, más dolgokat kipróbálni. Egyszóval kizökkenni a megszokott hétköznapok monoton világából.

🌠Az emberek nagy többsége több ezer kilométert utazik, hogy lásson valami újat, pedig már a szomszéd megyék is megannyi felfedezetlen tájat rejtenek. A családom és én úgy döntöttünk, hogy amíg kis hazánkat fel nem fedezzük (egy magas szinten) , addig nem nagyon megyünk külföldre. Biztosíthatlak róla benneteket, hogy rengeteg csodát rejt Magyarország, amiről nem is tudunk, mi, akik itt élünk.  Megannyi kastély, vár és kúria várja látogatóit. Némelyik kiemelkedik közülük, ezek szépsége pedig felveszi a versenyt, bármelyik más országéval. 

🗼Ne értsetek félre, abszolút nem a külföldi nyaralás ellen vagyok, csupán szeretném nektek megmutatni, milyen szépséges helyen élünk, hova érdemes ellátogatni, és miért.


🏠Hazánk változatos földrajzi viszonyai miatt sok táj jellegzetességeit ismerhetjük meg. Ha alföldre, kilómétereken át tartó síkvidékre vágyunk, ott van a Hortobágy, Debrecen és Szeged környéke. De ha túrához van éppen kedvünk, vagy imádjuk a hegyi üdülőtelepekhez vezető kacskaringós utakat, ellátogathatunk a Mátrába, a Bakonyba, a Börzsönybe. Ez által élvezhetjük a tiszta hegyi levegő nyújtotta élményeket, a felfrissülés és a nyugalom érzését. Persze, ne hagyjuk ki a sorból a Somogyi-dombságot, ami a maga szépségével kápráztat el bennünket.

🚢Viszont, ha inkább elfelejtenénk egy rövid időre a „szilárd” talajt, akkor ott vannak gyönyörű tavaink, amelyek mesebeli látványt és pihenést adnak. Fertő-tó, Velencei-tó, Tisza-tó és a Balaton. A vízpartot kedvelőknek ez igazi paradicsom. Valamint folyóink, a Duna, a Tisza és rengeteg társa várja a kikapcsolódni vágyókat. 
⛱De ne feledkezzünk meg persze gyógyvizeinkről sem, Hajdúszoboszló,Makó,  Hévíz és Budapest (ami évtizedek óta a világ fürdővárosa). Továbbá mondhatnánk Miskolctapolcát, Egert, vagy Balfot.

🏰Hazánk rendkívül érdekes és sokszínű múltja miatt hatalmas kincsek maradtak ránk. Legyenek ezek a római kor építészeti alkotásai, árpád kori templomok vagy akár kegyhelyek. Továbbá személyes kedvenceim a kastélyok és várak. Egy látszólag megviselt rom is rengeteg mindent tud mesélni.  Igyekszem ezt majd bebizonyítani nektek!

⛬Magyarország minden korosztály számára lehetőséget nyújt az idő tartalmas eltöltésére. Fesztiválok, szabadtéri színházak, múzeumok, hajótúrák, kalandparkok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

🌍Sok hely van itt (Fertőd, Megyer-hegyi tengerszem, Tihany stb.), amelyek évente hatalmas mennyiségű turistát vonzanak Hazánkba. Szellemvárak, földalatti csodák, mind-mind felfedezésre várnak.

👍De: bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy itthon van! Gyere és fedezzük fel Magyarországot!

Köszönöm, hogy elolvastad, ezt az összefoglaló bejegyzést. A következőkben konkrét helyeket mutatok be nektek sok-sok képpel és érdekességgel.✋

Szép napot!♥
Edina














You May Also Like

0 megjegyzés